avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... o problema mai delicata...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

o problema mai delicata...

cu respect,problema suna in felul urmator:
am cumparat o locuinta.aceasta locuinta apartine in cota de 1/2 pt fiecare a unor soti,fiind lasata mostenire de la parintii sotiei,dar specificat clar ca fiecare au 1/2 din locuinta si din terenul aferent.
inainte de a o cumpara sotia moare,ramanand sotul cu care am incheiat o chitanta de mana cu martori,urmand sa facem apoi un act de vanzare-cumparare,achitandu.i suma in prezenta martorilor.
in timp ce actele erau pe rol,ghinionul face sa moara si celalalt sot.
1-...cei doi nu au avut copii impreuna,dar el are un copil dintr.o casatorie anterioara.acum intervine acesta care sustine ca el este singurul mostenitor al tatalui sau.(mentionez ca acestia nu au avut nici o legetura cat timp a trait decedatul-poate are vreo relevanta acest fapt).
2-..mai intervine si o nepoata de sora a femeii decedate(fata sorei celei decedatei)care sustine ca si ea are dreptul la mostenire din partea sorei mamei ei(mama ei fiind si ea decedata).-daca sotia a decedat,nu sotul este mostenitorul ei?ce drept are nepoata acesteia?avocatul meu imi spune ca sunt sanse minime favorabile mie in acest caz....sau ma poate ajuta cu ceva faptul ca pot dovedii prin hartii si martori faptul ca aceea locuinta ramasa mostenire celor 2 soti a fost demolata si construita ulterior de catre sot,practic obiectul mostenirii celor 2 fiind distrus si construit din nou?(ma refer la bunul imobil).
mentionez ca dupa decesul sotiei,sotul nu a facut acte de succesiune in aceasta priviinta,totul ramanand la stadiul initial (1/2 pt fiecare).
intrebarea mea este daca am vreo sansa sa mai continui acest proces si daca da in care din cazuri sunt mai favorabile mie,in cazul fiului sau al nepoatei?
ca respect,multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Septimiu Bujgoi , Consilier juridic 22:22, 10 Decembrie 2008
eu cred ca veti sanse de reusita. in fapt ati incheiat un antecontract de vanzare-cumparare in forma simplificata, dumneavoastra achitand pretul fostilor proprietari.
Cred ca va puteti adresa instantei in vederea pronuntarii unei hotarari judecatoresti cu titlu de vanzare-cumparare, dosar in care veti administra ca probatoriu chitanta de mana si martorii prezenti la semnarea acesteia.
actiunea va trebui timbrata la valoarea tranzactiei conf art. 6 alin. 1 lit a din Ordinul ce regelementeaza normele de aplicare a legii 146/1997 si art. 3 din legea 146/1997.
De asemenea puteti bloca orice demers privind tranzactionarea bunului imobil in cauza .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune unul din parinti livia234 livia234 Buna ziua! Am o problema legata de succesiunea unuia din parinti! Totul a inceput acum 6 ani dupa moartea tatalui meu cand mama impreuna cu surorile mele au ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venit din operatiune de vanzare-cumparare mariusss mariusss buna seara!...am cumparat acum 3 ani de la o persoana cota ce.i revenea dintr.o locuinta facand cu acesta o chitanta de mana cu martori. ulterior persoana a ... (vezi toată discuția)
Este valabila chitanta de mana cu martori? mariusss mariusss cu respect,problema suna in felul urmator: am cumparat un imobil de la o persoana care intre timp a decedat si cu persoana respectiva am facut doar o ... (vezi toată discuția)