avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 221 soluții astăzi
Forum Activitate padre

Activitate padre

Mi-a facut plângere la poliție pe art 295 cp.Am dat o declarație la poliție in care am depus documentele de încetarea relației de munca si aceasta este o răzbunare deoarece din sesizare pe care am făcut-o sa suspendat activitatea.
Daca era delapidare eu nu am fost gestionar trebuie sa fie un pv sau alt document inainte de plecare mea in care sa reiese lipsa sau nepredarea.
Cornel Vasile a scris:

Puteti propune achitarea c/v acelui echipament....va acuza de furt sau de ce?

Am fost angajat si in luna mai 2023 am demisionat.Mi s-a dat decizia de incetare si de vechime.Mi-a fost platit zilele de concediu ramase.Toate drepturile salariale.Am predat echipamentul din dotare la plecare.
Ma trezesc dupa 4 luni cu plangere la parchet ca nu am predat echipamentul.Intradevar nu am facut vreun document de predare din moment ce mi s-a eliberat adeverinta de vechime cum zice tot omul pentru pensie.Imi recunosc vinovatia si prostia pot sa achit contravaloarea echipamentului sau sa sting conflictul nu mai am chef de stres.
Lămurire
2 colegi au sesizat itm dupa ce si au dat demisia dupa 3 luni ca in perioada contractului de muncă nu li s a plătit orele suplimentare.
In urma controalelor efectuate cele reclamate s au adeverit ,si li s a plătit diferența de munca prestata dar s a oprit si impozit catre statul roman.
Doresc sa stiu daca impozitul s a reținut dupa ce ei au reclamat orele suplimentare care l au prestat cat timp au fost angajați dar nu a fost evidențiate si nici platite dar societatea comercială a obținut profit in intervalul de lucru este evaziune fiscală?
Din raspunsul celor de la itm nu am fost lamurit deoarece am 2 raspunsuri care le postez.
Daca cei 2 nu sesizau statul român nu isi lua partea ,si daca cei de la itm considera ca nu este evaziune de ce li s a oprit impozit in jur de 8000 lei.
Lucrez la o societate comerciala care in decursul timpului a avut reclamatii la ITM. Toate reclamatiile au fost facute pe aceeași temă ore suplimentare,neplata acestora. In urma controalelor efectuate de inspectorii ITM reclamațiile sau adeverit cea ce sa sactionat societatea.
Nu înțeleg daca societatea comercială a fost amendata si i sa pus in vedere sa rezolve problemele reclamate,a continuat,cu nereguli.
Daca a continuat cu nereguli asta înseamnă ca ori raspunsul la reclamatii a fost doar pe hartie si înseamnă coruptie sau prea mici amenzile.
Orice ilegalitate in orice domeniu de obicei se cu acordul instituțiilor statului,daca și-ar face treaba nu ar exista abuzuri si coruptie.

- Regulamentul forumului nu permite identificarea persoanelor fizice sau a instituțiilor cu care aveți probleme. Vă rog să-l citiți: www.avocatnet.ro/forum/main/...
Mulțumesc
-

Mulțumesc

Daca as vrea sa dau in judecata sa mi se plătească orele suplimentare de catre contabil deoarece nu a respectat codul muncii fara a implica firma se poate?
Stimulent cotit 19
Lucrez in transport privat persoane dializate dar nu are contract cu casa de sănătate ci avem contract cu beficiar care are el contract cu casa as dori să știu dacă pot beneficia de stimulent in valoare de 2500 lei deoarece transport și persoane confirmate pozitive
Discuție Program lucru
Lucrez la o firma care transporta pacienți și trebuie aduși de la o distanta de 100 _150 km depărtare fata de clinica unde fac tratamentul. Pentru a ma încadra în program ora de sosire este de 7 dimineața dar ca sai transport de la o distanta de 150 km eu efectuez 300 km tur retur ca să sosesc cu tura 1 de pacienți. Programul clinici este de la 7 la 22:00 pacientii sunt împărțiți pe 3 ture. După ce las tura 1 plec sa aduc pacientii de tura 2 care trebuie aduși la ora 12 la clinica după care trebuie sa duc pacienți de tura 1. La ora 15:00 predau mașina colegului care aduce t3 la ora 17:00 pleacă cu T2 se întoarce și la ora 22:00 pleacă cu t3 la domiciliu pacienților la 50 _100 km depărtare dar el efectuează 200 ca se intoarce
Deci 2 persoane lucrează dupa următorul program T1=3 dimineata 15:00 și T2 de la 15.00 la ora 00.30 a doua zi ca depășește 12 noaptea și se modifica data.
Total ore lucrate pe 2 pers. este de aproximativ 21. 30 din care se ponteaza 16 programul e de luni pana sâmbătă.
Unde ma pot adresa cu privire la încălcarea codului munci și nu as vrea sa am tangenta cu inspectorii itm Craiova deoarece au venit în control de rutina și verifica actele partea scriptica și au habar de prog ca alți colegi au făcut sesizare dar nu verifica în teren pot sai dau în judecata să-mi plătească orele suplimentare prin simplu calcul al distantelor rutiere codului rutier și al foilor de parcurs sau îmi trebuie martori.
Nu trebuie sa fi expert sa calculeazi viteza legala distanta dacă eu trebuie sa. parcurg 800 km cu viteza medie de 50 km ce timp iese la poarta la pacienți mai și aștepți sa se trezească?
doresc sa stiu daca noua lege a pensilor a intrat in vigoare cu prevederea de pensia de urmas 25% din pensia sotului decedat ?
Răspuns la discuția Cazier angajare
Frauda