avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Activitate Mihai Ovidiu ov

Activitate Mihai Ovidiu ov

Bună ziua,

Am un credit activ la care am întârziat cu rata fix 12 zile. Am transmis către ifn ca din cauza sărbătorilor și a unor probleme personale ( deces în familie) voi achita luna viitoare la salariu rata restanta plus rata lunii in curs. Ifn nu este de acord cu promisiunea mea de plata, sunt pistonat zilnic sms, telefon, email ca trebuie sa achit azi azi și trebuie azi. Și de ce am luat credit dacă nu pot restitui.

Creditul îl am activ de 6 luni timp în care nu am întârziat odată.

Răspunsul final al ifn ul este ca denot rea voința din partea mea și vor continua sa ma sune sa îmi ceara socoteala.

Am fost cât se poate de transparent și mi se pare ca se depășește o limita acceptabilă a bunului simt. Ce pot sa fac?

Chiar nu pot achita pana la salariu...
Bună ziua, Am o situație puțin ciudata cu hora credit ifn, vă rog mult un sfat. Am un împrumut de 2800 Ron luat acum ceva vreme , la data de 11 noiembrie când aveam 48 de zile de întârziere am cerut aplicarea noi legi ifn care spune clar ca totalul de plata nu poate depăși creditul luat. Eu le am atras atenția de lege din octombrie dar nu am fost băgat în seama pana în fata de 11 noiembrie efectiv. Conform noi legi matematica mea spune ca la 2800 împrumutați ppt rambursa maxim 5600 Ron chiar dacă declara scadenta anticipată. Situația sta cam asa....in 11 noiembrie când a întrat legea ei imi cereau 6100 Lei sa închid. Acum după ce am semnat contract adițional cu noua lege îmi cer 7500 lei sa închid. Am creditul restant, nu am achitat încă, deoarece consider un abuz. Am făcut plângere către anpc și mi au transmis telefonic cei de la hora credit ca îmi încărca și executare silita cu 7000-8000 lei ca asa vor ei. Pe lângă faptul ca sunt terorizat cu 10-12 telefoane pe zi ( nu exagerez) plus sms, mail, whatsapp, scrisori în care sunt amenințat constant. Bun am un credit restant pe care vreau sa îl restitui conform noi legi. În plângerea către anpc am atachat tot inclusiv cererea făcută de mine către hora credit. Dacă îmi cereai când a întrat legea 6100 deci mai mult decât dublu ca să închid, acu am ajuns la 7500.... și mai vor sa îmi bage și cheltuieli de judecata de 7000 Ron.

Răspunsul hora credit este ca deja au aplicat legea la contractul meu dar suma creste zilnic și dacă nu achitat urgent 7500 mâine vor fi 7600 și ne vedem în instanta și îmi vor cere 15.000
Nu am înțeles eu bine legea, și atunci sunt bun de plata sau acest ifn este total inafara legii?!

Mulțumesc anticipat
Sunt gata sa angajez un avocat dacă acest ifn este total inafara legii
Bună ziua, Am o situație puțin ciudata cu hora credit ifn, vă rog mult un sfat. Am un împrumut de 2800 Ron luat acum ceva vreme , la data de 11 noiembrie când aveam 48 de zile de întârziere am cerut aplicarea noi legi ifn care spune clar ca totalul de plata nu poate depăși creditul luat. Eu le am atras atenția de lege din octombrie dar nu am fost băgat în seama pana în fata de 11 noiembrie efectiv. Conform noi legi matematica mea spune ca la 2800 împrumutați ppt rambursa maxim 5600 Ron chiar dacă declara scadenta anticipată. Situația sta cam asa....in 11 noiembrie când a întrat legea ei imi cereau 6100 Lei sa închid. Acum după ce am semnat contract adițional cu noua lege îmi cer 7500 lei sa închid. Am creditul restant, nu am achitat încă, deoarece consider un abuz. Am făcut plângere către anpc și mi au transmis telefonic cei de la hora credit ca îmi încărca și executare silita cu 7000-8000 lei ca asa vor ei. Pe lângă faptul ca sunt terorizat cu 10-12 telefoane pe zi ( nu exagerez) plus sms, mail, whatsapp, scrisori în care sunt amenințat constant. Bun am un credit restant pe care vreau sa îl restitui conform noi legi. În plângerea către anpc am atachat tot inclusiv cererea făcută de mine către hora credit. Dacă îmi cereai când a întrat legea 6100 deci mai mult decât dublu ca să închid, acu am ajuns la 7500.... și mai vor sa îmi bage și cheltuieli de judecata de 7000 Ron.

Răspunsul hora credit este ca deja au aplicat legea la contractul meu dar suma creste zilnic și dacă nu achitat urgent 7500 mâine vor fi 7600 și ne vedem în instanta și îmi vor cere 15.000
Nu am înțeles eu bine legea, și atunci sunt bun de plata sau acest ifn este total inafara legii?!

Mulțumesc anticipat
Sunt gata sa angajez un avocat dacă acest ifn este total inafara legii
M-am pierdut în detalii:
Luni au transmis 11.11 au transmis ca au depus deja dosarul la executor
Tot luni 11.11 primesc de la mine 50% din suma, și facem angajament de plata scrisa .
Tot luni pe 11 îmi promit ca vor vorbi cu executorul ( dosarul la executor fiind depus Tot pe 11
Pe 12.11 adică a doua zi îmi confirma ca au vorbit cu executorul și.imi sistează orice poprire cont salariu orice.

