avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Activitate iLL357

Activitate iLL357

Nu, si-a montat el doua camere, a mai aparut una la etaj zilele trecute. Cu firele pe-afara, marci diferite, fara sticker de atentionare, fara firma, etc
Vecinul imi filmeaza copilul minor si sotia peste gard. Buna ziua, detin un teren imprejmuit cu gard de plasa de 2m si plasa de umbrire peste. Vecinul si-a montat pe casa o camera de supraveghere care bate peste gard fix unde e locul de joaca al copilului, gazon, etc. Ce variante legale am? Dreptul la viata privata si ce mai intra la acest aspect? Nu vrea sa o orienteze sa bata doar la el in curte, deci trebuie sa fac plangere. Multumesc
Vecinul isi leaga diverse de gardul meu.
Buna ziua, detin un teren imprejmuit cu gard de plasa si stalpi de fier din anii 90 in stare buna. Plasa nu este rupta, gardul nu este aplecat, etc. Vecinul care si-a facut casa de aproximativ 10 ani si-a pus panouri de lemn 'pentru intimitate' legate cu soricei de stalpii de gard si de plasa. Din cauza lor, plasa a inceput sa se arcuiasca, deformeze pe alocuri. El nu si-a facut gard pe limita cu mine, cunosc situatii cand proprietarul mutat cel mai recent si-a facut gard separat practic lipit sau la 10-20cm de gardul existent al vecinului.
Am dreptul sa-i tai soriceii de pe gard sau ce variante legale am? Politie?
Nu vrea sa dea panourile jos cand am incercat sa-i prezint motivele pentru care nu vreau sa mai fie nimic legat/atarnat de gardul meu. Daca ar fi pus plasa de umbrire nu m-ar fi deranjat cu nimic, dar lemnul atarna.
Multumesc!
As vrea macar sa fie amendat, nu mi se pare normal sa pierd timp si sa ma stresez iar el sa nu pateasca nimic. Am fost dimineata la politie si i-am intrebat de ce n-a venit nimeni si mi-au spus ca asteapta nu stiu ce de la procuratura. Le-am spus ca eu intre timp am facut rost de inregistrare video pe care apare el cu ce pare a fi cusca mea in mana si mi-au spus sa pun inregistrarile pe un CD si sa le aduc :)) in ce jeg de tara traim. Apoi am plecat cu gandul ca n-o sa fac niciodata asta, m-a sunat un agent si i-am trimis pe Watsap. Am zis ca vin, le-am spus ca nu e acasa ca nu e masina aici, au venit, n-au fost in stare nici sa gaseasca adresa desi le-am dat nr locatia, i-am vazut pe geam. Mi-au scris iar, a trebuit sa le descriu gardul, poarta, etc sa-si dea seama care casa e. E un cartier de case/vile noi totusi, nu suntem chiar la tara sa aiba curti clasice. Cica au lasat vorba la vecinul de vizavi sa-l trimita pe asta la politie. Si cam atat..
Vecinul mi-a furat din curte
Am un teren imprejmuit cu gard de sarma de 2 metri si plasa de umbrire pe toate laturile situat peste drum de imobilul in care locuiesc. Din imobil o camera bate spre poarta de acces la teren. In dreapta terenului are un vecin gradina si un garaj, in spatele terenului este loc gol cu balarii, in dreapta terenului e o casa cu etaj. Am avut amplasata o cusca pe latura din spate a gardului, ascunsa dupa un tuia, cu care mai prindeam sobolani care tranzitau intre vecinul cu casa cu etaj din dreapta si vecinul din stanga, ambii posesori de caini de talie mare. Am prins din intamplare si pisici, arici, etc pe care le-am eliberat, una din ele fiind pisica vecinului din stanga, nu stiu daca si-a dat seama cand si ca am prins-o, pentru ca nu mi-a reprosat vreodata. In schimb vineri dimineata am observat ca lipseste cusca. Vecinul din stanga cu casa cu etaj sta pe coltul strazii, iar terenul gol din spatele curtii mele, trece si pe langa a lui si da in cealalta strada, unde vizavi de teren e o vila cu camere de supraveghere care bat in strada. Am contactat vecinul cu vila si mi-a dat inregistrare care-l arata pe vecinul din stanga cum iese cu o prajina din curte, se duce pe terenul viran, camerele nu bat la acea distanta, in schimb se vede si cand se intoarce de pe teren, fara prajina pe care probabil a aruncat-o peste gard, dar carand cusca mea, usor identificabila dupa capacul alb si intrand cu ea in curte. De filmare am facut rost sambata, iar vineri am depus o plangere prealabila la politie de care mi-au spus ca se ocupa luni, tarziu, dar asta e romania. Cum sa procedez? E filmarea de-ajuns sa-l incrimineze de furt? Poate sa primeasca amenda din urma plangerii prealabile? Nu as vrea sa scape nepedepsit, chiar daca prejudiciul e in jur de 250 lei, dar totodata daca e nevoie de plangere penala pentru a primi amenda, as vrea sa stiu la ce sa ma astept mai departe, voi fi nevoit sa ma prezint la tribunal, sa-mi iau liber de la munca, sa consum benzina, etc sau decide politia/instanta? Pe cale amiabila nu vreau pentru ca nu mi se pare corect ca eu sa pierd timp facand plangeri, cautand vecinii, ca mai apoi el doar sa-mi dea cusca inapoi la presiunea politistilor sau banii si sa nu pateasca nimic, sa-si vada de treaba nederanjat ca si cum n-a facut nimic.
Multumesc!
Buna ziua, cu un an in urma mi-am facut un card la o companie pentru care am trimis act de identitate si alte documente pe mail. Aparent un angajat s-a folosit de acele date pentru a face imprumuturi la diverse IFN-uri. Am fost in prima faza sunat de doua din ele si s-au lamurit la scurt timp ca nu sunt beneficiarul imprumuturilor, deoarece pe langa datele din ci, celelate nu corespundeau. Mi-au sugerat sa fac si eu plangere la parchetul de care apartin si asa am facut, dar nu am primit raspuns. Tin sa mentionez ca niciunul din contractele trimise de aceste IFN-uri nu aveau semnatura beneficiarului si probabil au fost aprobate doar online, fara a verifica fata in fata persoana care face imprumutul. Am fost contactat de comisari ai politiei din doua judete diferite de unde aveau sediu IFN-urile pentru a da declaratii, am fost, am dat, maine urmeaza s-o dau pe ultima.
Problema este deranjul cauzat si timpul pierdut cu scutiri de la serviciu pentru a merge la sectii de politie, timp pierdut la telefon sau trimitand mail-uri. Nu au vrut sa-mi dezvaluie numele infractorului. Dar mi-au spus ca sunt unul din mai mult de 50 de pagubiti si dupa ce am cautat, se pare ca a aparut si in presa aceasta stire
Ce optiuni am sa-mi recuperez daune morale si la ce suma sa ma astept pentru tot deranjul asta de la infractor sau de la firmele care nu si-au facut treaba cum trebuie si au acordat imprumuturi cu ochii inchisi? Multumesc