avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Activitate adi_racu

Activitate adi_racu

Buna ziua, eu obisnuiesc sa cumpar de pe OLX diferite obiecte, ma bucur de ele pana ma plictisesc si dupa le vand, micul meu profit (2000 de lei) il declar frumos la ANAF ca sa pot dormi linistit noaptea. Mi s-a intamplat de cateva ori sa cumpar de la persoane care au un nume fals atat pe AWB-ul de la Curier cat si pe OLX pentru a evita impozitarea de 10% pe profit, intrebarea mea este, ce risca aceste persoane care au nume fals atat pe AWB cat si la contul de OLX pentru evitarea ANAF-ului? Am gasit doar "Frauda Informatica" si "Evaziune FIscala", dar nu stiu daca este adevarat. Multumesc!
Buna seara, am o intrebare, am realizat venituri din strainatate timp de un an printr-un magazin online tip OLX si n-am avut PFA/SRL. Doresc sa fac Declaratia Unica, este vreo problema daca declar profitul mai mare? Adica sa trec "cifra de afaceri" identica cu profitul si sa platesc 10% din "cifra de afaceri" deoarece nu am dovezi clare cat am avut profit, oare dupa ce declar o sa ma cheme la sediu sa ma intrebe de ce am facut asta si sa prezint ce am vandut sau nu ii intereseaza ce vinzi/cumperi ci doar sa platesti taxele la stat? De o saptamana ma tot stresez cu asta, Vreau sa inchei defintiv perioada aceasta cand am avut magazin, a fost o prostie ce am facut si e prea stresant, aparent afacerile nu sunt de mine. Va multumesc mult.
Buna seara, anul acesta am castigat suma de 12.000 de lei prin vanzari online pe un site din strainatate, intrebarea mea este, acesti 12.000 de lei trebuiesc declarati in Declaratia Unica pe pagina "Date privint impozitul pe veniturile realizate din Romania" sau pe pagina "Date privint veniturile realizate din strainatate"? Ca banii i-am castigat cand m-am aflat in Romania, dar banii au fost primiti din alta tara. Multumesc mult.
Buna ziua, un coleg de facultate se ocupa cu comercializarea de cursuri online de facut bani, unul dintre cursuri este cel al lui Andrew si Tristan Tate. As putea sa-l raportez undeva? Din cate am citit pe acest site, Politia, ANAF si ORDA nu vor face absolut nimic atat timp cat Andrew sau Tristan Tate nu depun o reclamatie pentru incalcarea drepturilor de autor, este adevarat sau se pot sesiza din oficiu? Va multumesc
multumesc pentru raspuns, am crezut ca incalc ceva articol din legea de copyright.
Buna seara, am o intrebare, daca imi fac cont pe o platforma de jocuri si imi vand contul pe o perioada nedeterminata la multe persoane cu scopul de a recupera banii bagati in toate jocurile de pe cont, se sanctioneaza cu ceva? Scopul este sa recuperez banii si sa imi cumpar alte jocuri si tot asa, fara sa fac profit. Va multumesc