avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca perioada determinata

Va scriu in numele unei prietene care este angajata ca operator facturare pe perioada determinata.Contractul expira pe 18 ian 2012. La firma respectiva sunt angajate inca 3 operatoare, dar se va desfiinta un post.Acum, daca ea are contract pe perioada determinata , e musai ea sa plece in somaj ca urmare a desfiintarii postului? Exista criterii de evaluare a competentelor? Ce sfaturi ii recomandati?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Tania D , Consultant resurse umane 07:53, 22 Decembrie 2010
daca doar ea are contract pe perioada determinata atunci e posibil ca postul ei sa se desfiinteze.
cel mai probabil se va aplica legea "ultimul venit primul plecat", mai ales ca are si contract pe perioada determinata.
La asta m-am gandit si eu, numa ca ea este penultima venita in firma, in locul unei fete ce intrase in concediu de maternitate.Ultima venita are contract pe perioada nedeterminata.Multumesc
daca este si venita in locul unei angajate aflate in cic atunci este si mai probabil ca acela va fi postul defsiintat cel putin sa se practica, insa nu se stie niciodata ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La reintoarcerea din cic societatea este obligata sa-i ofere acelasi post angajatei cata80 cata80 Buna ziua Am o intrebare: daca in timp ce o angajata a fost in CIC postul ei a fost ocupat de un alt angajat (angajat pe perioada nederminata ce ocupa ... (vezi toată discuția)
Revenirea la munca dupa concediul de maternitate dorina78 dorina78 as dori sa stiu care sunt sansele mele ca postul meu sa se desfiinteze? fiind singura pe postul de operare calculator in firma pana la plecarea in concediul de ... (vezi toată discuția)
Concedire la intoarecerea din cic Daniel Ene Daniel Ene Buna ziua, Un angajat mai poate beneficia de somaj daca in perioada preavizului nu se prezinta la locul de munca? Avand in vedere ca angajatorul poate sa ... (vezi toată discuția)