avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Activitate Alexandru M Bogdan

Activitate Alexandru M Bogdan

Sigur. Oricum am contabil la firma. Dar vroiam sa cunosc mai multe detalii in sensul asta. Multumesc de informatii. Toate cele bune!

Iulian MANEA a scris:

Sunt cu SRL-ul la inceput.


Dacă vrei ca treaba să meargă, apelează la specialiști. De aceea a apărut diviziunea muncii din vremuri străvechi.

Eu, ca specialist în contabilitate, recunosc că nu știu tot în domeniu. Tu vrei să faci totul în firmă. Faliment scrie ...

Nu se poate să iei tu totul. Împarte și cu amărâții de noi ...

Buna ziua,
Multumesc de raspuns si imi cer scuze de nestiinta mea.

Sunt cu SRL-ul la inceput. Din ce inteleg in SPV eu trebuie sa bag doar facturile emise in amazon catre entitati si nu persoane fizice.

Daca e asa, eu cum fac dovada ca in firma mea au intrat acei bani? Adica daca eu generez 300 de facturi catre persoane fizice, cum fac cu astea, legat de ANAF?

Si plus de asta ce reprezinta acel Tax Indentificatin Number, de pe site-ul Amazon KDP? Este CUI-ul SRL-ului?

Oare AMAZON KDP are un cod de platitor TVA? Daca da, cum pot afla asta oare?

Multumesc,
Alex


Iulian MANEA a scris:

Dacă vinzi ceva, cum sunt cărțile în cazul de față, este bine să o faci ca și comerciant printr-una din formele recunoscute în România: PFA, ÎI, ÎF sau SRL. Facturile vor fi emise de tine independent de platforma folosită sau prin platformă, conform contractului încheiat cu aceasta.

În SPV prin e-Factura se introduc doar facturile emise către persoane juridice române (B2B) si către instituții publice române (B2G).

Buna ziua,
Posibil sa ma mai repet cu acest continut.
Vreau sa stiu daca e mai bine sa faci publicari de carti (carti de poezii, sau low content), pe amazon KDP, ca si persoana juridica? Ce mi-ar trebui mai exact. Eu am vazut ca acolo cand iti faci contul dte pune sa selectezi daca esti companie sau nu si te pune sa pui datele contului bancar iar la final ai nevoie de un tax indentification number (care nu stiu ce reprezinta acesta). Este oare CUI-ul SRL-ului?

Inca ceva ar fi: cum or sa arate aceste venituri la mine in firma? Ca eu in sine nu cred ca am cum sa generez facturi pe asta, sau se vor genera facturi automat din amazon? Asta nu stiu iarasi cum va fi? CUm va trebui contabila si eu sa gestionez aceste facturi?

Sa zicem ca vand 300 de carti intr-o luna? Cum se vor genera acele facturi? De unde le voi lua ca sa le introduc in SPV, catre ANAF?

Multumesc anticipat,
Alexandru
Asta vroiam sa stiu. Daca nu se mai continua radierea, ce se intampla cu firma? Se mai poate folosi?

Lăzăruţiu Lucian a scris:

Buna ziua

La ONRC firma e dizolvata.
Urmeaza etapa radierii.
Restul sunt povesti.

Am o firma pentru care am depus la OCNR mentiunea pentru a o dizolva. Procesul de dizolvare inca nu e complet. Adica ei au aprobat acea mentiune. Insa eu as vrea sa continui sa folosesc firma deoarece nu mai vreau dizolvarea ei. E ok daca continui sa o folosesc asa? Adica zica ca pe unele site-uri apare cu statusul " Dizolvare". Insa pe listafirme.ro apare ca "Firma activa conform ANAF".

Multumesc
Multumesc de raspuns. Toate cele bune.

Dan Sima a scris:

Bună ziua,
În acest caz, trebuie să adoptați o hotărâre AGA prin care să efectuați modificarea datelor de identificare ale administratorului/asociatului sau ce calitate aveți dvs. în firmă. Să anexați cererii și certificatul de căsătorie. Actele necesare le regăsiți aici: [ link extern ]

Buna ziua,
Daca am schimbat numele in urma casatoriei si am un srl, ce trebuie facut in privinta asta cu srl-ul? Poate ramane pe numele vechi, este ok asa?
Buna ziua,
Daca am o firma la care am depus o mentiune de radiere dar inca nu am depus si partea a doua de acte, e posibil sa continui cu firma? Este ceva de completat prin care sa spun ca nu mai vreau radierea ei? Tin sa mentionez ca mentiunea a fost deja depusa si acceptata cu mai bine de 45 de zile in urma.

Multumesc,
Alex
Buna ziua,
Urmeaza sa ma insor si doresc sa iau numele de familie al sotiei. Stiu ca acest lucru implica schimbari de acte. Buletin, permis de conducere, pasaport. Ce vreau sa stiu e daca trebuie schimbat numele si pentru masina care e trecuta pe numele meu cat si asigurarea. Pentru aceste doua lucruri ar trebui sa schimb si acetele masinii si asigurarea ei?

Multumesc frumos! Toate cele bune.