AdrianMG
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Buna ziua! Eu am patit la fel. Am platiti toata suma care mi se cuvenea, si cu toate acestea am fost executat silit si pentru ceilalti doi unchi ai mei. Nu conteaza daca sunteti casatorita saü nu, ei executat orice, indifferent de starea de sanatate saü civila. Executorii (si imi asum aceasta declarative cu dovezi scriptice, video si audio) sunt mai Rai decat camatarii. Mai ales in Constanta si Bucuresti. Marea majoritate executata in afara legii, pentru ca pot, au putere.
Ceea ce puteti face este Sa deschidetibproces penal impotriva celorlalti debit ori apoi in civil Sa continuation cu plata despagubirilor. Este lung si anevoios.
AdrianMG
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Din nefericire, acest lucru nu se intampla niciodata. Trist, patetic, neprofesionist. In toate procesele avute, citatiile fie nu au fost inmanate, fie aruncate pe jos, langa cutia postala, de catre agenti, etc. Ii am si filmati pe camerele de luat vederi cand pur si simplu le arunca pe jos. Tribunalul si judecatoriile din Bucuresti au fost sesizate, dar aceasta practica continua, fiind sfidati, incalcandu-ni-se un drept fundamental.
Trist, nu?
Cornel Vasile a scris:
Se poate sa nu fie semnata ...
Dacă destinatarul primeşte citaţia, dar refuză să semneze dovada de înmânare ori, din motive întemeiate, nu o poate semna, agentul va întocmi un proces-verbal în care va arăta aceste împrejurări.
Dacă destinatarul refuză să primească citaţia, agentul o va depune în cutia poştală. În lipsa cutiei poştale, va afişa pe uşa locuinţei destinatarului o înştiinţare care trebuie să cuprindă:
a) anul, luna, ziua şi ora când depunerea sau, după caz, afişarea a fost făcută;
b) numele şi prenumele celui care a făcut depunerea sau, după caz, afişarea şi funcţia acestuia;
c) numele, prenumele şi domiciliul sau, după caz, reşedinţa, respectiv sediul celui înştiinţat;
d) numărul dosarului în legătură cu care se face înştiinţarea şi denumirea instanţei pe rolul căreia se află dosarul, cu indicarea sediului acesteia;
e) arătarea actelor de procedură despre a căror comunicare este vorba;
f) menţiunea că după o zi, dar nu mai târziu de 7 zile de la afişarea înştiinţării ori, când există urgenţă, nu mai târziu de 3 zile, destinatarul este în drept să se prezinte la sediul instanţei de judecată pentru a i se comunica citaţia. Când domiciliul sau reşedinţa ori, după caz, sediul acestuia nu se află în localitatea unde instanţa de judecată îşi are sediul, înştiinţarea va cuprinde menţiunea că pentru a i se comunica citaţia destinatarul este în drept să se prezinte la sediul primăriei în a cărei rază teritorială locuieşte sau îşi are sediul;
g) menţiunea că, în cazul în care, fără motive temeinice, destinatarul nu se prezintă pentru comunicarea citaţiei în interiorul termenului de 7 zile sau, după caz, al termenului de 3 zile prevăzut la lit. f), citaţia se consideră comunicată la împlinirea acestui termen;
h) semnătura celui care a depus sau a afişat înştiinţarea.
Buna dimineata! Apelati la serviciile unui Notar Public, rugand deplasarea acestuia la domiciliul proprietarului (se intelege din ceea ce spunet, ca proprietarul nu paraseste locuinta, stand in acea camaruta) cu scopul de a va face dvs o procura cu ajutorul careia sa incepeti dvs procedurile de evacuare.
Plangere la politie. O puteti face si dumneavoastra, dar o poate face si proprietarul impotriva chiriasului, pentru intimidare, acte violenta, abuz de putere, etc (dumneavoastra cunoasteti mult mai bine situatia). Plangerea catre politie o puteti trimite prin posta cu confirmare de primire. Personal, cand am facut plangere penala am fost luat in ras de catre agentul/ofiterul de politie, refuzandu-mi-se acest drept.
Personal va recomand sa aveti un avocat. Va costa putin, dar banii se recupereaza in instanta.
