avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1873 soluții astăzi
Forum Activitate mariusss

Activitate mariusss

da...m.am judecat cu fiul mostenitor,sentinta imi este favorabila tinand loc de act de vanzare cumparare , dupa pronuntarea sentintei am mers la instanta si a aplicat stampila "definitiva" si am mers sa fac catrea funciara a imobilului...acolo m.am lovit de acest aspect...imi cere dovada platii impozitului pe respectiva tranzactie de vanzare-cumparare...desii,eu cumparator fiind nu am obligatia de a o achita -asta conform celor spuse de cei de la fisc- dar m.am oferit sa o achit facand un favor mostenitorului ce i.ar fi revenit ceea ce am cumparat eu de la tatal sau....deci in prima faza problema pleaca de la ocpi. si vrand sa sar peste acest aspect si sa achit o taxa ce nu mi se imputa ma lovesc de cei de la fisc....deci......".traim in romania........."-mircea badea....mai fac si haz de necaz..
am cumparat de la o ruda drepturile pe care acesta le avea pt un imobil in urma cu 3 ani...intre timp ruda a decedat...la vremea respectiva am facut o chitanta de mana cu martori la vanzarea drepturilor lui pe imobilul respectiv si in instanta am obtinut o hotarare definitiva si irevoc. care tine drept de act autentic de vanzare-cumparare....toate bune si frumoase pana cand impreuna cu restul mostenitorilor care mai au dreptul la imobil ne.am hotarat sa vindem imobilul si sa facem cartea funciara....de la ocpi. imi cere sa fac dovada platii impozitului pe tranzactia incheiata cu ruda acum 3 ani deoarece acesta nu a achitat la vremea respectiva......acesta fiind decedat am hotarat sa termin mai repde sa achit eu impozitul pe tranzactie iar la taxe si impozite mi se spune ca nu pot achita eu deoarece acesta are un fiu si in urma succesiunii el este mostenitor si ca el tre sa achite impozitul, cu toate ca le.am explicat ca ceea ce.i revenea fiului rudei mele imi revine mie pt ca am cumparat(iar cu fiul rudei m.am judecat si am castigat iar acesta nu a facut recurs la sentinta in termen legal) ....si cu toata amabilitatea mea de a platii impozitul in locul fiului rudei cei de la taxe imi spun ca nu se poate...si ca trebuie sa vina el sa semneze nu stiu ce declaratie...si acesta nu vrea sa vina...ce e de facut?????...nu mai inteleg nimic cu birocratia din tara asta...rau ca nu platesti...rau ca vrei sa platesti...daca fiul rudei era plecat din tara sau deceda ce faceam?...aiuirea,aiurea,aiurea....
buna seara!...am cumparat acum 3 ani de la o persoana cota ce.i revenea dintr.o locuinta facand cu acesta o chitanta de mana cu martori. ulterior persoana a decedat si prin instanta in baza acelei chitante mi.am revendicat dreptul cumparat, sentinta instantei tinand loc de act autentic de vanzare cumparare. acum doresc sa fac cartea funciara a imobilului impreuna cu alti mostenitori ai locuintei si la cadastru ni s.a cerut sa fac dovada platii impozitului pentru acea tranzactie. vanzatorul de atunci nu a platit nimic la vremea respectiva pentru faptul ca a incasat suma respectiva de bani, iar acum cei de la finante imi spun ca fiul acestuia trebuie sa achite acel impozit altfel nu pot face cartea funciara a imobilului, fiul acestuia fiind mostenitorul sau in urma succesiunii dar ceea ce.i revenea lui imi revine mie pentru ca am cumparat atunci partea sa de la tatat lui care a decedat intre timp.....si bineinteles acesta neavand niciun beneficiu nu doreste sa achite impozitul....ce ma sfatuiti sa fac?....sa achit eu impozitul pe venit pentru a putea face cartea imobilului?...sau... exista alta varianta?...multumesc!
cu tot respectul,voi posta o problema mai complicata...
tatal meu-V., sotia lui-S si sora sotiei lui ( cumnata)- P....proprietari fiecare a 1/3 dintr.o casa si terenul aferent acesteia.
in 2005 decedeaza P....in 2008 decedeaza si sotia sa, S. iar in acelasi an si tatal meu.( de spaecificat ca sunt copilul bun al tatalui dar dintr.o casatorie anterioara dupa care a divortat dar eu i.am purtat numele).
toate bune si frumoase....facem succesiunea dupa moartea tatalui...si se decide in felul urmator:
din partea lui P. sorei acesteia S. ii revine jumatate din avere iar cealalta ii revine unei nepoate de la o alta sora a lui P. care este si ea decedata.
