avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Activitate mscutelnicu

Activitate mscutelnicu

Buna seara! Imi puteti spune, va rog, ce dispozitii legale guverneaza raporturile dintre administratorii-asociati ai aceluiasi SRL? Amindoi cu drepturi egale, 50-50%, unul dintre ei ii face zile fripte celuilalt, inclusiv depune o plingere penala, motiv pt a-l suspenda din functia de director al firmei pe „rivalul„ sau. In conditiile „egalitatii„ drepturilor, este posibil sa faca asta? Multumesc. Sarbatori linistite!
Răspuns la discuția este exceptie de procedura?
Va multumesc amandurora pt. raspunsuri
Răspuns la discuția este exceptie de procedura?
Aha. Eu ma gindeam k purtarea in continuare a numelui M de catre fosta sotie este un drept pe care ea l-a pierdut odata cu hotarirea de divort. Ca atare, atita vreme cit se pot invoca exceptii de procedura pentru nume scrise gresit... etc, aici avem o actiune si o citatie din partea unei persoane care nu exista (dna M), daca privim dpdv al atributulelor de identificare a persoanei fizice. Ea n-are decit sa faca rectificarile cuvenite si apoi sa revina cu o noua actiune in care sa figureze ca dna G. In tot cazul, merita incercat... ca motiv de aminare. Multumesc , topdan
Buna seara! Va supun atentiei urmatoarea speta: in 2007, instanta desface casatoria sotilor M, iar in privinta numelui dispune ca sotia sa revina la cel purtat anterior, G., cu obligatia „de a face cuvenitele modificari in actele de stare civila”. Acum citeva zile, dl M. primeste citatie in calitate de parat in procesul de partaj deschis de fosta sotie, observand ca actiunea de impartire a bunurilor este formulata de reclamanta sub numele de M, la fel cum apare si pe citatie. Poate invoca exceptia de procedura, ca si cum actiunea ar proveni de la o persoana fara calitate, si sub ce forma? Credeti ca e doar o speculatie cu eventuale sanse de reusita sau chiar un motiv intemeiat de respingere a actiunii reclamantei? Multumesc frumos.
Buna ziua! Dincolo de explicatiile oferite de Cod.proc.civ. sau gasite in lucrarile de specialitate in materia cererii reconventionale si a intampinarii, imi puteti spune, va rog, prin ce se deosebesc acestea, care sunt diferentele vizibile dintre ele, in conditiile in care sunt intocmite de aceeasi parte din proces? In speta, paratul intr-un proces de partaj intervenit dupa divort vrea sa demonstreze ca: o parte din bunurile mobile precizate de fosta sotie ca bunuri comune sunt doar ale lui, dobindite inaintea casatoriei, apoi exista si alte bunuri mobile neprevazute in actiunea reclamantei, pentru ca in final paratul sa obtina o cota cat mai mare din imobilul bun comun, putand dovedi contributia mai mare la obtinerea acestuia, si nu contributia comuna si egala a partilor, cum precizeaza reclamanta. Cum ar trebui sa sune, asadar, in cateva vorbe, cererea reconventionala si intampinarea? Multumesc mult :hm:
Răspuns la discuția intampinare partaj
Ce bine e cind afli vesti bune!!! Multumesc frumos, top dan=D>.
Rog cunoscatorii sa ma lamureasca asupra unui aspect. La citeva luni dupa pronuntarea divortului, fosta sotie deschide procesul de partaj. La primul termen, paratul (fostul sot) solicita aminarea pentru angajarea unui aparator, iar instanta ii da un nou termen luni, pe 24 noiembrie. El nu cunoaste procedura si va merge la avocat abia in dimineata acelei zile. Ce se intimpla in privinta obligatiei de a depune intimpinare sau cerere reconventionala, avind in vedere k termenul de 5 zile in care se putea face a expirat? Si, culmea, are toate dovezile ca mare parte din bunuri sunt proprii, dobindite de el inainte de casatorie...Va multumesc anticipat. :help: