Daca niste plangeri bine documentate impotriva unor polististi pentru abuz in serviciu sunt trimise sau ,,pasate,, la Parchet de catre sectia de politie unde au fost depuse initial, ce inseamna asta? Ca s-au spalat pe maini si nu vor sa-si cerceteze si eventual sa-si sanctioneze angajatii, sau sunt sanse reale ca politistii abuzivi sa fie cercetati penal la Parchet?
Bună dimineața! În mod legal au fost trimise la Parchet. De regulă, polițiștii nu se cercetează între ei tocmai pentru a nu exista suspiciuni de mușamalizare a dosarului . Competența de cercetare este a procurorilor. Uneori aceștia pot apela pentru unele acte procedurale la Compartimentul Control Intern al poliției. Legat de finalitatea dosarului, aceasta depinde de probele care vor putea fi administrate.
La scurt timp dupa ce acele plangeri au fost depuse, sectia de politie a trimis raspuns prin posta ca dosarele au fost inaintate la Parchet. Nu stiu ce cercetare au facut ei in timp asa de scurt, ca noi oricum nu am fost chemati sa dam vreo declaratie sau ceva la modul asta. Mie mi se pare ciudata treaba asta cu penalul. Petitiile au fost trimise pe mail si nu aveau decat sa cerceteze intre ei acolo si sa nu mai trimita la procuror ca sa aiba motiv sa claseze dosarele si sa-i scoata basma curata pe politisti. Petentul nu a cerut sa se deschida dosare penale ci sa fie cercetati disciplinar.
Cine are competenta???
mdcc
Va rog sa ma ajutati cu o dilema!
Am facut o plangere la Parchetul de pe langa Tribunal,pentru a fi cercetat un executor bancar,dupa o vreme am primit o ... (vezi toată discuția)