avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Doresc sa cumpar un duplex care este amplasat pe un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Doresc sa cumpar un duplex care este amplasat pe un teren de ...

Doresc sa cumpar un duplex care este amplasat pe un teren de 500mp cu acelasi numar cadastral. Mie imi revine 250mp cota parte. Practic acum acel teren este impartit prin gard, insa teoretic in acte nu se specifica unde este partea mea si unde este partea vecinului. Puteti sa-mi spuneti daca ar putea sa existe consecinte in viitor? poate probleme la o revanzare? am nevoie de acordul veciunului? construirea unei anexe? la fel, am nevoie si acolo de acordul lui? Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: vlad-ilie , utilizator 08:42, 17 August 2023
Da. Și de preferat ar fi sa faceți dezmembrare și partaj.
Multumesc frumos! Atunci cand se face dezmemrarea si partajul este posibil sa se tina cont de o suprafata minima admisa pentru fiecare casa? Terenul total fiind de 500mp este posibil sa nu se incadreze in procedura de dezmembrare? Asta pentru ca suprafata de 250mp ar fi prea mica pentru o singura unitate? Sau aceasta suprafata minima se ia in considerare doar la obtinerea autorizatiei de constructie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj de folosinta teren Nicola_Laurentiu Nicola_Laurentiu Partaj de folosinta Teren. Buna ziua, recent am achizitionat un imobil impreuna cu o cota de 1/2 din suprafata terenului. (Terenul este in suprafata de ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiziune teren proprietate comuna sim14 sim14 Am cumparat o casa intr-un duplex. La semnare, in documente, proprietatea nu avea in compunere doar un lot de teren ci doua. La al doilea lot era \"cota ... (vezi toată discuția)
Expertiza tehnica maria dinca maria dinca Ma intereseaza sa stiu daca pot cere unui expert judiciar inainte de a incepe un partaj in instanta o expertiza a unui imobil situat in Bucuresti cu o ... (vezi toată discuția)