avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Instituție publicã fãrã personalitate juridicã
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Instituție publicã fãrã personalitate juridicã

Buna ziua.
Daca o institutie publica nu are personalitate juridica inseamna ca nu poate sta singura in fata instantelor de judecata sau nu poate fi obligata de instanta de contencios? Ce presupune aceasta calitate - "fara personalitate juridica" - in fata si in relatia cu instantele de judecata?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: frey , utilizator 18:15, 11 Iunie 2014
frey a scris:
Daca o institutie publica nu are personalitate juridica inseamna ca nu poate sta singura in fata instantelor de judecata sau nu poate fi obligata de instanta de contencios?

O instituție publică fără personalitate juridică poate să stea în judecată ca pârât. O puteți da în judecată iar instanța, dacă vă va admite cererea, va dispune obligarea ei la cele cerute de dvs. în cerere. Vedeți art. 56, alin. (2) din Codul de procedură civilă în vigoare.

Multumesc!
O zi buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interpretare solutie proces pirina pirina Va rog tare mult sa-mi explicati ce inseamna acest lucru: \"Solutie: Admite excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtei Y. Respinge cererea ... (vezi toată discuția)
Proces omniasig MAXIMMUSS MAXIMMUSS am obtinut la fond castig de cauza , prin care OMNIASIG BUCURESTI, a fost obligata sa-mi plateasca suma de 15.000 lei diferenta prima de asigurare neachitata, ... (vezi toată discuția)
Capacitatea procesuala de folosinta a agentiilor judetente a finantelor publice AndreeaAc AndreeaAc Intr-un dosar avand ca obiect contestatie la executare formulata in contradictoriu cu o Agentie judeteana a finantelor publice, instanta a invocat din oficiu ... (vezi toată discuția)