avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am depus plangere impotriva unui individ care m a ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am depus plangere impotriva unui individ care m a inselat pe ...

Am depus plangere impotriva unui individ care m a inselat pe olx pe fata, anuntul prezenta un anumit laptop, am primit in colet un laptop de 10 ori mai ieftin..din 2007.
Am fost la politie cu nr de telefon al individului/numele/awbul/conversatiile mele cu el/pozele cu anuntul etc.,adica politia in 5 minute stia despre ce e vorba,daca dorea.

Asta s a intamplat in 2022 martie...Am dat mail acum 7-8 luni cu nr plangerii, mi s a spus ca este in lucru la parchet.

Totusi , avand in vedere ca dureaza atat de mult, ce inseamna asta in general..plangerea este ignorata/s a renuntat la ea?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:22, 25 Iunie 2023
Buna ziua,
Aveti posibilitatea introducerii unei contestatii, la instanta, privind durata cercetarii penale:

Art. 4881
. - (1) Dacă activitatea de urmărire penală sau de judecată nu se îndeplineşte întro durată rezonabilă, se poate face contestaţie, solicitându-se accelerarea procedurii.
(2) Contestaţia poate fi introdusă de către suspect, inculpat, persoana vătămată, partea
civilă şi partea responsabilă civilmente. În cursul judecăţii, contestaţia poate fi introdusă şi
de către procuror.
(3) Contestaţia poate fi formulată după cum urmează:
a) după cel puţin un an de la începerea urmăririi penale, pentru cauzele aflate în cursul
urmăririi penale;
b) după cel puţin un an de la trimiterea în judecată, pentru cauzele aflate în cursul judecăţii
în primă instanţă;
c) după cel puţin 6 luni de la sesizarea instanţei cu o cale de atac, pentru cauzele aflate în
căile de atac ordinare sau extraordinare.
(4) Contestaţia poate fi retrasă oricând până la soluţionarea acesteia. Contestaţia nu mai
poate fi reiterată în cadrul aceleiaşi faze procesuale în care a fost retrasă

Ultima modificare: Duminică, 25 Iunie 2023
Cabinet individual de avocat „Petrescu C.”, Avocat
In cazul in care nu se solutioneaza intr-un fel sau altul sesizarea in termen de 1 an, introduceți plângere de tergiversare la judecătorul de drepturi și libertăți la instanta competenta in baza art 488 CPP.Pana atunci puteți introduce o cerere de audienta la parchet.
Ultima modificare: Duminică, 25 Iunie 2023
Elisabeta Pora, Contabil
multumesc de raspuns ,dar ca idee generala , cam cat dureaza sa se inceapa o cercetare penala, sau cat dureaza de la plangere pana la cercetare, deoarce ma gandesc ca cercetarea efectiv implica foarte putina munca intru cat politia are in dosar absolut tot ce au nevoie la dunga despre individ.Deci presupun ca inca nu s a inceput cercetarea ?
Organele de cercetare penala nu au termen, ei lucrează strict în termenul de prescripție, doar organele de coordonare penala sunt obligate sa soluționeze dosarul intr-un an de zile, cu soluționare de trimitere/netrimitere (clasare) in judecata. Dacă la nivel de parchet nu se solutioneaza în acest termen, se face plângere de tergiversare la judecătorul de drepturi și libertăți.
Trebuie sa cunoasteti ca politia si parchetul primesc o multime de plangeri/sesizari a caror cercetare si solutionare este conditionata de urgenta spetei,bagajul de activitate al autoritatilor implicate in cercetare si de alti factori independenti de vointa partilor
Puteti solicita relatii ,eventual stadiul cercetarilor prin audienta la parchetul responsabil in solutionare
Succes !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen stadiu de cercetare penala Narcisa_ Narcisa_ 1) De la data depunerii unei plangeri penale, organul de cercetare penala are un termen anumit pentru solutionare a cercetarii penale? In cat timp trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Unde se poate depune o plangere civila Fili Fagaras Fili Fagaras La ce foruri din Bucuresti se poate depune o plangere civila daca nu sunt din Bucuresti..am facut plangere impotriva unui medic chirurg din Buzau la Parchet ... (vezi toată discuția)
Plangere penala nesolutionata- procedura ? Narcisa_ Narcisa_ Buna seara, Doresc sa va impartasesc situatia prin care trec, in vederea unei solutii favorabile. Iata speta: Anul trecut, prin luna iulie, am depus o ... (vezi toată discuția)