avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Activitate Ac2000

Activitate Ac2000

Da.. trebuie sa plece in aproximativ 3 săptămâni. Ambasada nu are nici un loc disponibil la programări. Ce este de făcut? Mulțumesc.

Liliana Gradinaru a scris:

Depinde cand anume vreti sa plece fetita cu tatal si pentru cat de scurt timp... daca vreti intr-o luna, ambasada/consulat nu e o solutie, de regula... nici in Germania.
Aveti grija, redactarea generica poate face ca fetita sa poata sta mai mult in Italia fara sa va puteti opune. Nu ca ar fi ceva rau, este bine pentru copil sa stea la unul dintre parinti macar.

Am uitat sa precizez...va venii tatăl ei în tara sa o ia ...

Alexandrarares a scris:

Buna seara!
Un copil de 5 ani nu poate calatori singur cu avionul.
Gasiti aici detalii
[ link extern ]

Buna ziua.
Situația mea sta altfel. Am divorțat, am o fetiță de 5 ani. După divorț custodia este comuna însă domiciliul copilul se afla la mine. Eu sunt plecata acum din țară și fata mea este in grija mamei mele. Fostul soț, tatăl copilului este plecat și el în altă țară. Pot face procura de aici din Germania de unde mă aflu eu acum că cea mica da poate pleca o perioada scurta de timp la tatal ei (fostul soț) in Italia?
Ce pași sunt de urmat?
Mulțumesc.
Da. Nu este de acord.

adriandimitriu a scris:

Ați încercat să faceți in partaj notarial? Adică de comun acord

Buna seara.
In urma cu 5 ani eu și fostul meu soț am primit prin act donație o proprietate cu teren. Între timp noi ne am despărțit, la procesul de divorț am stabilit doar programul de vizita al lui la cea mica și domiciliul stabilit la mine.
Întrebarea mea este... As dorii sa inițiez procesul de partaj asupra proprietății.
Țin să menționez că în actele de donație proprietate este evaluată la suma de 18.000 lei, deasemenea are toate actele la zi, cadastru etc...
Care sunt pașii pentru inițiere, costuri, și drepturile fiecăruia?
Țin deasemenea să menționez că în această perioadă eu am investit o sumă de bani in aceea locuința și pot demonstra asta. Ce drepturi avem și dacă initiez procesul de partaj care sunt costurile, cat ne revine la fiecare și durata.
Mulțumesc anticipat.
Sunt divortata de 1 an. Am cu fostul meu soț un copil de 5 ani. Custodia este comuna domiciulul copilului este insa la mine. Acum 1 luna am hotărât sa plec în Germania la munca și am lăsat copilul cu mama mea(bunica copilei). Am plecat pentru 4 luni aici cu contract tocmai sa ii pot creea condiții mai bune copilei. Acum fostul soț ma ameninta ca îmi va lua copilul ca l am abandonat ca l am lasat acolo și am plecat. Situația este ca i am trimis deja copilei în tara o suma de bani sa nu ii lipsească nimic. Precizez ca și fostul soț se afla în alta tara acum. Ce pot face? Ce riscuri am sa îmi pierd copila de lângă mine?
Mulțumesc
Bună ziua.
Am o situație mai speciala. Am primit prin donație acum 3 ani o casa, iar contractul de donație este pe numele meu si al fostului meu soț(divorțul s-a stabilit în urma cu 5 luni). Acum întrebarea mea este: pot folosi aceasta locuință împreună cu fetița mea de 3 ani si cu viitorul meu soț până la procesul de partaj? Are si fostul soț drepturile legale aici cat timp custodia fetiței este la mine, el avand un program clar stabilit de vizite?
Ce pot face, deoarece el mă amenința că va venii aici sa stea cu fetița? Nu pot sta cu el în casă din nou deoarece de asta am băgat divorțul.

Multumesc frumos!