avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... la reintoarcerea din CIC societatea este obligata sa-i ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

la reintoarcerea din CIC societatea este obligata sa-i ofere acelasi post angajatei

Buna ziua

Am o intrebare: daca in timp ce o angajata a fost in CIC postul ei a fost ocupat de un alt angajat (angajat pe perioada nederminata ce ocupa aceeasi functie) de la alt punct de lucru care s-a inchis. Acum cand aceasta angajata doreste sa se inoarca din CIC (desi au trecut doar 10 luni de la suspendare) ce pot sa fac?
Trebuie sa se intorca pe acelasi post sau putem sa-i cautam un post inferior celuilat?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: cata80 , utilizator 17:49, 14 Octombrie 2008
Trebuie sa se intoarca pe acelasi post, nicidecum pe un post inferior celui detinut inainte de intrarea in CIC.

Pe perioada CIC , trebuia sa angajati pe cineva cu c.i.m. pe durata determinata. In acest sens, se exprima si art.81 lit.a C.mun., si anume : contractul individual de muncă poate fi încheiat pentru o durată determinată numai în următoarele cazuri:
a) înlocuirea unui salariat în cazul suspendării contractului său de muncă, cu excepţia situaţiei în care acel salariat participă la grevă;
pai inchizand un punct de lucru omul acela ar fi trebuit sa-l dau afara. Am preferat sa-l aduc in locul fetei care pleca in cic decat sa-l dau afara. Am procedat gresit? Si acum sincer nu stiu ce-ar trebui sa fac? Ca nu pot tine 2 oameni pe acelasi post...
Inchizand punctul de lucru si desfiintandu-i postul acelui angajat, puteati sa-i oferiti postul femeii care este in CIC dar numai pe durata determinata a CIC. Dintre cei doi angajati, legea o apara pe femeia care se intoarce din CIC, si nu pe angajatul al carui post s-a desfiintat. In cazul desfiintarii postului sau, acesta avea dreptul la indemnizatie de somaj si alte facilitati prevazute de legislatie.
In baza a ce act ati trecut pe angajatul de la punctul de lucru desfiintat in postul mamei aflate in CIC? I-ati operat vreo modificare in cartea de munca?
E foarte simplu : avand in vedere ca angajata este protejata de lege pe perioada CIC, contractul ei de munca nu poate suferi modificari; pe de alta parte, este clar ca, in conditiile in care punctul de lucru s-a inchis, contractul de munca al celuilalt angajat inceteaza in conformitate cu Codul Muncii - reducerea activitatii; pe cale de consecinta, puteti incheia cu angajatul respectiv un nou contract de munca, pe perioada determinata, pana la revenirea din CIC a angajatei dvs. Dupa care, depinde de dvs. (si de angajat, fireste) daca cel al carui post a fost restructurat, va primi un post similar sau va lucra pe un post inferior. Mult succes.
Multumesc ptr ajutor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intoarcere din cic fizz fizz Buna ziua! Luna aceasta trebuie sa ma intorc din CIC la munca.Am fost anuntata de managerul HR ,al firmei la care lucrez, ca mi s-a gasit un post similar ... (vezi toată discuția)
Contract de munca ccc Florentina04 Florentina04 Buna ziua, Daca mi se suspenda contractul de munca pentru concediu crestere copil pe o perioada de doi ani, iar in locul meu altcineva ocupa postul, ... (vezi toată discuția)
Faliment lili5 lili5 daca firma de la care am ramas in CIC da faliment sau se inchide intimpul in care sunt in CIC ce se va intampla dupa cei 2 ani? Daca firma nu mai exista? In ... (vezi toată discuția)