avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 859 soluții astăzi
Forum Activitate Vali P.

Activitate Vali P.

In ce conditii 2 minori de sex opus cu varste de peste 16 ani se pot muta impreuna in aceeasi casa, fara ca alti adulti sa mai locuiasca cu ei?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Tot ce ati mentionat se incadreaza la zgomote conform legii 62. In teorie zgomotele nu sunt permise intre 22-8 si 13-14 ceea ce e o idiotenie, puteau lasa orele 14-16 cum era pe vremuri. In practica sunt unii politisti care spun ca daca sunt zgomote puternice nu mai conteaza ora la care sunt produse .E foarte posibil ca nivelul zgomotelor pe care le faceti sa fie mare ,tropait prin casa ca niste elefanti ,izbit usi ferestre sau sertare ,izbit obiecte metalice in cada noaptea tarziu ,certuri, cantat (daca mai canta si prost atunci chiar ca e o problema :D ).Puneti-va mochete,covoare sau traverse prin casa ,mergeti si voi cu un pas mai usor, nu mai trantiti lucrurile si nu mai tipati .Chiar daca se locuieste la comun trebuie sa ne gandim intotdeauna si la ceilalti nu doar sa ne fie noua bine pe principiul ,,sunt in casa mea si fac ce vrea muschii mei ,,.Una doua cum cineva e deranjat de zgomote puternice, gata e dus cu capul .Anormalul a devenit norma si de aia aia care fac probleme celor din jur sunt fix aia care se dau victime .
Răspuns la discuția vecin absurd
Si eu am dat intamplator de cazul asta desi e foarte vechi.Aveti dreptate cei mai multi dintre chiriasi nu au ce cauta sa stea la bloc,habar nu au sa se poarte,vorbesc de parca ar fi pe dealuri diferite,trantesc toate obiectele,aduc musafiri dupa ora 22,dau drumul la televizor sau muzica la orice ora ,izbesc obiecte metalice in cada pe la 3 dimineata ,fac inundatii si tot ei fac pe victimele ca sunt cuminti,ca au bun simt si ca ei nu fac de fapt nimic dar sunt terorizati de vecinii ,,nebuni,, care vor liniste.Toti prietenii mei care au inchiriat locuinte s-au lasat pagubasi din cauza chiriasilor,Asa este ,anormalul a devenit norma asa ca cei care doresc sa se poata odihni ,sa manance in liniste,unii mai lucreaza de acasa sau au de invatat sau poate sunt suferinzi ,la pat nu au nicio sansa pentru ca toti sunt impotriva lor. Sunt sicanati si hartuiti sunt insultati ca sunt nebuni samd. Bine,sunt si proprietari la fel de salbatici ca si chiriasii lor ,aici e problema.
De multe ori am auzit cazuri din astea cand politistii nu isi dau interesul, iar daca mai sunt si copii la mijloc, nicio sansa sa se rezolve ceva. Intodeauna le gaseste scuza la cei cu copii. Eu stiu de un caz cu o femeie care avea 5 copii in casa din care doar 2 erau ai ei, restul veniti in vizita pentru cateva zile insa fara parinti, erau lasati cu femeia aia nebuna. Copiii mergeau cu masinute de plastic prin casa, bateau in tobe de jucarie, sunau din trompete de jucarie, aveau fluiere, urlau ca din gura de sarpe. Pe scurt iad. Poate o sa para greu de crezut dar faceau asta cam 20 ore din 24. A venit politia si ziua si noaptea si desi i-a prins in fapt, au zis ca nu le poate face nimic ca ,,asa sunt copiii,,. Cand sunt situatii de genul celor reclamate de dvs filmati cat mai mult, chemati politia si aratati-le filmarile. Si nu chemati doar politistii de la sectia de care apartineti dar si politia locala pentru ca si ei pot da amenzi. Faceti plangeri la sectia de cartier dar si la IPJ daca nu se rezolva. Cautati martori si cu filmari pe care le puteti face si din fata usii lor nu numai din casa dvs. nu aveti cum sa nu rezolvati ceva. Nu rabdati din cauza unor nesimtiti!
Nu, nu de acord ;) Se cheama --nu ,,chiama,, --prudenta orice act precum copii buletin, copii contract legal de inchiriere desi stim ca majoritatea chiriasilor nu au asa ceva ,carte de imobil samd. Mai cititi legea 196 unde scrie ca asociatia are anumite drepturi cu privire la probleme cauzate de locatari indiferent daca is proprietari sau chiriasi doar ca nu poate da sanctiuni. Si tot asociatia are dreptul sa verifice numarul de locatari mai ales atunci cand sunt suspiciuni ca unii nu declara numarul corect de persoane sau consumul corect de apa si sunt diferente intre consumurile declarate si cele de pe factura asa ca mai informati-va. Sunt convins ca trimiteti lumea la plimbare mai tot timpul ,ca faceti legea in asociatie ca doar nu va cheama Anatolie degeaba ;) Sunteti obisnuit sa faceti ordine cum vreti si sa stea toti in pozitie de drepti. La Romanica nu prea merge chiar asa cu una cu doua, ca mai sunt si din aia cu sange in instalatie care trimita si ei la plimbare pe unii de genu' lu' matale.
Asa ca sa ,,hie,, cum scrie la lege si nu cum le zici matale ;)
De acord, nu???? ;)
Sa va dau ceva de citit inainte de sarbatori asa ca sa nu va mai plictisiti la 3 jumate dimineata pe forum ;)

