avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi
Forum Activitate col409

Activitate col409

Punerea în posesie a unui apartament și a boxei aferente.

Vă rog să îmi spuneți cum se face practic , pe teren, punerea în posesie a unei boxe de la subsolul blocului.
Am moștenit un apartament cu o boxă inclusă în certificatul de moștenitor, dar fără nicio individual izare.
Cine face efectiv punerea în posesie a apartamentului și a boxei.
Cum se realizează legal și concret.
Cine îmi predă apartamentul și boxa? Există o autoritate desemnată legal în Romania?
Cine stabilește taxele într-un cimitir privat? Cui i se subordonează ierarhic un cimitir privat?
Poate cineva să facă un gard perimetral in care să includă și terenul lipit de al lui pentru care nu are documente de proprietate și fără autorizație de construire?
Poate vecinul să își parcheze autoutilitara de la serviciu lângă gardul meu (limita de proprietate dintre noi). Are porți auto lipit de gardul meu la stradă. Mulțumesc
Pe strada noastră sunt staționate multe autoturisme și autospeciale aparținând sau având inscripționat siglă unor firme de transport și taxi. Sunt parcate și pe trotuar. Unele mașini nu sunt mișcate de multă vreme. Este normal să nu plătească staționarea/parcarea pe spațiul public și să blocheze trotuarul și mașina de măturat de la primărie?
Mulțumesc
In fiecare noapte, vecina ascultă la un volum mare televizorul. Între casa noastră și casa ei sunt aproximativ 20 m.
Ce să facem? Nu ne putem odihni. Nu putem deschide fereastra.
Scuzati-ma, dar gardul este pe terenul meu, nu al ei, a fost edificat pe baza autorizației de construire și este intabulat și înscris în cartea funciară. Femeia își rezemă materialele de gardul meu. Vrea să își construiască o magazie și să se lipească de gardul meu. Ce autoritate a statului român mă poate sprijini, vă rog? Mulțumesc

Adrian ALBU a scris:

Dacă este pe terenul ei nu văd ce problemă ar fi, inclusiv pentru dvs.

Am un gard din placi de beton construit intre teren și terenul alăturat edificat exclusiv cu fondurile proprii și pe terenul meu, conform proiect și contract cu firmă. Vecina își rezemă de gard tot felul de obiecte, materiale de construcții, lemne, crengi etc. Este legal? Este vreo problemă de mediu? Este vreun pericol de incendiu sau de altă natură? Există legal o distanță față de gardul meu in care doamna să își depoziteze resturile?
Între terenul pe care ne-am construit casa și terenul unei femei, am construit, de asemenea pe banii noștri integral, un gard din placi de beton pe toată lungimea de la stradă și până la limita din spate. Femeia are 2 porți din fier pentru accesul auto lipite de gardul nostru, la strada, unde poarta dinspre terenul nostru este lipită de gardul nostru despărțitor din placi de beton. Femeia vrea să își facă garaj lipit de gardul nostru. Legal, are dreptul, sau este obligată să respecte o distanță față de gardul nostru sau are nevoie de aprobarea noastră scrisă, nu mai vorbesc de autorizație de construire, unde primăria trebuie să verifice? Mulțumesc,