avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Activitate frey

Activitate frey

Multumesc, dar intrebarea este tocmai in sensul in care nu se poate rezolva amiabil. Mama nici nu poate dovedi un venit constant si legal.
Buna ziua.
In situatia in care exista divort cu minor, incheiat la notar, cu stabilirea domiciliului copilului la mama, tatal obligat sa plateasca pensie de intretinere, iar mama pleaca din tara in mod repetat mai multe luni si lasa copilul la tata, pentru acea perioada exista obligatia tatalui de a plati acea suma de bani? De asemenea, el nu primeste niciodata de la mama sume de bani pentru perioada cat lipseste. Ce se intampla cu domiciliul copilului (varsta 10ani)? Poate tatal sa solicite sa se schimbe domiciliul copilului la el?
Multumesc!
O zi buna.
Buna ziua.
Daca o institutie publica nu are personalitate juridica inseamna ca nu poate sta singura in fata instantelor de judecata sau nu poate fi obligata de instanta de contencios? Ce presupune aceasta calitate - "fara personalitate juridica" - in fata si in relatia cu instantele de judecata?
Multumesc.
Multumesc inca o data pentru raspuns. Mi-ati oferit o parere foarte competenta si mi-ati risipit indoielile. Va doresc o zi buna!
Multumesc pentru raspuns. Totusi, as vrea sa fiu sigura - este valabil acel legat avand in vedere faptul ca a fost inserat practic intr-un antecontract de vanzare cumparare, iar nu intr-un testament? Stiu ca forma pe care trebuie sa o imbrace trebuie sa fie una autentica, dar aceasta mi se pare ca este o situatie atipica.
Multumesc inca o data.
Buna ziua.
Am o nelamurire si sper sa ma puteti ajuta.
Intr-un antecontract de v-c a unui imobil cumparat pe legea 112/1995 (cu interdictie de instrainare) a fost stipulata la final urmatoarea propozitie: "eu promitenta vanzatoare dispun ca, in cazul decesului meu intervenit inainte de autentificarea contractului de vanzare-cumparare in forma autentica, bunul imobil descris mai sus sa revina .... (promitentul cumparator si sotia acestuia - desi antecontractul a fost incheiat numai cu promitentul cumparator, adica unul dintre soti)......., in calitate de legatari cu titlu particular. Antecontractul a fost notat in Cartea funciara.
Desigur, promitenta vanzatoare a murit inainte de incheierea contr. de v-c in forma autentica (si inaintea expirarii termenului de interditie de vanzare). Promitenta vanzatoare nu are mostenitori.

Poate fi acea clauza considerata un legat cu titlu particular? Este valabila?

Va multumesc.
Mihaela P.

*** am uitat sa mentionez ca antecontractul respectiv a fost incheiat in forma autentica la notar.
Da, stiu. Numai ca acea sucursala a fost deschisa de altcineva, iar acum acea firma ma va imputernici pe mine sa fac acest lucru. Iar ei nu stiu cum s-a procedat in primul caz...
Buna ziua!
Va rog sa ma lamuriti in legatura cu deschiderea de catre un ONG din strainatate a unei sucursale in Romania. Precizez ca este deschisa deja o sucursala in alt oras, iar acum se doreste deschiderea uneia in Bucuresti. Ce documente sunt necesare, unde trebuie depuse, ce acte imi trebuie pentru a reprezenta ONG-ul in fata instantei sau la Registrul Comertului etc. ?
Va multumesc din suflet!
Astept urgent un raspuns.
Buna ziua!
De curand am fost admis la un concurs organizat de un minister. Urmeaza formalitatile prevazute de lege, inclusiv examenul medical. Aici ar putea fi o problema.
Sper ca amanuntele medicale pe care urmeaza sa vi le dau nu vor fi greu de inteles. Acum 2 luni am fost depistat cu TBC in stadiu incipient, nu era o forma grava. Desigur, am inceput tratamentul imediat. Testul a iesit negativ inca de la inceput (deci nu am fost contagios niciodata). In prezent sunt sub tratament (se iau doar niste pastile) duc o viata normala, nu ma simt deloc rau si nici nu arat a persoana bolnava. Pot sa muncesc normal, nu prezint pericol pentru societate, tratamentul nu-mi afecteaza in niciun fel capacitatea de munca.
La examenul medical am prezentat dovada de la medicul care ma are in evidenta - o scrisoare medicala ca pot frecventa colectivitatea, ca evolutia bolii este spre vindecare, ca nu prezint pericol + copia dupa examenul care arata ca nu sunt contagios.
Problema cu aceasta boala este ca putini stiu cat de greu se ia, ca nu este nicidecum boala mizeriei, ca toate lumea are acest bacil in corp insa persoana se imbolnaveste numai cand imunitatea este foarte scazuta.
Dupa cum stiti, avizul medical va fi trimis direct la institutie si nu-l voi primi eu.
Va rog sa-mi spuneti, daca puteti cat mai repede, voi avea probleme in aceasta privinta? In caz ca da, au dreptate? Pot sa-i dau in judecata iun caz de refuz?

Va multumesc anticipat.