Am o intrebare legata de incadrari pe coduri COR: se poate incadra o persoana cu studii medii pe cod COR 513102 Ospatar dar fara a avea insa un certificat de calificare in domeniu? Aceeasi intrebare o am si in cazul codului COR 513101 Ajutor Ospatar: pot face o incadrare pe acest cod COR daca persoana in cauza are studii medii dar fara calificare in domeniu?
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns si cadru legislativ pentru urmatoarea speta: la inceputul lunii noiembrie 2024 un angajat a depus cerere de incetare prin acordul partilor incepand cu data de 03.12.2024, cerere care a fost aprobata de conducerea societatii. Ulterior, in data de 13.11.2024 acelasi angajat a prezentat la HR concediu medical cu data de valabilitate pana la data de 18.11.2024. Intrebarea este urmatoarea: in cazul in care angajatul va aduce concedii medicale in continuare care vor depasi data de 03.12.2024, cererea de incetare ramane valabila? adica se va mai putea inceta CIM cu data de 03.12.2024 conform cererii de incetare a angajatului sau aceasta cerere se va anula?
Buna ziua!
Avem urmatorul caz: o angajata cu contract de munca la 4 firme diferite, din luna septembrie o sa intre in prenatal (CM 08), la 3 dintre firme are stagiu complet si va aduce certificat medical conform cu originalul pentru fiecare dintre ele, dar la a 4 firma a incetat contractul in luna august si ar vrea sa stie daca poate sa aduca adeverinta pentru completarea stagiului de la a 4-a firma, avand in vedere ca si acolo a cotizat si nu o sa beneficieze de CM.
Intrebarea mea este : are voie sa completeze stagiul la contractul de baza avand in vedere ca are totusi stagiul complet? Sau se permit completari de stagiu doar in cazul in care stagiul este incomplet.
Am intrebat la Casa de sanatate din 2 judete si mi s-a dat raspuns diferit. Multumesc!