avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 299 soluții astăzi
Forum Activitate Tanpartenie@yahoo.com

Activitate Tanpartenie@yahoo.com

Buna ziua,
As dori sa stiu in cazul in care ies la pensie la limita si optez pentru a incheia un nou contract, spre a mai lucra, se vor lua in calcul stagiile de cotizare si se vor adauga puncte la perioada lucrata, care sa contribuie la cresterea pensiei? Ma refer la punctele anuale, nu la cele de stabilitate deoarece stiu ca acelea nu se mai pun.
A doua intrebare este:
Dupa ce ies la pensie la limita si doresc sa inchei un nou contract de munca part time, angajatorul va plati taxe la stat raportat la orele de munca? adica la 4 0re sau taxele vor fi ca pentru 8 0re de munca chiar daca eu lucrez doar 4 ore/zi? Multumesc!
.....in concluzie voi putea continua activitatea pe acelasi contract cu un timp de munca de 8 ore/zi, pana la varsta de 65 ani, indiferent de vointa angajatorului. Problema de care ma temeam era ca in acest caz de mai sus, angajatorul sa nu ma conditioneze de a lucra doar 4 ore daca doresc continuarea pe acelasi contract, deoarece mi-a propus ca in cazul in care voi iesi la pensie la limita si doresc sa lucrez in continuare, va face un nou contract doar cu conditia sa fiu trecuta in cartea de munca cu 4 ore. Multumesc mult pentru raspuns.
Codul muncii prevede că dacă salariata vrea să continue munca până la 65 de ani, ca bărbaţii, încetarea contractului de muncă nu va avea loc de drept la împlinirea vârstei standard de pensionare specifică femeilor. În plus, angajatorul pe care salariata l-a informat, în scris, că alege să continue munca şi peste vârsta standard de pensionare nu se poate opune acestei decizii.

În acest caz, salariata, deși îndeplinește toate condițiile de a deveni pensionară, poate rămâne în activitate, urmând să primească pensie după împlinirea vârstei de 65 de ani.
Lucia Tozaru
Redactor, avocatnet.ro
Eu am gasit acest articol, luat tot de pe avocatnet.ro: "Codul muncii a fost modificat, încă din 2018, ca urmare a unei hotărâri a Curții Constituționale a României (CCR) prin care s-a stabilit că femeile pot opta, dacă vor, să își continue raportul de muncă până la 65 de ani, fără ca angajatorul să se poată opune. Ce sa cred? Multumesc!
Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns .
Peste 3 luni va trebui sa ies la pensie la limita de varsta. Eu doresc sa continui activitatea pana la 65 ani. Am inteles ca pot sa optez intre a iesi la limita, ori a continua pana la 65 ani.
Intrebarea este daca angajatorul se poate impotrivi vointei mele de a continua activitatea la program de 8 ore /zi pana la varsta de 65 de ani. A doua intrebare este : in cazul in care accepta sa lucrez in continuare, ma poate obliga in loc de 8 ore sa lucrez doar 4 ore /zi? spunand ca doar cu jumatate de norma ma accepta?!....Multumesc!
..si daca vor fi repercursiuni asupra angajatului, care sunt acestea? Multumesc anticipat!
Multumesc pentru raspuns dar o ultima lamurire va rog. Cine plateste amenda, doar angajatorul ori ambii, atat angajat cat si angajator?
Buna ziua,
Care sunt sanctiunile in cazul unui pensionar care cumuleaza pensia cu salariul, si care are contract de munca part time (4 ore) in cartea de munca dar el lucreaza 8 ore? Multumesc pt. raspuns.
Buna seara,
Va rog sa imi explicati cand se invoca art.47 , alin 3, lit.b din legea 196/2018.
1. In cazul acesta avem un tabel nominal pt. convocarea AG a proprietarilor in conf. cu Art.47, alin 3, lit.b.
Asa apare capul de tabel....verbal au spus ca este vorba de alegera presedintelui. Daca se poate va rog sa explicati.
2. Avem si alt tabel convocator in care scrie: proprietarii asociatiei, convocati pe baza de tabel nominal convocator conf. legii 196/2018, art,47. alin 4, privind convocarea AG, de asemenea fara a scrie ce este pe ordinea de zi.
- Mentionez ca avem un presedinte interimar si un comitet care in ultima ad, gen, facuta in urma cu aproape 2 luni, au fost propusi, alesi dar nu votati.
Va rog, as vrea sa inteleg la ce face trimitere mai precis, sa imi explicati atat la primul tabel cat si la cel de al doilea tabel, deoarece am nelamuriri, Multumesc anticipat!
Multumesc pt. raspuns.
Mai am o intrebare la care va rog sa-mi rapundeti: odata cu schimbarea destinatiei spatiului uscatoriei in indiferent ce, el ramane ca si spatiu comun? ..si va multumesc anticipat pt. raspuns!