avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 332 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA inregistrarea serviciilor de masa in turism- incadrare ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

inregistrarea serviciilor de masa in turism- incadrare juridica a aplicarii cotei TVA in mod gresit

As vrea sa va supun atentiei urmatorul subiect. Dupa cum stim, in domeniul turismului se ofera servicii de cazare si masa in principal, Serviciul de cazare care include mic dejun are o cota TVA de 9%, iar serviciul de restaurant 19%. In urma solicitarilor clientilor si a practicii frauduloase a celorlalti competitori, unele din unitatile turistice aleg sa eludeze aplicarea diferentiata a cotelor TVA, Introducand serviciul de masa in factura de cazare si aplicand TVA de 9%. Intrebari:
- Suntem in prezenta infractiunii de evaziune fiscala?
- Ce raspundere atrage acest fapt asupra salariatului obligat sa opereze in acest mod si ce cai legale de aparare are la indemana in situatia in care este amenintat cu concedierea, iar ordinul de a lucra in acest mod nu este dat in scris?
-Cum putem convinge angajatorii sa lucreze legal in aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: 95omul , utilizator 18:32, 24 Noiembrie 2008
Candle a scris:

- Suntem in prezenta infractiunii de evaziune fiscala?
-


Raspunsul este Nu!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cota tva 9% turism georgeschiopu georgeschiopu In cazul in care avem un restaurant dat in locatie , in cadrul unui hotel , hotelul vinde pachete de cazare(cu mic dejun , demipensiune si pensiune ... (vezi toată discuția)
Inregistrare tva servicii turism aurora draghici aurora draghici Buna ziua. Ma confrunt cu urmatoarea situatie si am nevoie de ajutor. Lucrez la o agentie de turism si achizitionam servicii de turrism de la firme din UE. ... (vezi toată discuția)
Jurnale pt pensiune julia1andrew julia1andrew Spuneti-mi, va rog, care este jurnalul ( sau cum se mai numeste actul respectiv) pe care trebuie sa il am intr-o pensiune pt a inregistra clientii in momentul ... (vezi toată discuția)