avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Activitate Candle

Activitate Candle

Răspuns la discuția Probleme contract inchiriere
Ne puteti da detalii referitoare la termenul pentru care a fost incheiat contractul de inchiriere?
Răspuns la discuția RECUPERARE BANI DE LA ANGAJAT
Avand in vedere ca art 55 lit b CM presupune acordul partilor, nimeni nu il poate obliga pe angajator sa accepte incetarea contractului de munca in modul propus de salariat. Acestuia ii ramane calea legala de a demisiona, cu respectarea termenului legal de preaviz. La expirarea acestuia, cu ocazia lichidarii se poate rezolva(pe cale amiabila) si problema recuperarii sumelor primite pe nedrept, in caz contrar, societatea avand dreptul de a actiona in instanta salariatul.
Repet, angajatorul nu poate fi obligat sa fie de acord ca la termenul si in termenii propusi de salariat sa inceteze raporturile de munca cu acesta. Cum presupun ca salariatul a solicitat un termen anume datorita faptului ca acesta era important, simpla intarziere prin obligarea acestuia la respectarea termenului de preaviz ar putea fi considerata o pedeapsa.
Răspuns la discuția MOSTENIRE PRIN TESTAMENT
''Nu ne-aţi spus ce fel de testament v-a lăsat - autentic sau olograf. "

Pentru a raspunde la aceasta intrebare ar trebui sa stiti ca testamentul olograf este cel scris in intregime, datat si semnat de mana testaotorului(mama, in cazul dvs.) Scrierea integrală, datarea şi semnarea de mâna testatorului sunt prevăzute de lege sub sancţiunea nulităţii absolute În dreptul nostru, testamentul scris de altul (allograf) sau chiar de testator, dar cu mijloace mecanice (de exemplu, la maşina de scris) şi semnat de el în faţa martorilor, nu este valabil (spre deosebire de unele legislaţii străine).
Testamentul autentic este cel autentificat de Notarul Public. Simplul fapt al depozitarii la un Notariat, fara indeplinirea formalitatilor de autentificare nu il transforma intr-un act autentic.


As vrea sa va supun atentiei urmatorul subiect. Dupa cum stim, in domeniul turismului se ofera servicii de cazare si masa in principal, Serviciul de cazare care include mic dejun are o cota TVA de 9%, iar serviciul de restaurant 19%. In urma solicitarilor clientilor si a practicii frauduloase a celorlalti competitori, unele din unitatile turistice aleg sa eludeze aplicarea diferentiata a cotelor TVA, Introducand serviciul de masa in factura de cazare si aplicand TVA de 9%. Intrebari:
- Suntem in prezenta infractiunii de evaziune fiscala?
- Ce raspundere atrage acest fapt asupra salariatului obligat sa opereze in acest mod si ce cai legale de aparare are la indemana in situatia in care este amenintat cu concedierea, iar ordinul de a lucra in acest mod nu este dat in scris?
-Cum putem convinge angajatorii sa lucreze legal in aceasta situatie?