avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Activitate Vali P.

Activitate Vali P.

In ce conditii se accepta ca un minor sa abandoneze scoala in timpul liceului, fara a fi vorba de probleme de sanatate sau in familie?
Daca un dosar a ajuns la stadiul "in pronuntare" insa la ultima infatisare, judecatorul nu a solicitat concluzii scrise ambelor parti, mai este nevoie sa se depuna acele concluzii din oficiu sau nu?
Daca o fisa de interventie a unei patrule de politie a fost intocmita cu o zi mai tarziu decat evenimentul la care a fost solicitata, mai este sau nu legala sau valabila in fata instantei?
Eu m-am referit la cat se cere de obicei. Nu s-a incheiat inca nici un contract, ma intereseaza cam care e procentul care se obisnuieste.

POPA GHEORGHE a scris:

Conform intelegerii intre partile semnatare ale contractului de asistenta juridica incheiat.

Cam care ar fi procentul pe care un avocat l-ar putea cere din suma totala acordata ca daune morale unui petent in urma unui proces civil?
Daca IPJ a fost decazut din dreptul de a mai depune inscrisuri sau a pune concluzii din cauza tardivitatii depunerii intampinarii la chemarea in judecata, le mai pot solicita inscrisuri lipsa de la dosar? Adica IPJ a depus o serie de inscrisuri inainte de prima infatisare insa cateva au fost omise, intentionat sau nu, iar acestea sunt considerate relevante cauzei.
adrian@13 probele le administreaza atat petentul cat si sectia de politie de care apartin politistii reclamati?
La scurt timp dupa ce acele plangeri au fost depuse, sectia de politie a trimis raspuns prin posta ca dosarele au fost inaintate la Parchet. Nu stiu ce cercetare au facut ei in timp asa de scurt, ca noi oricum nu am fost chemati sa dam vreo declaratie sau ceva la modul asta. Mie mi se pare ciudata treaba asta cu penalul. Petitiile au fost trimise pe mail si nu aveau decat sa cerceteze intre ei acolo si sa nu mai trimita la procuror ca sa aiba motiv sa claseze dosarele si sa-i scoata basma curata pe politisti. Petentul nu a cerut sa se deschida dosare penale ci sa fie cercetati disciplinar.
Daca niste plangeri bine documentate impotriva unor polististi pentru abuz in serviciu sunt trimise sau ,,pasate,, la Parchet de catre sectia de politie unde au fost depuse initial, ce inseamna asta? Ca s-au spalat pe maini si nu vor sa-si cerceteze si eventual sa-si sanctioneze angajatii, sau sunt sanse reale ca politistii abuzivi sa fie cercetati penal la Parchet?
Daca IPJ a depus intampinare la o cerere de chemare in judecata cu mult peste acele 25 zile in care avea obligatia sa o depuna, ce trebuie sa faca petentul si ce articole de lege trebuie sa citeze? Mentionez ca petentul nu are avocat angajat.