avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 371 soluții astăzi
Forum Activitate

Activitate

In martie 2018 la varsta de 65 de ani, odata cu indeplinirea conditiilor de pensie pentru limita de varsta este planificata si comisia medicala. Este obigatoriu prezentarea la comisie?
Trecerea de la pensia de invaliditate gr. II la pensia pentru limita de varsta se face din oficiu fără a mai depune cerere?
Multumesc anticipat !!!
Data nasterii martie 1953. Beneficiar de pensie de invaliditate gr II din noiembrie 2007. La implinirea varstei standard de pensionare se poate trece la pensie pentru limita de varsta ? Se poate mari pensia luandu-se in calcul si perioada de invaliditate gr II ?Vechime in munca 35 ani.
Organele competente, respectiv comisia de expertiza medicala nu au eliberat nici un document, m-au amanat pana in noiembrie. Deci angajatorul poate sa ma concedieze conform rezultatului de la medicina muncii in termen de 30 zile?
Am beneficiat de 90 zile concediu medical pana la 31.07.2014 fiind si inapt consemnat pe fisa de medicina muncii. am fost la comisia de expertiza judeteana si ma amanat pana in noiembrie. Angajatorul imi poate inceta contractul de munca? Cand?
Se poate vinde teren cu autorizatie de construire, lucrari neincepute si sa se poata transmite drepturile ce decurg din autorizaţia de construire cu proiectul tehnic, certificatul de urbanism in termenul de valabilitate cu menţiunea notarului in mod distinct in actul de vindere-cumparare al terenului despre vinderea terenului cu autorizatie de construire?
Cumparatorul va putea construi casa cu autoriz. de constr. pe numele vanzatorului numai cu acea mentiune in actul de vindere-cumparare si dupa construirea casei isi va putea intabula casa pe numele lui?

La primarie spun ca pe proiect la beneficiar figureaz eu(vanzatorul), la fel si pe autorizatia de construire, certificatul de urbanism si ca, cumparatorul nu poate sa construiasca pe numele meu si sa-si intabule casa pe numele lui la terminarea lucrarilor. Spun ca trebuie reprintat proiectul cu datele cumparatorului la beneficiar, dupa cumpararea terenului si reluarea tuturor demersurilor pana la autorizatia de constructie. Asta inseamna inca un rand de bani si umblatura multa. Primaria este din zona rurala si nu au personal specializat.
Din ce am mai auzit cred ca este de ajuns ca notarul sa mentioneze in mod distinct in actul de vindere-cumparare al terenului despre transmiterea aut. de constr. si a drepturilor ce decurg din aceasta pentru ca, cumparatorul sa se poata folosi de aut. de constr.
Am sa intreb si la notar.
Se pot transmite drepturile ce decurg din autorizaţia de construire cu proiectul tehnic, certificatul de urbanism in termenul de valabilitate cu menţiunea notarului in mod distinct in actul de vindere-cumparare al terenului despre vinderea terenului cu autorizatie de construire?
Mentionez ca lucrările nu sunt incepute.
Cumparatorul dupa construirea casei isi va putea intabula casa pe numele lui?
Contractul de întreţinere poate fi încheiat pe o perioadă determinată şi în schimbul produselor de pe imobil (fructe, iarba pentru animale) ?
Mulţumesc.
Editat de moderator simonette12- motiv mesaj rectificat de utilizator prin mesajul consecutiv postat
Multumesc!
Pe timpul suprapunerii (ianuarie-aprilie 2012) ar fi trebuit sa primesc majorarea de 1,2 ISR adica 600 lei pentru cel de al doilea copil (primul nascut in 2009 al doilea in 2012)?
Care sunt sumele care se iau in calcul pentru indemnizatia celui de al doilea copil dupa terminarea suprapunerii (aprilie- decembrie 2012) tinand cont ca cele 12 luni inainte de nasterea celui de al doilea copil sunt perioade asimilate, respectiv cic cu primul copil:
- primul copil cic pana la 3 ani cu handicap, din 2009 pana in aprilie 2012;
-al doilea copil cic 1 an, ianuarie-decembrie 2012.