avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 374 soluții astăzi
Forum Activitate caezarica

Activitate caezarica

Pentru un salariat caruia i se plateste concediul neefectuat la plecarea din unitatea, ce obligatii i se retin si ce datoreaza unitatea?
Va rog sa imi spuneti daca pot sa o trec pe mama mea la deducerea personala,
pentru a o lua in intretinere (coasigurat servicii medicale) in situatia in care nu
realizeaza niciun fel de venit , nu are proprietati, iar tatal meu este pensionar cu
o pensie de 1000 ron. Ma intereseaza si baza legala pentru ca in institutia unde
lucrez (bugetar) contabilul sef imi spune ca nu o pot lua in intretinere pentru a
beneficia de servicii medicale , atata timp cat tatal meu traieste si realizeaza
venit. Din cate stiu eu sunt asigurati prin efectul legii doar copii pana la 18 ani sau dupa caz pana la 25, iar sotul (sotia) fara venit prin declaratie notariala data de sotul care realizeaza venit, dar pe care tatal meu nu vrea sa o dea, deci mama mea fiind neasigurata. Ce trebuie sa fac?
Va multumesc!
Răspuns la discuția calitatea de coasigurat
Va rog sa imi spuneti daca pot sa o trec pe mama mea la deducerea personala,
pentru a o lua in intretinere (coasigurat servicii medicale) in situatia in care nu
realizeaza niciun fel de venit , nu are proprietati, iar tatal meu este pensionar cu
o pensie de 1000 ron. Ma intereseaza si baza legala pentru ca in institutia unde
lucrez (bugetar) contabilul sef imi spune ca nu o pot lua in intretinere pentru a
beneficia de servicii medicale , atata timp cat tatal meu traieste si realizeaza
venit. Din cate stiu eu sunt asigurati prin efectul legii doar copii pana la 18 ani sau dupa caz pana la 25, iar sotul (sotia) fara venit prin declaratie notariala data de sotul care realizeaza venit, dar pe care tatal meu nu vrea sa o dea, deci mama mea fiind neasigurata. Ce trebuie sa fac?
Va multumesc!
Răspuns la discuția impozit pe venit
Va rog sa imi spuneti daca o pot trece pe mama mea la deducerea personala, pentru a o lua in intretinere (coasigurat servicii medicale) in situatia in care nu realizeaza niciun fel de venit, nu are proprietati iar tatal meu este pensionar cu o pensie de 1000 ron. As dori si baza legala deoarce in institutia unde lucrez contabilul sef nu accepta pentru ca , spune el, atata timp cat traiaste tatal meu si realizeaza venit nu o pot lua pe mama in intertinere pentru a beneficia de servicii medicale prin casa de sanatate unde sunt asigurat eu.
Va multumesc!
Răspuns la discuția retineri salariale-rate banca
banca stie unde lucreaza dar se loveste de refuzul instiutiei de a pune poprire pentru ca deja i se retine pensie alimentara si in cazul popririi va depasi limita legala care se poate retine din salariu. in cazul asta pot fi executat daca individul realizeaza totusi venituri? suma nu este foarte mare dar totusi banca ar trebui sa-i urmareasca eventualele bunuri mobile ca doar nu o trai in copac.
Răspuns la discuția retineri salariale-rate banca
va expun problema mea in speranta ca ma veti putea ajuta cun raspuns
am girat un coleg care a contractat un imprumut si de trei luni nu a mai platit rata , intre timp angajandu-se in alta institutie.
am vorbit cu el si spune ca nu are de unde sa plateasca si nu detine nici bunuri pe numele lui, cu toate ca realizeaza venituri din salariu.
banca spune ca ma va executa pe mine.
ce parere aveti?
va multumesc!