Acest executor deja într o zi a și depus în instanță totul gata?
Acest ifn mi a transmis ca ei au depus dosarul deja voi plăti ceva costuri către executor.

Executorul acu ce rol mai are, dacă ifn a sistat orice asupra mea?!

Nu prea înțeleg.....

soll86 a scris:

Verifica oricum si site-ul Portal.just.ro sa vezi daca apar ceva dosare pe numele tau. Sunt mulți executori de fac tot posibilul sa nu ajungă pliciurile cu executarea silită la destinatar, ca sa nu apuce lumea sa facă recurs. Daca îți bagă dosarul la executare silită ai termenul sa faci contestație la executare (in termenul ala de 15 zile) unde poți dovedi ca ai achitat deja suma de bani scrisa mai sus si sa ceri suspendarea executării silite. Daca chiar se ajunge la situația asta cu dosar in instanța unde cer executarea silita, îți recomand sa mergi cu un avocat care este in domeniul asta.

Astăzi am făcut plata către ifn 50% din suma datorata, am rugat, am trimis 4 mailuri cu rog confirmare primire bani și rog angajament de plata. Surprinzător, nu mi au răspuns, deși în contul de client banii i au alocat. Din discuția cu ei de sâmbătă ( având program și sâmbătă) au dat dosarul deja la executor.

Neprimind nici un răspuns azi toată ziua, banii fiind deja scăzuti din datoria totala......de ce nu vor sa îmi răspundă sub nici o forma cu angajament scria?! Au trimis dosarul la executor sâmbătă....azi am alta suma de plata....

Ma simt puțin tras în țeapa , am mailurile lor în care scrie clar plătiți 50% și nu veți avea conturi blocate. Acu vad ca dosarul trimit la executor dar eu am achitat 50%.

Curiozitatea care ma arde este următoarea, dacă achit acum și restul de 50% ....deci închid datoria ....ce naiba au mai Trimis sa execute ce?

Mulțumesc

Zsuzsanna Lukacs a scris:

Cum v-am mai zis,procesul de executare trebuie sa treaca de judecatorie, dupa sentinta data, incepe executarea propriu-zisa (blocare de conturi, urmarire alte bunuri mobile si imobile) etc. Dureaza…

Mulțumesc mult pentru informații și sfaturi, dar în caz ca ajunge la executor, e adevărat ca în 1-2 zile de la depunere dosar Gata ma și executa? Mi se pare doar presiune pe psihicul meu
.....

gi-jane2 a scris:

vrajeli, vrajeli, inainteaza pe naiba. dati luni cat puteti si notificati-i sa mai taie din dobanda cf legii noi
[ link extern ]

Am 90 zile întârziere. Discuția purtata de cu ei acum 30 minute este asa , citez oki plătiți luni noi deja înaintăm dosarul spre executare, luni după ce vedem plata facem angajament si vorbim cu executorul sa numai pună poprire. Azi e joi, luni îmi pune deja poprire? Și mi au menționat clar ca nu mi se va pune poprire doar dacă plătesc luni și 2 la mana va trebui sa plătesc cheltuielile de executare silita. Executare silita în 2 zile dar defapt nu e, nu știu ...nu înțeleg.... luni chiar voi plăti jumate din datorie asta e sigur

gi-jane2 a scris:

de cand dateaza datoria? ce intarziere la plata aveti ?

Mulțumesc cred ca sunt indus in eroare de acest ifn, mulțumesc mult

Ei numai va ameninta ca sa primeasca cat mai repede inapoi banii, in cazul in care aveti angajament si respectati, n-au pentru ce sa trimita dosarul la executare. In cazul in care in ciuda angajamentului respectat, tot trimit dosarul, la executare, Dvs veti suporta atat cheltuielile de executare cat si poprirea de conturi.
Cereti de la IFN in scris tot ce v-au povestit, din documentele emise reiese intentia lor adevarata!

Asta fac luni, un plan dar ei tot trimit dosarul....și îmi garantează ca voi plăti cheltuieli de judecata dar nu mi se va bloca contul , nu prea înțeleg
.....

Buna ziua,

Dupa ce dosarul e depus la executor, mai trece ceva vreme ca sa vi se popreasca contul. Executorul depune dosarul la judecatorie, va fi o sentinta, pe baza sentintei de executare veti avea poprire pe cont.

Ar fi bine sa faceti un angajament de plata (un plan), pe care puteti sa respectati si sa platiti la IFN, astfel scapati de cheltuieli de executare.

Dacă azi ajunge un dosar la domnul executor este adevărat ce mi a transmis ifn ul ca dacă luni fac plata, măcar jumate, voi plăti cheltuielile de judecata și nu mi se va poprii contul? Azi e joi , dacă abea azi transmit dosarul, luni îmi popresc deja contul?
Asa rapid?

Rog un răspuns și un sfat cum sa procedez , eu luni am bani cum am transmis și către ifn.

Mulțumesc anticipat