avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 272 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... este valabila chitanta de mana cu martori?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

este valabila chitanta de mana cu martori?

cu respect,problema suna in felul urmator:
am cumparat un imobil de la o persoana care intre timp a decedat si cu persoana respectiva am facut doar o chitanta de mana cu martori. la momentul decesului, actele pentru incheierea unui contract de vanzare-cumparare erau pe rol.
acum intervine fiul persoanei decedate care vrea imobilul pe care eu l.am cumparat,sustinsnd ca este mostenitorul defunctului.
intrebarea mea este daca aceea chitanta semanata de noi partile si de doi martori este valabila si ce sanse favorabile mie sunt?
multumesc !
Cel mai recent răspuns: Dan Top , Avocat 13:06, 7 Noiembrie 2008
Un asemenea inscris este valabil ca o promisiune de vinzare si mai mult decit atit este opozabil si mostenitorului celui care s-a obligat sa va instraineze imobilul. Puteti sa-l actionati in judecata pentru a obtibe o hotarie care sa tina loc de act de vinzare cumparare. Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O problema mai delicata... mariusss mariusss cu respect,problema suna in felul urmator: am cumparat o locuinta.aceasta locuinta apartine in cota de 1/2 pt fiecare a unor soti,fiind lasata mostenire de la ... (vezi toată discuția)
Tranzactie teren agricol cu chitanta de mana topmasaj topmasaj Buna ziua! in 1991 mama a cumparat un teren agricol in baza unei chitante de mana cu 2 martori. in 2008 vanzatorul a dat o declaratie notariala prin care ... (vezi toată discuția)
Chitanta de mana silviucp silviucp buna ziua !Am si eu o intrebare:daca bunicii au vandut casa si terenul cu chitanta de mana semnata de ambii bunici iar intre timp bunicul a decedat,noi nepotii ... (vezi toată discuția)