avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1515 soluții astăzi
Forum Activitate AnaMiki

Activitate AnaMiki

Daca verii nu vin la succesiunea bunicii ce e de fzcut.Parintii nostri au murit si nu au facut succesiunea, muncind pamantul asa cum s- au inteles cand trsia bunica.Noi vrem sa rezolvam legsl.Noi avem mostenirea dupa parintii nostri.,iar ei nu.Ce putem face? Asteptam dupa ei inca o generatie? Sau se poate rezolva cumva?
Dar daca unchii nu au acceptat succesiunea in primul an de la deces,si acum au murit, dupa 4 ani, cine mosteneste?verii sau copii celor care traiau?
Cand a murit varul fratii din partea tatalui nu traiau.Doar fratii din partea mamei lui care acum sunt si ei morti dupa el.Are doar 2 verisoare de la un unchi.Ele vin la mostenirea bunicii

raluk0207 a scris:

Da, pot.
Varul dvs nu a fost căsătorit, nu a avut copii, la data decesului nu mai avea părinți și bunici în viață, deci cei mai apropiați moștenitori sunt unchii și mătușile.
Iar aici vorbim despre fratii/surorile ambilor sai părinți. Respectiv: ceilalți 2 fii ai bunicii (care trăiau când nepotul a murit, deci îl mostenesc) si fratii/surorile mamei sale.

Și nu, nu se aplica uzucapiunea, ca rezolvare a unor lucruri nefăcute la timp.
Delăsarea și dezinteresul au făcut sa se adune defuncti cu duiumul. Trebuia dezbătută succesiunea după bunica. A fost tot timpul din lume.

Adica poate veni la mostenirea unui teren alte rude ale varului care nu au avut nici o legatura cu bunica, in conditiile in care un singur fiu a muncit terenul si a platit impozit 25 de ani? Putem face uzucapiciune pentru teren?

AnaMiki a scris:

Mama nepotului a murit inaintea lui cu un an.Cand a murit el nu avea nici sotie ,nici copii.

Mama nepotului a murit inaintea lui cu un an.Cand a murit el nu avea nici sotie ,nici copii.
Bunica a murit acum 24 de ani.A avut 3 baieti.Unul a decedat inaintea ei.El a avut 1 baiat care a d3cdat acum 5 ani si nu a fost casatorit si nu are copii.Ceilalti 2 baieti au decedat dupa ea si au fiecare cate 3 copii.Ni ci o nora numai traieste de la cei 3 baieti fiind decedate dupa ea.Se mai face succesiune dupa baiatul mort inaintea ei de la care numai traieste nimeni? Sau impartim intre verii ramasi dupa tati?vin la mostenire veri din partea varului decedat dupa mama?sau doar noi cei dupa tata, ca era bu nica noastra dupa tata?
La data decesului?

raluk0207 a scris:

Da.

Adică se ia în considerare ca mostenitori cine trăia la data decesului varului sau la data deschiderii succesiunii?
In cazul unui var decedat care nu a avut sotie si nici copii, noi caveri il putem mosteni daca numai sunt in viata parintii nostri ,nici bunici? Cum se procedeaza?