Manuela Rășină
Administrator 20:12, 2 Octombrie 2023
Au dreptul să știe cine stă la dvs. în imobil atât președintele asociației, cât și polițistul.
Din Normele metodologice de aplicare unitară a dispoziţiilor OUG 97/2005 privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români:

Organizarea şi actualizarea evidenţei locatarilor prin cartea de imobil
Art. 90. -
Ministerul Afacerilor Interne, prin structurile Poliţiei Române, organizează, îndrumă şi controlează activitatea de ţinere a evidenţei locatarilor prin cartea de imobil.

Art. 92. -
Şefii unităţilor de poliţie pe a căror rază teritorială este situat imobilul răspund de organizarea, funcţionarea, ţinerea în actualitate şi controlul evidenţei locatarilor prin cartea de imobil.

Art. 93. -
Responsabilii cărţii de imobil, desemnaţi în condiţiile legii, au următoarele atribuţii:

a) să înscrie în cartea de imobil, în termen de 15 zile de la sosire, datele persoanelor care locuiesc în imobil, pe baza unui act de identitate valabil;
(...)

Art. 94. -
Înscrierea persoanelor în cartea de imobil se face în baza actului de identitate, iar pentru copiii sub 14 ani, în baza certificatului de naştere. Pentru înscrierea persoanelor în cartea de imobil nu pot fi solicitate fotocopii ale actelor de identitate, certificatelor de stare civilă sau titlurilor de proprietate. Acestea pot fi verificate vizual pentru conformitate.

Art. 95. -
Instruirea responsabililor cărţii de imobil se face de către poliţistul de ordine publică anume desemnat de şeful structurii Poliţiei Române pe a cărei rază teritorială este situat imobilul.

În ceea ce privește contractul de închiriere, nu sunteți obligat să îl prezentați polițistului, însă aveți altă obligație:

În cazul celor ce stau în chirie, cei ce-i găzduiesc au acum obligația de a se prezenta împreună cu acestea la serviciul de evidență a persoanelor de la locul unde este situat imobilul, pentru a-și da consimțământului de primire a acestora în spațiu.


www.avocatnet.ro/articol_646...