Astfel de scame ale societatii trebuiesc reduse la zero, deoarece nu fac cinste comunitatii.
Buna Seara,
La ultima infatisare in fata Judecatorului, am depus o cerere, prin care se specifica si acest aspect, respectiv adaugarea contravalorii taxei de timbru la suma initiala de despagubire, pe care faptuitorul avea sa o plateasca, dar se pare ca nu a fost luata in calcul de judecator.
In acest sens, cum as putea sa formulez o cerere acum, pentru a putea recupera si aceasta suma? Sa fac recurs si sa cer si aceasta suma?
Va multumesc.
Situatia pe scurt este aceasta.
In anul 2010 am contractat o excursie in strainatate, insa s-a dovedic ca pachetul respectiv era o "teapa", prin urmare am facut plangere penala si dupa 4 (patru) ani de zile, am primit Comunicare de la Parchetul de pe langa Judecatoria Constanta prin care se specifica faptul ca fapta a fost dovedita si am "castigat", faptuitorul fiind pus in situatia de plata a unei amenzi administrative, dar nu se facea nici o specificare la faptul ca pot sa ii recuperez banii pierduti.
Prin urmare, am formulat plangere impotriva acestei solutii, si am primit acelasi raspuns.
Atunci, am deschis proces civil si am castigat, insa, in acest proces civil eu am platit taxa de timbru judiciar care nu a fost inclusa si aceasta in comunicarea finala pentru mine.
Puteti va rog sa ma ajutati si sa imi spuneti ce ar trebui sa fac pentru a-mi putea recupera si aceasta taxa de timbru judiciar in valoare de 450 lei?
Va multumesc anticipat.
Stimata elga50,
Este logic faptul ca, garantia este depusa de administrator, deoarece acesta (el sau ea) administreaza "averea" membrilor care l-au angajat. legea stipuleaza (nu am acum legea in fata dar daca este necesar o voi cauta) ca administratorul sa prezinte o garantie egala cu valoarea unui apartament. assa se intampla la toate posturile cheie unde se lucreaza cu bani, in scopul recuperari prejudiciului.
Cazul este unul penal si nu de competenta sectiei civile, deoarece respectivul a delapidat, a comis o infractiune penala. iar instanta trebuia sa puna sechestru pe casa acestuia, pe bunuri pentru recuperarea prejudiciului.
Este foarte simplu si logic, dar asa cum s-a mai mentionat (anji) legile sunt doar pentru cei de jos... functia apara de cele mai multe ori infractiunile, di nefericire.
Membrii asociatiei, ca cetateni de buna credinta, si-au platit la timp darile catre furnizor, prin administrator, obligatia acestuia fiind aceea de a plati furnizorul. Proprietarul nu este vinovat cu nimic pentru furtul calificat si cu rea intentie facut de administratorul respectiv, care trebuie sa plateasca pentru fapta lui penala.
Va multumesc.
P.S.Daca nu s-ar impune garantii, atunci oricine ar putea sa se angajeze la orice banca, sau post similar, si ar fugi cu toti banii, ca deh... nu este obligat saracul sa de-a explicatie.
Buna Ziua,
Am si eu o intrebare, cred eu pertinenta...
Daca administratorul acelei asociatii face ce vrea, adica poate fura cand vrea, care mai este motivatia si folosul garantiei pe care este obligat de lege sa o faca la momentul angajarii?
Ne invartim intr-un cerc vicios, in care, proprietarul, de buna credinta, este fortat sa plateasca o taxa imputata fortat prin faradelegea unui administrator care nu si-a facut datoria, ba din contra, a facut o infractiune pedepsita de codul penal...
Va multumesc si imi cer scuze pentru pertinenta intrebarii!
Doamnă, nu mai spuneţi că vă duceţi la poliţie. Felul în care spuneţi aceasta este considerată ameninţare. ªtiu ce veţi spune, dar aşa este!
Vă duceţi direct la secţia de poliţie şi depuneţi plângere!
Totul este foarte concis!
Dreptatea nu ne-o putem face singuri, indiferent cât de mult am dori acest lucru.
