Sunt de religie musulmana si as dori sa stiu daca pot beneficia de 2 zile pentru fiecare din cele 2 sarbatori religioase declarate astfel de cultele religioase legale, altele decat cele crestine , pentru persoane apartinand acestor culte.Anul trecut am beneficiat de aceste zile libere, dar managerul zonal afost schimbat si noul manager mi-a comunicat ca nu voi beneficia de aceste libere daca nu sunt prevazute in contractul colectiv de munca, si ca aceste zile mi le va compensa cu zilele libere de Pasti si Craciun , sarbatori crestine.Deci in concluzie, eu voi veni la serviciu, mi s-a comunicat.Este legal , sau nu? Multumesc
La asta m-am gandit si eu, numa ca ea este penultima venita in firma, in locul unei fete ce intrase in concediu de maternitate.Ultima venita are contract pe perioada nedeterminata.Multumesc
Va scriu in numele unei prietene care este angajata ca operator facturare pe perioada determinata.Contractul expira pe 18 ian 2012. La firma respectiva sunt angajate inca 3 operatoare, dar se va desfiinta un post.Acum, daca ea are contract pe perioada determinata , e musai ea sa plece in somaj ca urmare a desfiintarii postului? Exista criterii de evaluare a competentelor? Ce sfaturi ii recomandati?
Multumesc
Va scriu in numele unei bune prietene ce lucreaza ca gestionara la o firma de ditributie.In luna noiembrie 2009 a fost emisa o factura pe un client ce nu poate face dovada exemplarului F1 (factura albastra) precum ca a primit acea marfa.La biroul operare nu se gaseste exemplarul rosu-F2, dar nici ea ca gestionara nu are exemplarul verde F3.Totusi aceasta factura apare pe jurnalul de vanzari dar nu se gaseste nici un exemplar! Astfel acest client este blocat si se va debloca pt o noua comanda numai dupa achitarea aceli facturi in val de vreo 966 lei.Din cate am inteles de la prietena mea, astfel de probleme au mai fost , spunandu-mi ca raman ''agatate in sistem''.Eu nu am priceput ce inseamna acest ''agatat''.Daca tot nu s-au gasit aceste facturi angajarorul i-a impus sa semneze 'angajament de plata''deoarece i s-a spus ca la inventarul din decembrie trebuia sa iasa p e plus cu suma corespunzatoare din factura(966). Acea marfa s-a sczaut scriptic din gestiune, dar daca nu au fost printate facturile , marfa exista in depozit , deci nu a iesit, inventarul trebuia sa fie pe plus cu suma de 966?
Am inteles ca inventarul pe decembrie a fost pe plus cu 315.Ce credeti ca este de facut?
Acel client este blocat, documente nu exista nicaieri, angajament de plata i s-a impus, demisie si actiune in instanta.Multumesc
Va scriu in numeleunui vecin care lucreaza numai tura de noapte si ar dori sa stie daca codul muncii prevede sau nu timpul de lucru numai noaptea.Daca nu prevede codul muncii acest lucru, ce ar putea sa faca? Sa se adreseze la itm?
Multumesc.
Multumesc frumos pt informatie.Chiar daca m-as adrsa la ITM, atat eu si colegii mei nu cred ca am rezolva problema.Este o mare firma din tara si are puncte de lucru in toata tara, nu cred ca vom avea vreo sansa.Problema platii orelor suplimentare ar trebui cred eu discutata de catre mamagerul diviziei dld .Sincera sa fiu nu cunosc angajatorul, ci doar un reprezentant al acestuia.Mai multe nu va pot spune, mi-e teama .Multumesc.
Lucrez ca gestionara la o firma de distributie si de f multe ori am ramas la serviciu peste program.Pana acum nu am primit nimic peste salariu.Unde trebuie sa ma adresez? Mentionez ca am evidenta orelor peste program in pontaj
Am fost azi la Itm, dar in pacate nu am reusit sa intru la biroul juridic pe a cere consiliere, programul fiind pana la ora 11.Din ce am mai discutat cu diverse persoane si din ce-am aflat din spusele dvs am facut o mare greseala!.Trebuia sa meg la serviciu...M-am incapatanat si acum suport consecintele.De somaj nu voi beneficia, e clara situatia.Va rog sa ma credeti ca sunt cu gandurile tulburi, nu am mancat de 3 zile...fumez intr-una si cafea cat cuprinde...Macar altii sa invete din greseala mea, caci eu m-am incapatanat si nu am ascultat de sfaturile oferite de oameni de buna credinta.Va multumesc oricum!!..
Multumesc .Azi merg la sediul ITM Constanta pentru a cere consiliere privind legislatia munci si ma voi inscrie si in audienta pentru a-mi prezenta imprejurarile in care mi s-a comunicat de a nu mai veni la servici.Voi reveni cu informatii pe site.
Mi-a spus clar sa numa vin, si-apoi stau si ma gandesc: este o persoan care dispune de foarte multi bani, relatii.Cred eu ca poate mitui vreun inspector si poate scapa ''basma curata''.Din ce am ami auzit , cam asa se intampla; angajatorii primesc amenda minima si inspectorii pleaca cu spaga.Si nu numai ei...