avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Problema teren privind autorizatia de construire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Problema teren privind autorizatia de construire

Am un teren intravilan intr-o comuna din judetul Ilfov si intentionez sa-mi construiesc o casa. Terenul are deschiderea de 33mp si lungimea de 17mp. Problema e ca in Consiliul Local al comunei s-a luat o hotarare prin care un teren trebuie sa indeplineasca cumulativ trei criterii pentru a putea fi construibil:
1. sa aiba minim 500mp
2. sa aiba front stradal minim 12mp
3. sa aiba adancimea cel putin egala sau mai mare decat frontul stradal

Evident, terenul meu nu indeplineste ultima conditie. Ce pot face dpdv legal? Nu sunt abuzive reglementarile?
Cel mai recent răspuns: MagisterLudi , utilizator 12:50, 22 Februarie 2009
reglementarile apar a fi abuzive, numai ca ele au fost luate de catre cei pe care i-ati ales sa va conduca urbea.din punct de vedere legal puteti ataca hotararea in instanta si vedeti ce obtineti.
succes.
Da, doar ca daca ar fi dupa mine i-as da pe toti afara. Nu eu i-am ales fiindca nu am buletin acolo, ci doar un teren.
Alte pareri?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren construibil sau nu? mir2006 mir2006 Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu urmatoarele doua probleme, legate de cumpararea unui teren, cu suprafata de 600 mp, front stradal 27 ml. Terenul include ... (vezi toată discuția)
Teren extravilan - impozit intravilan almic almic In 2003 am cumparat 5000mp teren extrav., pentru ca primarul (inca mai este) mi-a zis ca pot construii fiindca fac demersuri pentru trecerea in intravilan . ... (vezi toată discuția)
Cat este suprafata minima acceptata pt. constr. unei case? ianci ianci Am luat in concesiune un teren si doresc sa aflu care trebuie sa fie suprafata construita sau (si) suprafata construita desfasurata minima, pe care o prevede ... (vezi toată discuția)