Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Activitate Florin Cioca

Activitate Florin Cioca

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara
Detasare fictiva este reglementata legal in legislatia fiecarui stat UE, fiind sanctionata contraventional si penal. In Romania Legea nr. 16/2017 nu sanctioneaza aceasta situatie, insa cazurile respective constituie temeiul pe care se bazeaza inspectorii ANAF in situatiile de reincadrare a asa-numitelor diurne.
Descrierea activitatii dvs nu este suficienta pentru a va da un raspuns concret, iar acest forum nu cred ca este locul unor astfel de discutii amanuntite.
Buna seara
Hotărârea judecătorească irevocabilă/definitivă prin care s-a anulat în tot sau în parte HCL Cisnadie produce efecte doar în privinţa actelor administrative individuale emise în temeiul acesteia, ulterior hotărârii de anulare, sau a celor emise în temeiul acesteia care, la data publicării hotărârii judecătoreşti de anulare, sunt contestate în cauze aflate în curs de soluţionare pe rolul instanţelor judecătoreşti.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara
Din ce judet sunteti?
Buna seara
De regula zilele libere pentru evenimentele familiale se acorda tocmai pentru ca angajatul sa se pregateasca si sa participe la acel eveniment. De aceea pentru a beneficia de acele zile libere trebuie ca evenimentul sa survina intr-o perioada de munca.
[ link extern ] /
Buna seara
Aveati acest drept. Nu exista o interdictie in acest sens.
Buna seara
Este de maxim 50% din durata zilnica, saptamanala sau lunara a timpului de lucru.
Buna seara
Deducerea se aplica pentru calculul salariului net.
[ link extern ] /
Buna seara
In cazul acestor venituri impozitarea s-a facut la sursa. Obligatia de declarare a acestor venituri apartine platitorului acestor venituri.
Intrucat aceste venituri nu sunt supuse platii contributiei de asigurari de sanatate, dvs nu trebuie sa le declarati in Declaratia unica.
Buna seara
Veniturile asimilate salariilor sunt prevazute la art 76 alin. 2 Cod Fiscal. Venitul din investitii (dividende) nu se regaseste printre acestea.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara
Conform art 26 alin 2 din OG nr. 2/2001 "În cazul în care contravenientul nu este prezent sau, deşi prezent, refuză să semneze procesul-verbal, comunicarea acestuia se face de către agentul constatator, în termen de cel mult două luni de la data încheierii."