Dacă nu o respectați, riscați o amendă între 75 și 150 de lei.
E plin peste tot de din astia care inchiriaza apartamente si declara intentionat un numar mai mic de persoane la intretinere .Ar trebui sa existe o carte de imobil si acolo sa fie trecuti toti locatarii, proprietari sau chiriasi .Cunosc o asociatie unde Cexul face verificari in apartamente din cauza diferentelor de consum declarate de locatari si ce scrie pe facturi .Si asa au descoperit o gramada de blatisti .Intr-un apartament de 2 camere stateau 8 dar numai 2 erau trecuti pe lista de plata. Daca se intampla ceva si chiriasii produc daune atat in locuinta pe care o ocupa dar si celor din jur sau zgomote ,inundatii ,petreceri ,daca fac facturi uriase ,cum ii prinzi daca sterg putina si pleaca? Asa daca este o copie de buletin la administratie ,mai ai de unde sa-i iei .Treaba asta se cheama prudenta .
Noi nu am aflat care e motivul pentru care in mai putin de 2 luni ,1 membru Cex a disparut si una din mahalagioaicele de serviciu de pe scara l-a inlocuit .Pur si simplu numele lui nu mai apare pe lista Cex de la avizier si apare aia cu gura mare.Membrul Cex dat disparut era printre foarte putinii care nu erau de acord cu tacticile presedintelui,administratorului si cenzorului, toti prieteni de familie care taie si spanzura in asociatie .Nu stim daca a renuntat de buna voie sau a avut vreun conflict cu ceilalti, chiar nu stim.Il vedem foarte rar si nimeni n-are numarul lui de telefon ca sa il intrebam .Clar ca trebuia facuta adunare AGA ca ne-am interesat la primarie la serviciul asociatii .Problema e ca majoritatea din asociatie nu se implica pentru ca majoritatea apartamentelor sunt inchiriate iar cei care locuiesc in bloc sunt fie indiferenti fie aserviti conducerii .Ce ar fi de facut in cazul asta ?
Răspuns la discuția Vecina mea ma terorizeaza
Da inteleg ce ziceti insa parerea mea este ca nu iese fum pana nu se face foc .Trebuie sa fie ceva la mijloc altfel ce motiv ar avea sa i se puna pata asa aiurea pe dvs. Toti v-au sfatuit sa o faceti praf dar nimeni nu v-a pus intrebarea ce faceti dvs. de o scoateti din sarite pe femeie .Eu cunosc cazuri asemanatoare si vecinul sau vecina ,,nebuna,, era de fapt bocanita si terorizata la orice ora de persoane care pareau foarte ok si politicoase si care in realitate ii lucrau bine si eficient la nervi .De aia nu cred eu intotdeauna ce spun unii dar cred ca dreptatea e undeva la mijloc mai mereu .Poate era bine sa vorbiti cu vecina si sa o intrebati ce anume o deranjeaza si sa ajungeti la o intelegere cu ea .
Nu mai stiu daca mai e de actualitate problema dvs. insa am citit si ce ati scris dvs. si ce au scris ceilalti. Antifonari, dopuri, pastile de dormit nu au nici un sens si nici un efect. In blocul unde locuieste fratele meu (care e in alt oras decat mine) e o situatie cam la fel. Vecinii care faceau galagie erau in perete cu o alta familie fara copii dar care lucrau in ture si care nu se puteau odihni fiind torturati si hartuiti la orice ora din zi si noapte. Bietii oameni erau praf cu sanatatea din cauza asta dar s-au apucat si au filmat de mai multe ori din fata usii scandalagiilor si de unde s-au auzit foarte bine zgomotele. Au filmat si de afara de unde se auzea balamucul atunci cand aia aveau geamurile deschise. Au chemat politia si care tot asa ,de cateva ori nu se auzea nimic sau era intuneric dar nu le-a mers tot timpul asa .Borfasii aia stiau smecheria si se tot uitau pe geam si cand vedeau ca vin copoii imediat incetau totul si stingeau lumina .Pana la urma politia i-a prins in fapt de mai multe ori si le-a dat amenzi peste amenzi insa aia nu se potolisera in totalitate. Dupa aia le-a bagat plangere penala pentru hartuire art. 208 parca nu mai tin minte exact. Si acolo din cate stiu erau vecini care ba nu auzeau ca erau batrani ,ba erau prieteni cu scandalagii ba nu voiau sa se bage de frica .Pana la urma au facut rost de declaratii de la rude si prieteni care au fost in casa cand aia din perete faceau galagie. Cu filmarile declaratiile si amenzile de politie au castigat procesul si au primit daune morale o gramada de bani nu mai stiu exact cat. In concluzie se poate .Un avocat bun stie ce are de facut .Nu mai cedati in fata tortionarilor care umplu cu zecile de mii imobilele !Cititi legea 196/2018 unde si asociatia de proprietari poate fi sesizata, poate da avertismente si chiar daca nu da amenzi poate ajuta cu dovezi ca au incercat sa ia masuri si galagiosii nu se potolesc. Cititi neparat si legea 62 care iar e foarte importanta .Si pe penal pentru hartuire.
In ce conditii poate fi inlocuit un membru al comitetului executiv care tocmai a fost ales acum 2 luni? Daca de exemplu si-ar fi dat demisia sau ar fi fost schimbat din alte motive, nu ar fi trebuit intrunita AG a proprietarilor ca sa se propuna si voteze un nou membru Cex? Cine are autoritate sa inlocuiasca un membru si ce pasi treubie urmati?
Am citit in legea 196, art. 55 ca:
(7) În cazul schimbării sau demisiei unui membru al comitetului executiv al asociaţiei de proprietari, acesta este obligat să transmită, în termen de 5 zile de la încetarea mandatului său, celorlalţi membri ai comitetului executiv, în baza unui proces-verbal de predare-primire vizat de preşedintele asociaţiei de proprietari şi de către cenzor/comisia de cenzori, toate documentele şi bunurile asociaţiei pe care le-a avut în administrare sau în folosinţă.
(8) În cazul demisiei unui membru al comitetului executiv al asociaţiei de proprietari, membrul demisionar îşi exercită toate atribuţiile şi răspunderile până la data alegerii unui nou membru al comitetului executiv în locul acestuia.