avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara , In urma unui proces intre tatal meu si un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara , In urma unui proces intre tatal meu si un nepot ...

Buna seara ,
In urma unui proces intre tatal meu si un nepot , tatal meu a obtinut titlul de proprietate asupra terenului extravilan care era mostenire de la parinti .
In timpul procesului intentat nepotul a vandut acest teren , la vandut randul lui si s-au ridicat case desi erau in litigiu .
Intrebarea mea este
Avand titlul de proprietate care este procesul pe care trebuie sa-l faca pentru a obtine terenul sau avand in vedere ca sunt case construite cum poate obtine despagubire ?
Avand titlul acesta trebuie facut cadastru si intabulare pe teren si apoi mers la un executor judecatoresc care sal puna in posesie ?
Trebuie sa-l dea in judecata pe nepot si acesta sa-l despagubeasca?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: SCA IONESCU & NOVAC , Avocat 21:18, 4 Noiembrie 2023
Poate face intabularea titlului de proprietate (va fi un eventual litigiu daca exista suprapunere cu alt cf. E destul de probabil dacă ziceți ca pe teren sunt construcții). După aceea, acțiune de evacuare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Corectare suprafata de teren în cf cu aplicarea regulamentului odg nr.700/2014-program național de cadastru și carte funciară Marian Hainagiu Marian Hainagiu Bună ziua, Am rugămintea sa ma lămuriți in urmatoarea speta: In 2014, tatăl meu, pentru a-mi putea vinde o casa+ terenul aferent, a intabulat ... (vezi toată discuția)
Anulare titlu de proprietate/contract vilia vilia Buna ziua! As dori o lamurire asupra unei probleme. In anul 1977 s-a construit o casa cu 2 proprietari, tatal si fiul cu cote de 1/2 fiecare. Pentru ... (vezi toată discuția)
Incredibil! o suprapunere de cadastre halucinanta! V7A7 V7A7 In 2003 am achizitionat un teren de 2400mp (initial extravilan) cu toate actele care trebuiau ,cadastru(in coordonate locale) intabulare in cartea ... (vezi toată discuția)