Pârghiile în sisntem nu merg aşa cum ne dorim de cele mai multe ori. Este neplăcut, dar sunt şi oameni care sunt profesionişti şi care vor depune eforturi să vă ajute.
Duceţi-vă la poliţie şi depuneţi plângere împotriva celei, celor care v-au maltratat copilul. Pedeapsa fizică a unui minor este considerată infracţiune şi este pedepsită. Nimeni nu are dreptul să vă pedepsească fizic copilul, nici chiar dumneavoastră ca şi părinte/tutore al lui.
Pedeapsa fizicăa minorului şi nu numai este considerată infracţiune şi este pedepsită de c.p.p.
la dumneavoastră este o problemă cronică care nu se va sfârşi niciodată pe plan amiabil. Vă spun aceasta în calitate de psiholog care a lucrat mult timp cu deţinuţii şi persoanele care au suferit în urma violurilor domestice.
Ca să puneţi punct acestui şir interminabil de evenimente traumatizante pentru copilul dumneavoastră şi pentru dumneavoastră,
1. luaţi taurul de coarne şi
2. faceţi plângere penală la Parchet şi la Secţia de Poliţie arondată. Altfel nu veţi face nimic.
3. Încercaţi de altfel să discutaţi şi cu poliţietul de proximitate.
4. Vă ataşez un model de plângere pentru convenienţă:
Domnule Prim Procuror,
Subsemnata/ul .............................., domiciliat/ă in ..........., str. .........., nr. ..., bl. ..., ap. ..., judetul ............, formulez prezenta plangere penala impotriva faptuitorului ........................., domiciliat in ............, str. ............, nr. ..., bl. ..., ap. ..., judetul ..........., pentru savarsirea infractiunii de ................, prevazuta si pedepsita de c.p.p.
Notă:La infracţiune nu încercaţi să încadraţi fapta la articole, aceasta este treaba procurorului. Descrieţi infracţiunea, exemplu: lovire, vătămare corporală, adresare de cuvinte jignitoare la adresa dvs şi a copilului, ameninţare, etc... ceea ce s-a întâmplat în realitate.
Motivele plangerii:
In fapt, la data de ............., ora ..., locul .............., faptuitorul ..........................., a savarsit ........................ .
Prejudiciul pe care faptuitorul mi l-a creat prin savarsirea infractiunii este de ............. si se compune din ................................ .
In drept, fapta constituie infractiunea de ....................., prevazuta si pedepsita de art. ... C. penal.
In dovedirea plangerii, inteleg sa ma folosesc de urmatoarele probe: proba cu acte si urmatorii martori:
- ......................., domiciliat in .............., str. ............, nr. ..., bl. ..., ap. ..., judetul ............;
- ......................., domiciliat in .............., str. ............, nr. ..., bl. ..., ap. ..., judetul .............
Data: ................ Semnatura reclamantului
....................
DOMNULUI PRIM PROCUROR AL PARCHETULUI DE PE LANGA JUDECATORIA ........................
5. Plângerea se adaptează în funcţie de evenimentul la care aţi fost victimă.
6. Nu mai tergiversaţi cu aşteptatul, nu rezolvaţi nimic. Acţionaţi! în beneficiul legii, al dumneavoastră şi al copilului care va avea traume din ce în ce mai puternice şi mai profunde dacă nu acţionaţi, legal.
7. Dacă vi se spune să vindeţi, să vă mutaţi, fiţi puternică şi răspundeţi răspicat că nu aveţi de ce. Să se mute cei care fac astfel de lucruri.
Mult succes!
P.S. Înregistraţi cu telefonul ameninţările. Altfel sunt fapte greu de explicat/demonstrat în faţa justiţiabililor, chiar cu dreptatea în mână.
Buna Ziua,
Problema dumneavoastra este destul de grava, deoarece aduce atingere familiei, iar legea romaneasca protejeaza familia si copilul.
Medierea este facut adoar pentru oamenii care doresc sa indrepte ceva in mod intelept, si bineinteles cu bani putini, fiind mai ieftina si mai putin costisitoare din punct de vedere logistic.
