avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Activitate PaulDanciu

Activitate PaulDanciu

Salut,

Multumesc pt raspuns,din pacate nu am spatiul necesar sa montez boiler separat,ideea este legal daca ei au dreptul sa-mi interzica mie in a nu tine montat acel apometru pt apa calda,sa zicem chiar daca ma trece la pausal,cand centrala se strica in care am avut neplacerea in trecut,sa pot avea apa calda prin varianta 2.

Multumesc!
Buna,

Pai sunt sub un contract de munca cu detasare in strainatate,ei in pontaj trec prezenta 8h dar programul in baza este de 9h pt ca cei care sunt platiti/h in pontaj figureaza cu 9h,eu am salariul fix si imi trec P (PREZENT) nu specifica numarul de ore.Dar eu pot justifica acest aspect cu raportul de intare electronic al portii proiectului,acolo se vede clar ora la care am intrat si am iesit.Credeti ca va fi o proba puternica?
Salut,

Multumesc pt raspuns.


Stimate Domn/a

Îmi permit să vă adresez o solicitare cu privire la o chestiune legală referitoare la montarea recentă a centralei termice la domiciliul meu.

Am solicitat debranșarea de la agentul de caldură pentru sistemul de încălzire centralizată, însă am ales să mențin apometrul pentru apa caldă în locuința mea, în contextul montării centralei termice proprii. Această decizie a fost luată cu gândul de a asigura o alternativă în cazul unor potențiale probleme tehnice sau necesități de reparații la centrala termică. În plus, doresc să menționez că dispun de apometru și pentru apa rece, conform reglementărilor și normelor în vigoare.

Înainte de a proceda mai departe, doresc să obțin o confirmare din partea dumneavoastră cu privire la legalitatea acestei alegeri. Există vreo prevedere legală care să interzică păstrarea apometrului pentru apa caldă în locuințele echipate cu centrale termice proprii?

Mentionez ca reprezentatul furnizarii agentului de apa calda impreuna cu administratorul au spus ca nu trebuie sa am apometru montat pt apa calda,si m-au obligat sa il demontez,apometru fiind certificat metrologic si tinut ca o alternativa pt viitor.(nu foloseam acesta apa)

Vă mulțumesc anticipat pentru consultanța dumneavoastră și pentru claritatea răspunsului.

Cu considerație,
Paul
Am cumparat o casa (intr-o comuna) ,in care am descoperit la plata impozitului ca este si un autoturism inscris la aceea adresa,cum habar nu am a cui este,intrebarea mea este cum fac sa o scot si taxele sa se duca catre cel ce foloseste sau detine masina. In momentul cumpararii fiscalul era platit,si nu specifica de aceea masina.

Ma pueti indruma va rog ce trebuie sa fac?

Multumesc!


Madalina Pascu a scris:

Buna ziua, daca sora dvs a renuntat la mostenire a pierdut dreptul la cota sa succesorala. Nu se poate reveni asupra renuntarii. Daca a acceptat si ulterior s-a facut partaj, vanzare, etc. atunci situatia este alta.

Buna ziua,

Am specificat ca s-a facut un act de vanzare cumparare in care eu am avut o intelegere cu ea acordand un drept de habitatie viagera pana adunam suma succesoriala ce i se cuvine. Acum ea nu vrea sa accepte acea suma,si eu ce pot face.Eu am obtinut prin vanzare partea tatalui,a sorei care a renuntat fara pretentii si a frateluiu care l-am despagubit,mai ramasase decat ea.
Salut,
Am raportul de intrare al locului de munca,deoarece se face cu prezenta cartelei In/out...Acest raport l-am luat de la securitatea inteprinderi.Este o baza solida sa demonstrez prezenta mea mult peste pontajul companiei.
Salut,
Am facut un act VC cu tatal meu,dupa ce a fost facuta succesiunea mamei,rezultand ca tata sa ne despagupbeasca pe toti cu aprox 12000lei (pe vremea aceea).Suntem 4 copii ,pe unul din ei i-a despagubit,un altul a renuntat fara pretentii,mie mi-a vandut si mai este o sora care nu am avut atunci suma necesara,i-am acordat un drept de habitatie pana cand reuseam sa ai dau aceea valoare,acum binenteles nu mai vrea partea succesiuni care i se cuvenea. Ce pot face?Teoretic ea ar avea 1/4 din valoare,dar acum ce pot face sa o fac sa isi ia partea cuvenita?

Multumesc!
Draga Dl.Cornel,

Puteți va rog sa-mi precizati legea si acest articol care denota cele enumerate de dvs? Va multumesc pt raspuns

Cornel Vasile a scris:

în termen de 3 ani de la data naşterii dreptului la acţiune, în situaţia în care obiectul conflictului individual de muncă constă în plata unor drepturi salariale neacordate .

In cat timp pot chema in judecata angajatorul daca pe durata contractului de munca nu-mi plateste orele suplimentare. Doresc sa inchei contractul actual pana la data acestuia,apoi sa-l actionez in judecata pe angajator,justificand prin raport pdf cartela electronica a portii proiectului prezenta mea la lucru de 9h pe zi,pontajul societatii figurez 8h,fapt abuziv si nedrept.

Mulțumesc

Mulțumesc