din ceea ce.i revine lui S. instanta hotareste jumatate sa ia tatal meu iar restul nepoata mostenitore.
mie imi revine cota de 1/3 pe care tatal este proprioetar plus ce.i revine de pe urma sotiei lui.
in acest an cand eu si nepoata am hotarat sa vindem casa si curtea apare o terta persoana Y. care sustine ca inainte sa moara P. i.a facut un testament autentic pe cota ei de 1/3 - pe ceea ce era proprietara inainte de moarte.
ceva,ceva intelesesem eu de acum vreo 3 ani ca ar fi(in speta testament) dar insa inainte sa deschidem succesiunea pe Y l.am tot intrebat daca este adevarat ca are un testament...acesta a fost vag in confirmare ...spunea ca are...odata a spus ca are dar l.a ars...si cand ii propuneam sa ne arate daca are ceva in acest sens a refuzat categoric spunand ca nu va arat nimic...ceea ce m.a determinat sa cred ca nu are nimic....
nici acum nu mi.a aratat ca are ceva in acest sens cand am venit cu un potential cumparator la fata locului care s.a hotaarat sa cumpere imobilul...insa i.a precizat acestuia in lipsa noastra ca are o cota parte si el din imobil aratandu.i un pretins testament lasat de P.
intrebarea mea...
poate fi atacat testamentul de catre nepoata mostenitoare?
ma poate afecta pe mine9testamentul) la cota pe care am mostenit.o ? in mare parte eu mostenesc averea tatalui meu si a sotiei lui...faorte putin din ceeea ce a avut cumnata tatalui...
daca vindem imobilul?...cu cine se judeca cel in favoarea caruia este testamentu?....cu noi sau cu cumparatorul?
care sunt sansele ca intr.un proces sa castige cota de 1/3 pe carea detinut.o cumnata tatalui meu cel pt care este facut testamentul?..
multumiri anticipate!
cu respect,problema suna in felul urmator:
am cumparat o locuinta.aceasta locuinta apartine in cota de 1/2 pt fiecare a unor soti,fiind lasata mostenire de la parintii sotiei,dar specificat clar ca fiecare au 1/2 din locuinta si din terenul aferent.
inainte de a o cumpara sotia moare,ramanand sotul cu care am incheiat o chitanta de mana cu martori,urmand sa facem apoi un act de vanzare-cumparare,achitandu.i suma in prezenta martorilor.
in timp ce actele erau pe rol,ghinionul face sa moara si celalalt sot.
1-...cei doi nu au avut copii impreuna,dar el are un copil dintr.o casatorie anterioara.acum intervine acesta care sustine ca el este singurul mostenitor al tatalui sau.(mentionez ca acestia nu au avut nici o legetura cat timp a trait decedatul-poate are vreo relevanta acest fapt).
2-..mai intervine si o nepoata de sora a femeii decedate(fata sorei celei decedatei)care sustine ca si ea are dreptul la mostenire din partea sorei mamei ei(mama ei fiind si ea decedata).-daca sotia a decedat,nu sotul este mostenitorul ei?ce drept are nepoata acesteia?avocatul meu imi spune ca sunt sanse minime favorabile mie in acest caz....sau ma poate ajuta cu ceva faptul ca pot dovedii prin hartii si martori faptul ca aceea locuinta ramasa mostenire celor 2 soti a fost demolata si construita ulterior de catre sot,practic obiectul mostenirii celor 2 fiind distrus si construit din nou?(ma refer la bunul imobil).
mentionez ca dupa decesul sotiei,sotul nu a facut acte de succesiune in aceasta priviinta,totul ramanand la stadiul initial (1/2 pt fiecare).
intrebarea mea este daca am vreo sansa sa mai continui acest proces si daca da in care din cazuri sunt mai favorabile mie,in cazul fiului sau al nepoatei?
ca respect,multumesc anticipat!
cu respect,problema suna in felul urmator:
am cumparat un imobil de la o persoana care intre timp a decedat si cu persoana respectiva am facut doar o chitanta de mana cu martori. la momentul decesului, actele pentru incheierea unui contract de vanzare-cumparare erau pe rol.
acum intervine fiul persoanei decedate care vrea imobilul pe care eu l.am cumparat,sustinsnd ca este mostenitorul defunctului.
intrebarea mea este daca aceea chitanta semanata de noi partile si de doi martori este valabila si ce sanse favorabile mie sunt?
multumesc !