Atat timp cat acesti vecini ai dumneavoastra nu inceteaza aceasta hartuiala psihologica si fizica asupra copilului dumneavoastra si implicit asupra dumneavoastra, medierea este un fel de (scuzati expresia academica) "frectie la picior de lemn".
Intelept ar fi ca acestia sa termine cu acest tip urat de comportament, dar care nu este singular in Romania.
Asa cum vi s-a mai spus, adunati orice fel de probe.
Actionati in felul urmator:
1. Faceti poze la afisele de pe usa, de preferat cu un aparat cat mai bun, de la departare, pentru a se vede usa in ansamblul ei cu afisullipit, apoi din plan apropiat, sa se vada continutul afisului.
2. Dezlipiti cu grija afisul, de preferat cu niste manusi pentru a nu distruge eventualele amprente. (Nu stiti sigur daca afisul a fost lipit de copil sau de parintii acestuia. Acest lucru se va demonstra mai tarziu, in cazul in care autoritatile isi vor face datoria.)
3. Plasati toate probele intr-un dosar si/sau punga de plastic astfel sa nu le deteriorati.
4. Faceti o plangere penala la Sectia de Politie la care sunteti arondati in care explicati cat mai detaliat ce se intampla. Modelul se poate gasi pe net, pe un motor de cautare sau intr-un topi mai vechi de al meu. Eventual va pot da un model intr-un mesaj privat.
Cereti in plangere sa se impuna ordin de restrictie de apropiere fata de dumneavoastra si copil, si cereti pagube materiale si morale. Daca aveti posibilitatea, angajati un avocat, dar doar un avocat recomandat de persoane de incredere!
5. incercati sa nu raspundeti la provocarile vecinilor, pastrati-va calmul cat mai mult posibil. De cei care va fac rau se va ocupa institutia abilitata prin Parchet sau Procuratura.
6. Vorbiti cu copilul si nu incercati sa ii inoculati lucruri negative. Incercati sa ii explicati realitatea. Imbarbatati-l si ajutatii-l sa treaca peste aceste neajunsuri. Doar impreuna veti putea invinge!
7. Eventual apelati la serviciile unui psiholog, pe care (in urma plangerii penale facute de dumneavoastra) il va plati partea care va creaza probleme.
8. Faceti petitii la Asociatia de Proprietari unde locuiti, la Protectia Copilului, la Primarie, la Politie si explicati cu probe comportamentul compulsiv al acestor cetateni care nu onoreaza prin comportamentul lor.
9. Faptul ca acestia (agresorii) folosesc un copil minor pentru a-si pune in practica planurile agresive la adresa dumneavoastra si a copilului nu ii scuza cu nimic. C.p.p. este de partea dumneavoastra.
10. Societatea romaneasca nu are nevoie de elemente agresive care o degradeaza, si prin urmare dumneavoastra trebuie sa semnalati toate aceste lucruri Parchetului de pe langa Judecatoria de care apartineti.
Cel mai bine este sa redactati plangerea/petitia acasa pe calculatorul personal, o printati, o semnati si o expediati prin posta cu confirmare de primire. Altfel, veti sta pe holurile parchetului sau ale sectiei de politie arondate ore intregi, de multe ori fara sa vi se dea numar de inregistrare (pentru eventuale reclamatii la adresa acestei afirmatii, pot proba in orice moment cu inscrisuri si materiale audio-video afirmatiile facute).
11. Incercati sa faceti rost de un reportofon si sa inregistrati mereu cand veniti spre casa tot ce se intampla, sau cu telefonul, daca sunteti hartuita, "interpelata" in mod abuziv de catre vecinii dumneavoastra si puneti la dispozitia organelor de cercetare penala si aceste inregistrari. Nu spuneti nimanui ca inregistrati.
12. Medierea in acest caz nu va da rezultate, deoarece vecinii dumneavoastra, atat timp cat apeleaza la un minor pentru a face aceste mojicii, nu vor intelege niciodata ce inseamna medierea.
13. Prin plangere penala dumneavoastra nu trebuie sa suportati plata taxelor judiciare catre stat, doar daca plangerea dumneavoastra nu este adevarata, ceea ce ma indoiesc.