avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1665 soluții astăzi
Forum Activitate RUAndreea

Activitate RUAndreea

Bună ziua. Un pensionar își va depune la casa de pensii adeverinta cu venituri si perioadele suplimentare de contribuție pentru recalcularea pensiei, in luna noiembrie 2024.
Cu ce dată i se va recalcula pensia, cu 01 septembrie 2024 sau cu luna următoare datei depunerii adeverinței ?
Legea spune că recalcularea obligatorie aplicată din oficiu pentru toți beneficiarii se face în perioada 01 septembrie 2024 - 01 martie 2025, dar nu ințeleg dacă se face recalcularea cu 01 septembrie 2024, indiferent de data depunerii adeverinței, până la 01 martie 2025 sau cu data depunerii.
Mulțumesc.
Vă mulțumesc frumos!
Deci salariatul iși poate lua concediu medical pe perioada retrogradării, fără ca aceasta să se prelungească cu perioada concediului medical ?
Buna ziua. Dacă un salariat este retrogradat din funcție, iar el iși ia concediu medical după luarea la cunoștință a deciziei de retrogradare și intră în concediu medical, perioada de retrogradare de când își face efectul, de la data luării la cunoștință a salariatului sau de la revenirea acestuia din conecdiu medical?
Multumesc .
Buna ziua. Un angajat aflat în concediu medical primește decizie de invaliditate gradul 2. Când inceteaza contractul de muncă, la data comunicării deciziei sau la revenirea din concediul medical?