pentru indemnizatia de insotitor persoana cu handicap se poate institui poprire? sau aceasa indemnizatie intra sub incidenta art.728 Cpc , respectiv este indemnizatie cu destinatie speciala. Poprirea este pt. un credit bancar. Se face adresa catre executor in care se comunica ,ce? Ca primaria in calitate de tert poprit nu poateretine sumele? se returneaza si adresele primite (incheierea si adresa ?)?
Multumesc pentru raspuns. Ideea era ca omul lipseste 3-4 saptamani .Solutia dvs. e buna pentru o perioada mai lunga . Problema principala era cum te descurci cu intampinarile unde ai termen 10 -15 zile?
consilierul juridic(post unic in institutie) aflat in concediu medical , nu are cine sa il inlocuiasca.institutia este chemata in judecata.termenele de formulare a intampinarii sunt date de judecator de 10 zile.ce se poate face ? se poate solicita un termen mai lung sau institutia pierde dreptul de a mai formula intampinare daca nu respecta acest termen de 10 zile?
la procesele aflate deja pe rol se poate obtine amanare daca se depune dovada-respectiv certificatul de concediu medical?
in situatia in care o primarie reziliaza contractul de prestari servicii salubritate pentru majorarea tarifelor , ce fel de contract va trebui sa incheie cu un eventual nou prestator , tot contract de prestari servicii sau e obligatoriu contract de delegare a gestiunii serviciului de colectare ?
cum intelegeti prevederile Legii 124/2014? In privinta drepturilor salariale se exonereaza la plata doar ex. sporurile incluse in salar -spor dispozitiv, etc- nu si sumele platite pt. tinuta, hrana, etc?
Si conform art.3 (1,2) aceste sporuri trebuie scoase inclusiv pt.luna septembrie avand in vedere ca legea a intrat in vigoare din 27.09 ? si sumele pt.hrana,tinuta ?
Multumesc pentru raspuns. Ma interesa si din punct de vedere al creditorului daca pt. amenda din 2008 , fiind emisa somatie in 2013 , curge un nou termen de prescriptie de 5 ani. si daca celellalte amenzi trebuie scazute din evidente?
1.sunt amenzi de circulatie.am considerat ca amenzile din 2005 si 2006 s-au prescris deoarece nu s-a emis nici o somatie in acestia ani. pt toata suma a fost emisa o somatie in 2013, dar nu a fost urmata de alte masuri. In 2013 a fost trimisa la angajator o poprire pt. toata suma.
1. trei amenzi una din 2005,2006 si una din 2008, sunt prescrise? in 2013 a fost emisa o somatie si titlu executoriu pt. toata suma . pt. amenda din 2008 , curge un nou termen de prescriptie , de cinci ani?(noul cod de procedura civila schimba ceva?
2. RU si salarizare ce suma popreste? 30% din ce suma ?
3. Alta situatie: titlu si somatie emise pt. 350 lei in 2013.Neatacate . achitat o parte din debit.angajatorul ce suma popreste ?
4. angajatorul are vreo obligatie sa anunte angajatul ca i se popreste vreo suma? temei legal?
In situatia in care institutia primeste pt.un angajat om instiintare de poprire si acesta aduce o dovada de la banca ca are un credit la banca pt. care plateste o rata mai mare de 50% din venitul salarial , cum se va proceda. Se trimite instiintarea de poprire creditorului insotita de dovada de la banca si nu se popresc sumele? Dar in situatia in care se infiinteaza 2 popriri pt.acelasi salariat , cum se procedeaza , in ce procent , ce retineri , avand in vedere ca acestea nu se instituie in aceeasi zi?