avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Vin catre dvs. cu o intrebare legata de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Vin catre dvs. cu o intrebare legata de actele de ...

Buna ziua,

Vin catre dvs. cu o intrebare legata de actele de donatie. Doresc sa cumpar o casa iar terenul aferent locuintei este impartit in 2 parcele. Una este trecuta in contractul de vanzare cumparare, teren pe care este dispusa si locuinta iar cealalta este prin contract de donatie, fara clauze specificate. Va rog sa imi spuneti daca exista posibilitatea ca dupa cumparare donatia sa fie atacata in instanta.

Multumesc!
Vlad
Ultima modificare: Marți, 8 August 2023
vlad-ilie, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 12:21, 8 August 2023
Și dacă va fi, e o problema între vanzator și cel care a "atacat" donația.
Ultima modificare: Marți, 8 August 2023
raluk0207, utilizator
Multumesc pentru raspuns! Dar in cazul in care aceasta donatie a fost facuta de catre o firma si in viitor din diverse motive se pune sechestru pe bunuri, terenuri etc?
Se pune pe bunurile existente.
Or terenul respectiv nu se mai afla în patrimoniul firmei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sechestru imobiliar si executare silita(fara nici un fel de datorie) cenusaiulian cenusaiulian Buna ziua, Am facut un precontract pentru cumpararea unei locuinte in Constanta in luna decembrie 2009 platind un avans de 20000 euro restul urmand afi ... (vezi toată discuția)
Ctr de vanzare cumparare mihailescu grg mihailescu grg Buna ziua, parintii mei vor sa-mi dea un teren pt a-mi construi o casa printr-un act de donatie, numai ca ei nu vor ca in viitor sotia mea, in eventualitatea ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare cu sau fara clauza de intretinere stoicagramona stoicagramona Buna ziua, doresc sa aflu daca, contractul de vanzare cumparare poate fi atacat in instanta de catre cumnatul meu, celalalt fiu al socrilor, in cazul de fata ... (vezi toată discuția)