Buna! Dacă cumpăr un apartament in bloc nou, iar antecontractul și plata integrală se face acum, in 2023 când TVA-ul e 5%, dar finalizarea blocului e in 2024 (cand după noua lege TVA-ul va fi de 9%). Eu plătesc apartamentul integral in 2023, dar când voi semna din nou contractul oficial in 2024 când e gata blocul, trebuie sa plătesc diferența de TVA ? Sau rămâne doar TVA-ul din 2023 de 5% de la semnarea antecontractului?
Multumesc mult
Buna ziua, recent s-a schimbat numele străzii pe care locuiesc și in buletin o am pe cea veche, doresc sa cumpar un apartament peste doua săptămâni oare se poate cu buletinul așa? Ca să refac buletinul dureaza o luna și nici măcar nu sunt in țara încă
Buna! Dacă un imobil este cumpărat de 2 proprietari, trebuie ambii sa plateasca fiecare in parte TVA-ul de 5% sau se calculează TVA-ul per imobil indiferent de câți proprietari sunt ?
Buna! Dacă iubitul meu cumpara un apartament (noi nefiind casatoriti) îl poate pune pe numele amândurora dacă doar el plătește? Nu am gasit nimic concret pe internet.