avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Activitate vlad-ilie

Activitate vlad-ilie

Bună ziua! Am semnat un ante-contract pentru o casă care nu era finalizată. Acum după ce a-au montat finisajele am constatat ca nu sunt ok puse, mai exact parchetul se se lasă în foarte multe locuri atunci când se calcă pe el, peretii am constatat ca au și ei defecte după ce s-a ajuns sa fie dați cu var, etc. ce șanse am sa recuperez intreaga suma din avans? Vreau sa specific faptul ca in antecontract se specifica doar(construcția sa fie finalizata și finisata conform înțelegerii părților).
Multumesc frumos! Atunci cand se face dezmemrarea si partajul este posibil sa se tina cont de o suprafata minima admisa pentru fiecare casa? Terenul total fiind de 500mp este posibil sa nu se incadreze in procedura de dezmembrare? Asta pentru ca suprafata de 250mp ar fi prea mica pentru o singura unitate? Sau aceasta suprafata minima se ia in considerare doar la obtinerea autorizatiei de constructie?
Doresc sa cumpar un duplex care este amplasat pe un teren de 500mp cu acelasi numar cadastral. Mie imi revine 250mp cota parte. Practic acum acel teren este impartit prin gard, insa teoretic in acte nu se specifica unde este partea mea si unde este partea vecinului. Puteti sa-mi spuneti daca ar putea sa existe consecinte in viitor? poate probleme la o revanzare? am nevoie de acordul veciunului? construirea unei anexe? la fel, am nevoie si acolo de acordul lui? Multumesc mult!
Multumesc pentru raspuns! Dar in cazul in care aceasta donatie a fost facuta de catre o firma si in viitor din diverse motive se pune sechestru pe bunuri, terenuri etc?
Buna ziua,

Vin catre dvs. cu o intrebare legata de actele de donatie. Doresc sa cumpar o casa iar terenul aferent locuintei este impartit in 2 parcele. Una este trecuta in contractul de vanzare cumparare, teren pe care este dispusa si locuinta iar cealalta este prin contract de donatie, fara clauze specificate. Va rog sa imi spuneti daca exista posibilitatea ca dupa cumparare donatia sa fie atacata in instanta.

Multumesc!
Vlad