buna ziua . am preluat contabilitatea la o firma si verificand actele am descoperit o problema .In luna martie 2024 s-a facut o factura de avans de 40000 lei inregistrata in contabilitate.- nu a fost transmisa in spv, obligatia fiind din iunie. Clientul a solicitat refacerea acesteia la suma de 70000 lei, insa in contabilitate a ramas suma veche. In iunie 2024 firma a trecut la platitor tva . In iulie a fost stornata factura de 70000 si transmisa in spv. In momentul inregistrarii in contabilitate s-a observat diferenta de 30000 lei . Problema este ca in iulie s-a facut doar reglare factura din martie si s-a trecut diferenta de suma . este corect asa?
Am depus o contestatie la executare data de in 18 iunie 2024. La data de 08 oct 2024 am primit o citatie in care mise comunica data primului termen 5martie 2025, intampinarea -nu primisem nimic pana atunci si mi se comunica ca pot sa depun cerere de ajutor public judiciar., dar si taxa de 150 lei copie dosar executor. Am gasit aceasta citatie in tavita cu pliante in data de 11 oct si am depus cerere de ajutor public judiciar si am depus si cerere de acces la dosarul electronic prin care solicitam si comunicarea prin email. In data de 4 martie am verificat dosarul electronic intrucat nu am primit nimic acasa nici referitor la cererea de ajutor public judiciar. Am constata ca la dosarul cauzei exista o hotarare de admitere a cererii de ajutor public judiciar din data de 11 feb 2025 care ar fi fost comunicata in data de 25 feb prin posta. Eu nu am primit nimic nici prin posta nici prin email asa cum solicitasem. In data de 05 marti cand ar fi fost primul termen , instanta a dispus suspendarea pentru neplata taxei copiei dosarului de executare. Eu nu am platit acea taxa pana atunci intrucat am crezut ca se va judeca intai cererea de ajutor public judiciar si apoi se va da un nou termen. Practic s-au sarit niste termene si neprimind nici un act am crezut ca inca nu s-a stabilit nimic nici cu crerea de ajutor public judiciar si nici cu primul termen. In acest caz daca solicit repunere pe rol pentru motivele de mai sus, trebuie sa platesc de taxa de timbru de 50% din taxa de fond? Consider ca nu a fost vina mea.
Buna ziua,
Am gasit in posta o hotarare judecatoreasca in care scrie ca pot depune apel in 5 zile lucratoare. Data comunicarii este 5 martie 2025. Care este ultima zi de depunere apel 10 sau 11 martie?
buna ziua,
As dori sa beneficiez de amnistia fiscala ca persoana fizica, nu am depus pana acum nimic ca nu puteam plati pana pe 25 nov. Acum s-a prelungit termenul si pot face rost de bani. Insa ce trebuie sa depun pana pe 25 nov? Doar notificarea si cererea o depun dupa ce imi vine decizia? Multumesc
Buna ziua,
Au fost invocate aceste aspecte , a fost invocat inclusiv faptul ca nu exista nici un act din care sa reiasa calitatea de reprezentant legal, iar din imputernicire nu reiese faptul ca a fost emisa pe baza vointei reprezentantului legal, intrucat clientul reprezentat este SC X SRL, fara a se specifica si numele reprezentantului legal. Au fost facute si alte referiri.
Instanta, nu a motivat aceasta exceptie luand in calcul si argumentele noastre ci a spus doar ca referitor la lipsa calitatii de reprezentant conventional se constata ca la dosarul cauzei este atasata o imputernicire avocatiala fila... si respinge exceptia.
De asta am intrebat daca , avand in vedere si celelalte 2 imputerniciri gasite acum , pot cere revizuire/ contestatie in anulare .
Multumesc,
A fost invocata lipsa calitatii de reprezentant si legal si conventional, instanta a motivat doar ca respinge exceptiile pentru ca e depusa imputernicirea. La acea data nu aveam aceste noi imputerniciri si nu avea rost sa atac sentinta.
Multumesc,
A fost invocata lipsa calitatii de reprezentant si legal si conventional, instanta a motivat doar ca respinge exceptiile pentru ca e depusa imputernicirea. La acea data nu aveam aceste noi imputerniciri si nu avea rost sa atac sentinta.
Buna sera,
Da contestatia a fost redactata de un avocat. Am inteles si ce a vrut sa spuna, poate nu m-am exprimat eu bine aici.
Stiu ca imputernicirile pot fi si nesemnate de reprezentantul legal , insa atunci cand este reprezentata o firma consider ca ar trebui trecut si numele reprezentantului legal pe acea imputernicire, adica : clientul SC X SRL prin .... - numele reprezentantului legal.
Practic doar formal e acea imputernicire la dosar si asa cum am spus anterior, consider ca nu emana de la reprezenatantul legal si e posibil sa nu reprezinte firma SC X SRL intrucat nu au cerut cheltuieli de judecata pentru actele facute in dosarul de executare si nici pentru reprezentarea din dosarul de contestatie la executare. Nu cred ca lucreaza gratis.
Iar acum am intrat in posesia altor 2 imputerniciri avocatiale din judete diferite si ani diferiti , in care este trecut acelasi contract de reprezentare , tot acelasi client, SC X SRL tot fara a specifica numele reprezentantului legal. Nici in aceste cazuri desi s-au facut acte si catre executori si in instante nu s-au cerut cheltuieli de judecata pentru reprezentarea avocatiala, unul din dosare s-a incheiat in 2021 iar altul in 2023.
De aceea am intrebat daca pot cere revizuire , sau eventual contestatie in anulare , Nu cred ca firma de avocatura AAAA si asociatii lucreaza de 3 ani gratis pentru SC X SRL. ( as fi trecut denumirile dar nu stiu daca am voie).
Sper sa se inteleaga la ce m-am referit. Multumesc