avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Activitate Elisabeta Pora

Activitate Elisabeta Pora

Ajustarea TVA se face atat pentru achiziția inițială cât și pentru ratele de leasing ulterioare.
Organele de cercetare penala nu au termen, ei lucrează strict în termenul de prescripție, doar organele de coordonare penala sunt obligate sa soluționeze dosarul intr-un an de zile, cu soluționare de trimitere/netrimitere (clasare) in judecata. Dacă la nivel de parchet nu se solutioneaza în acest termen, se face plângere de tergiversare la judecătorul de drepturi și libertăți.
In cazul in care nu se solutioneaza intr-un fel sau altul sesizarea in termen de 1 an, introduceți plângere de tergiversare la judecătorul de drepturi și libertăți la instanta competenta in baza art 488 CPP.Pana atunci puteți introduce o cerere de audienta la parchet.
Răspuns la discuția Raportare spalare bani
Oooo, BA DA...Tocmai despre LEGI SPECIALE e vorba... Legea 656/2002 privind spălarea banilor cu modificările ulterioare, este una dintre ele....

gi-jane2 a scris:

Aici nu vorbeam de lege speciala, nespeciala, intrebarea era simpla, e obligat notarul ( ca ex) sa informeze clientul sau nu?
Nu sunt avocat, sunt bagatoare in seama ca si dvs , de altfel.

Răspuns la discuția Raportare spalare bani
Legea 129/2019 privind spălarea banilor și de modificare a altor legi

Cunoașteți STATUTUL legilor SPECIALE și CARE sunt ele?

Sper ca nu faceți confuzii între legi de modificare și legi de abrogare, nu?

Sunteți cumva avocata?

gi-jane2 a scris:

"Deci, DA...sunt obligate potrivit legii"
Sa ce? sunt obligați doar să colecteze niște informații în plus și să le raporteze autorităților, atât ceea ce stia si Adrian.

Legea nr. 656/2002 e abrogată - În vigoare de la 12 decembrie 2002 până la 20 iulie 2019, fiind abrogat şi înlocuit prin Lege 129/2019.



Răspuns la discuția Raportare spalare bani
Cadrul legal Legea 656_2002

Art 10 [...]

f) notarii publici, avocații și alte persoane care exercită profesii juridice liberale, în cazul în care acordă asistență în întocmirea sau perfectarea de operațiuni pentru clienții lor privind cumpărarea ori vânzarea de bunuri imobile, acțiuni sau părți sociale ori elemente ale fondului de comerț, administrarea instrumentelor financiare sau a altor bunuri ale clienților, constituirea sau administrarea de conturi bancare, de economii ori de instrumente financiare, organizarea procesului de subscriere a aporturilor necesare constituirii, funcționării sau administrării unei societăți comerciale, constituirea, administrarea ori conducerea societăților comerciale, organismelor de plasament colectiv în valori mobiliare sau a altor structuri similare ori desfășurarea, potrivit legii, a altor activități fiduciare, precum și în cazul în care își reprezintă clienții în orice operațiune cu caracter financiar ori vizând bunuri imobile [...]

Art.11
Persoanele prevăzute la art. 10 sunt obligate ca, în desfășurarea activității lor, să adopte măsuri de prevenire a spălării banilor și a finanțării terorismului și, în acest scop, pe bază de risc, aplică măsuri-standard, simplificate sau suplimentare, de cunoaștere a clientelei, care să le permită identificarea, după caz, și a beneficiarului real.

Deci, DA...sunt obligate potrivit legii.
După 1 an de zile puteți introduce plângere de tergiversare și urgentarea a procedurii la judecătorul de drepturi și libertăți la instanta competenta.

Pentru cei care fac confuzii între judecătorul de drepturi și libertăți și judecătorul de camera preliminara, dacă aveți probleme privind soluționarea cauzelor.

In baza art 488 NCPP se introduce plangerea de tergiversare la judecătorul de drepturi și libertăți

iar,

În baza art 340 alin (1) NCPP se introduce plângere împotriva nesolutionarii/netrimiterii în judecata atacandu-se astfel ordonanța de clasare, la judecătorul de camera preliminara
Răspuns la discuția Dosar penal art.336
Nu mai e cazul sa așteptați vreo soluționare.
Răspuns la discuția Termen stadiu de cercetare penala
Organul de cercetare penala nu are termen de soluționare, exista termenul de prescriere a fiecărei fapte. În cazul în care doriți o soluționare a cauzei intr-un termen rezonabil, se introduce plangerea la Parchet, organele de coordonare penala având termen de 1 an în soluționarea cauzei, în caz contrar intrând sub incidenta art 488 NCPP pentru tergiversare. Faceți o plângere de tergiversare la judecătorul de drepturi și libertăți la instanta competenta. Puteți de asemenea sa faceți o plângere împotriva actelor procurorului în baza art 339 alin (1) NCPP la procurorul ierarhic superior.
Din spusele dumneavoastră înțeleg ca ancheta se afla la nivel de urmărire penala. Prin urmare, plangerea de tergiversare formulata în baza art 488 NCPP se introduce la judecatorul de drepturi si libertati in scopul urgentarii procedurii.
Doar ordonanțele de clasare se pot ataca în baza art 340 alin (1) NCPP prin introducerea plângerii împotriva nesolutionarii/netrimiterii în judecata la instanta competenta COROBORAT cu art 339 alin (4) NCPP introducând plângere împotriva actelor procurorilor la procurorul ierarhic superior, după caz.