Buna ziua!Aceeasi problema o am si eu.Tot asa ne-a mintit si pe noi presedintele si doamna administrator ca nu mai da I.S.C.I.R-ul autorizatir de functionare.Se numeste C.N.C.I.R acum atat de prosti sunt ca nici nu stiu cum se numeste.dar la noi s fost slta problema si mai grava,a functionat liftul un an fara autorizatie cu acodul firmei de service pentru a ne determina sa strangem bani.Le-am cerut baza legala si mi-au zis ca iscir-ul nu da scris.Am luat legagura cu CNCIR Galati prin email si ce sa vezi surpriza.mi-au trimis raspuns ca ei nu conditioneaza darea de autorizatie de functionare cu schimbarea liftului sau modernizarea lui.Nu stiau ca liftul nostru functioneaza fara autorizatie de functionare,au trimis doi inspectori,au verificat si au dat autorizatie,nu stiu daca le-a dat si amenda,dar nu stiu cine i-a zis presedintelui de mine,ei sau directorul de la firma de service cu care am avut o discutie,deoarece atunci cand am trecut pe langa chioscul presedintelui unde e proprietar,mi-a reprosat ca am facut reclamatie ca merge liftul si a iesit cu o ranga sa-mi dea in cap.Am facut plangere la politie,dar deocamdata banii se strang fortat cate 200 roni de apartament in fiecare luna si avem deja 8 luni.Nu am dat niciun ban deoarece la sedinta pe care a facuto nu s-au prezentat decat 10 persoane din 72 de apartamente si nu a respectat legea asociatiei 196/2018,at 47,48,adica nu a facut tabel convocator,nu a trimis plicur prin posta cu confirmare de primire si ordinea de zi a sedintei.
Cu alte cuvinte se aduna banii fortat,zica ca sunt si restantier,pe vorbe nimic scris ca a zis ISCIR-ul,dar CNCIR-ul mi-a trimis email ca nu a zis.
Deci aveti grija s-a format o mafie a lifturilor si impart banii de la fraieri intre ei.
Pana nu va da CNCIR-ul scris ca trebuie sa schimbati liftul nu dati bani.
Am cerut rapoartele de inspectie si au refuzat sa mi le dea toti,de ce oare?Toti insemnand,un reprezentant al CNCIR-ului,directoril de la firma de service,IFMA,si presedintele blocului.
Am inteles!Deci a fost doar vorbe!Cu ale cuvinte v-au inselat.Daca trebuie sa faceti ceva,se face adresa scrisa,nu v-ati intrebat de ce nu e nimic scris?Am facut cercetari,noi suntem in aceisi situatie,se stang bani,ca asa vrea presedintele cu administratorul,la sedinta in care s-a stabilit lucrul acesta nu au fost decat 10 persoane,nu s-a facut convocare,nici scrisori trimise prin posta cu,confirmsre de primire.La noi a functionat liftul un an fara autorizatie de functionare,ca sa ne convinga sa adunam bani,pentru a obtine autorizatie.Am trimis email la cncir si ce sa vezi surpriza,au venit si au autorizat liftul,ba mai mult mi-au dat raspuns la email ca ei nu conditioneaza acordarea de autorizatie de functionare de schimbarea de componente ale liftului.Eu am scris acest lucru,si administratora in spune ca cei de la cncir au zis sa schimbam liftul,dar jos la afisier pe lista de intretinere scrie modernizarea liftului,cu totul altceva.Pe scurt,firma care asigura service-ul este autorizata de cncir sa schimbe componentele defectenu sa-si dea ea cu parerea ce piese se vor defecta in viitor.
Nu toate componente liftului au aceeasi durata de viata,iar acest lucru il stabileste un expert tehnic ,nu firma de service.
S-a format o mafie a lifturilor,din care fac parte administratorul,presedintele,comitelu,cred ca a fosr pacali,firma de service si sigur un functionar cncir care doar zice nu semneaza nici o hartie pentru asi acooeri urmele,la o adica nu mai recunoaste nimic.
Ii msi las putin si o sa merg la parchet.Pe toti care i-am intrebat sunt doar vorbe,dar oamenii dau ban pe vorbe si cei mai sus mentionati ,chefuiesc si isi impart banii.
Ce ati schimbat acolo e o suma exorbitanta,am vazut pe internet ca un lift nou e 110000 roni,cautati pe google si o sa vedeti.
Am fost astazi la politie si efectiv m-au dat pe usa afara,sa ma duc pe civil,sa dau in judecata.
I-am cerut presedintelui copii dupa rapoartele de inspectie si a refuzat sa mi le dea zicandu-mi ca le am si nu mai e nevoie sa mi le dea.Adica eu i le ceream de nebun daca le aveam.
Situatia e simpla.Cu acest motiv,ca nu a mai dat cncir autorizatie a venit ca sa schimbam liftul.Unii oameni au crezut si platesc lunar o suma de bani pentru a strange suma de 80000 roni cat ccosta schimbarea,dar toate sunt vorbe,ca asa a zis cncir-ul,ca o sa schimbam,dar la afisier,e trecut modernizarea liftului.Nu e contract semnat cu o firma ce se face cat costa in final nimic.
Buna seara!Am aflat ca ascensorul blocului functioneaza fara autorizatie cncir de un an.Pot sa fac plangere penala impotriva presedintelui,administratorului si firmei de service?Daca da,unde ma adresez?
Daca s-a făcut convocarea adunării generale a proprietarilor conform legii 196/2018,art.47 si 48,toți propritarii sunt obligați sa plătească,daca nu plătesc, pot fi acționați in instanță.
Dl.Popa va multumesc ca mi-ati raspuns,dar cu regret va spun,ca vi se pare ca e aceeas intrebare.
Raspundeti-mi care sunt atributiile cncir-lui?Sa verifice daca piesele ascensorului functioneaza sau daca au depasit durata de viata?