avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Activitate steluta2002

Activitate steluta2002

Buna seara ,
Tatal meu are un teren intravilan de 1800 mp in baza unui titlu de proprietate emis de primaria de judet .
Am mers la primarie pentru identificarea terenului pentru a-l intabula si cei de acolo i-au spus ca nu il pot identifica .
Am aflat de fapt ca terenul este deja intabulat iar cel care a cumparat nu s-a limitat doar la suprafata lui si a acaparat si terenul tatalui meu .
Cum sa formulez o cerere in termeni juridici primariei pentru a identifica terenul tatalui meu ? Avand titlul de proprietate deja emis de ei sunt obligati sa-i elibereze o adeverinta sau alt act de identificare a terenului .
Cum sa facem asta?
Va multumim!
Buna seara ,
Tatal meu are un teren intravilan de 1800 mp in baza unui titlu de proprietate emis de primaria de judet .
Am mers la primarie pentru identificarea terenului pentru a-l intabula si cei de acolo i-au spus ca nu il pot identifica .
Am aflat de fapt ca terenul este deja intabulat iar cel care a cumparat nu s-a limitat doar la suprafata lui si a acaparat si terenul tatalui meu .
Cum sa formulez o cerere in termeni juridici primariei pentru a identifica terenul tatalui meu ? Avand titlul de proprietate deja emis de ei sunt obligati sa-i elibereze o adeverinta sau alt act de identificare a terenului .
Cum sa facem asta?
Va multumim!
Buna seara ,
Se poate vinde o casa unde sunt mai multi mostenitori fara succesiune ?
Toti ceilalti mostenitori pot renunta ( ceda ) la partea lor in favoara unuia singur prin declaratie notariala iar acesta sa vanda casa?
Multumesc!
Buna seara ,
In urma unui proces intre tatal meu si un nepot , tatal meu a obtinut titlul de proprietate asupra terenului extravilan care era mostenire de la parinti .
In timpul procesului intentat nepotul a vandut acest teren , la vandut randul lui si s-au ridicat case desi erau in litigiu .
Intrebarea mea este
Avand titlul de proprietate care este procesul pe care trebuie sa-l faca pentru a obtine terenul sau avand in vedere ca sunt case construite cum poate obtine despagubire ?
Avand titlul acesta trebuie facut cadastru si intabulare pe teren si apoi mers la un executor judecatoresc care sal puna in posesie ?
Trebuie sa-l dea in judecata pe nepot si acesta sa-l despagubeasca?
Multumesc!
Multumesc pentru raspuns!
Buna ziua ,
Tatal meu locuieste in Bucuresti si ar dori sa aiba acces online la dosarele lui care s-au judecat in Botosani in perioada 2010-2023 .
Am cautat in portal dosarele dar nu ne afiseaza nimic .
Cum se procedeaza ? Ar putea un avocat din Bucuresti sa obtina accesul la toate dosarele, sentintele , etc din Botosani ?
Multumesc!
Răspuns la discuția Dreptul muncii
asa e am gresit anii era vorba de 1991
Discuție Dreptul muncii
Buna ziua ,
In 2001 pe cand aveam 17 ani m-am angajat la o companie de confectii textile .
Am lucrat fara carte de munca pana in 2003 pana cand angajatorul a binevoit sa imi faca carte de munca la insistentele mele .
Administratora societatii mi-a spus la vremea respectiva ca nu are cum sa iregistreze la camera de munca activitatea mea din 2001-2003 deoarece sunt minor si este ilegal angajarea mea la ei .
Intrebarea mea este in 2001 era ilegal angajarea minoruui cu aprobarea parintilor ? Daca d-na m-a mintit si pacalit cum as putea recupera acei ani de munca pentru CNPP ?
De asemenea in perioada Decembrie 1996-1998 am fost in postnatal , nici aceasta perioada nu a fost adaugata la cartea de munca ,
Cum pot adauga si aceasta perioada ?
Care sunt procedurile de urmat in aceste cazuri ?
Precizez ca aceasta societate posibil sa nu mai existe .
Va multumesc!