Bună ziua,
Sunt angajată ca manager (112029) și am depus dosarul pentru funcția de funcționar public, însă mi-a fost respins din cauza vechimii în specialitatea studiilor de nivel superior. Este aceasta o motivare corectă? Vă rog să îmi oferiți lămuriri în legătură cu această situație.
Bună ziua, dacă exercit funcția de control financiar de gestiune în conformitate cu HG 1151/2012 și sunt numit președinte al comisiei de inventariere, mă aflu într-o situație de incompatibilitate? În acest context, nu cumva m-aș controla pe mine însumi?
Aș dori să solicit o clarificare referitoare la modificarea fișei postului și atribuirea unor noi sarcini în cadrul companiei. Recent am fost informat că, în urma plecării colegilor din compartimentul financiar-contabil, mi se vor atribui și responsabilități contabile financiare, iar fișa postului mea va fi actualizată corespunzător. Eu fiind incadrat economist la compartimentul gestiune, nu am lucrat niciodata pe financiar.
În acest context, aș dori să înțeleg dacă acest tip de modificare este în conformitate cu prevederile Codului Muncii și dacă am dreptul de a refuza semnarea noii fișe a postului în cazul în care consider că noile atribuții nu corespund profilului meu profesional sau competențelor mele.
Vă mulțumesc anticipat pentru clarificările pe care mi le veți oferi.
Avem o coleg care si-a dat demisia, e in preaviz pana pe 20 ianuarie si care nu si-a efectuat zilele de concediu pentru anul 2024, tinand cont de OUG trenulet in care spune ; „personalul din instituțiile și autoritățile publice nu beneficiază la încetarea raporturilor de muncă sau de serviciu de compensarea în bani a concediilor neefectuate „ mai beneficiaza de banii pentru concediu neefectuat pentru 2024 ?
Mentionez ca suntem societate de stat,(societate a consiliului local) nu bugetari, contractuali.
Multumesc,
Lucrez la o intreprindere publica (OUG 109/2011), societate in subordinea consiliului local, avem colegii care au depasit in unele luni salariul de 8000 net, au primit prima de vacanta pentru 2024 si primesc in continuare si tichete de masa. Este corect? Mentionez ca nu in toate lunile au depasit salariul net de 8000, doar in unele lunii cand au ore suplimentare.
Multumesc
Legea 296/2023 art.XL.
Buna ziua,
Lucrez la o societate cu capital de stat, activitate principala constructii. Toti salariatii nu au primit tichete de masa pentru luna decembrie deoarece conducerea invoca art. XL. Legea 296/2023. In 2019 salariu in constructie a fost de 3000 lei, media celor doua salarii fiind de 6000 lei, valoarea tichetului este de 30 lei.
Intrebarea mea este : Daca legea spune „Actualizarea acestor drepturi se face începând cu luna ianuarie 2025„ conducerea a aplicat acest articol de lege incepand cu luna decembrie este legal ?
Multumesc.