Am un teren intravilan intr-o comuna din judetul Ilfov si intentionez sa-mi construiesc o casa. Terenul are deschiderea de 33mp si lungimea de 17mp. Problema e ca in Consiliul Local al comunei s-a luat o hotarare prin care un teren trebuie sa indeplineasca cumulativ trei criterii pentru a putea fi construibil:
1. sa aiba minim 500mp
2. sa aiba front stradal minim 12mp
3. sa aiba adancimea cel putin egala sau mai mare decat frontul stradal
Evident, terenul meu nu indeplineste ultima conditie. Ce pot face dpdv legal? Nu sunt abuzive reglementarile?
Acum cateva saptamani am fost dat afara din firma in care lucram. am consultat Codul muncii si mi-am dat seama ca am sanse mari de a castiga in justitie intrucat nu exista o motivatie a concedierii.
Ideea e ca vreau sa ma reprezint singur, am vorbit cu un prieten avocat care mi-a zis ca trebuie sa fac, dar mi-a zis ca nu stie care sunt si taxa de timbru si ce valoare trebuie sa aiba timbrul juduciar.
Ma poate ajuta cineva?
Ce valoare trebuie sa aiba timbrul judiciar?
Cat e taxa de timbru?
Datorita ajutorului primit pe acest site, am reuist sa depun cerere de indreptare eroare materiala in urma unei hotarari a Judecatoriei Sect. 5 care era plina de greseli. Pentru un diletant in ale cunostintelor juridice, eu zic ca m-am descurcat.
Pasul urmator ar fi acela de a legaliza hotararea initiala + cea de indreptare a erorilor. Intrebarile ar fi:
1. Cum formulez cererea? (adica ideile cheie, ce anume solicit, ce decizii invoc etc.). Am citit ca in cerere trebuie sa mentionez ca hotararea este definitiva si irevocabila.
2. Ce taxe platesc (numele lor si valoarea respectiva)?
Nu,dar macar avocatul ar fi putut sa-mi spuna din timp de posibilitatea ca in hotarare sa se strecoare greseli. In fine.
Intrebarea ar fi: cererea de indreptare a erorii materiale este una standard (daca da, unde gasesc un formular) sau e una gen "subsemnatul etc..."?
Sunt nou pe forum si sper sa aveti rabdare sa-mi raspundeti.
In primavara tatal meu a decedat. Am ales sa fac succesiunea prin judecatorie pentru ca notarii aveau tarife exorbitante pentru un asemenea act. Am apelat la un avocat si in septembrie 2008 a avut loc sedinta la Judecatoria Sector 5, hotararea fiindu-ne comunicata acasa acum 4-5 saptamani. Sunt patru succesori: mama, eu si cei doi frati ai mei.
Problema e ca in hotararea judecatoreasca s-au strecurat erori. CNP-ul meu este gresit (este trecut un cu totul si cu totul altul, al unei femei, eu sunt barbat), iar in final din cele 4 nume, doua sunt scrise eronat (in numele de familie este gresita o litera).
Am discutat cu avocatul care m-a reprezentat si mi-a spus ca nu exista decat doua solutii: ori depun eu o cerere de rectificare la Judecatorie, ori ii platesc lui o taxa (700 RON) si face asta in locul meu. Problema e ca am achitat deja onorariul suficient avocatului pentru ceea ce a facut si nu mai vreau sa-i dau inca 700 RON pentru o cerere.
Prin urmare, ce solutii am? Ce pot sa fac pentru a corecta greseala grefierului? Mi se pare indamisibil ca ei sa greseasca si eu sa platesc.
Va multumesc anticipat.