avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Activitate FloareaM

Activitate FloareaM

buna ziua,
As dori sa beneficiez de amnistia fiscala ca persoana fizica, nu am depus pana acum nimic ca nu puteam plati pana pe 25 nov. Acum s-a prelungit termenul si pot face rost de bani. Insa ce trebuie sa depun pana pe 25 nov? Doar notificarea si cererea o depun dupa ce imi vine decizia? Multumesc
Buna ziua,
Au fost invocate aceste aspecte , a fost invocat inclusiv faptul ca nu exista nici un act din care sa reiasa calitatea de reprezentant legal, iar din imputernicire nu reiese faptul ca a fost emisa pe baza vointei reprezentantului legal, intrucat clientul reprezentat este SC X SRL, fara a se specifica si numele reprezentantului legal. Au fost facute si alte referiri.
Instanta, nu a motivat aceasta exceptie luand in calcul si argumentele noastre ci a spus doar ca referitor la lipsa calitatii de reprezentant conventional se constata ca la dosarul cauzei este atasata o imputernicire avocatiala fila... si respinge exceptia.

De asta am intrebat daca , avand in vedere si celelalte 2 imputerniciri gasite acum , pot cere revizuire/ contestatie in anulare .

Multumesc.
Multumesc,
A fost invocata lipsa calitatii de reprezentant si legal si conventional, instanta a motivat doar ca respinge exceptiile pentru ca e depusa imputernicirea. La acea data nu aveam aceste noi imputerniciri si nu avea rost sa atac sentinta.
Multumesc,
A fost invocata lipsa calitatii de reprezentant si legal si conventional, instanta a motivat doar ca respinge exceptiile pentru ca e depusa imputernicirea. La acea data nu aveam aceste noi imputerniciri si nu avea rost sa atac sentinta.
Buna sera,
Da contestatia a fost redactata de un avocat. Am inteles si ce a vrut sa spuna, poate nu m-am exprimat eu bine aici.

Stiu ca imputernicirile pot fi si nesemnate de reprezentantul legal , insa atunci cand este reprezentata o firma consider ca ar trebui trecut si numele reprezentantului legal pe acea imputernicire, adica : clientul SC X SRL prin .... - numele reprezentantului legal.

Practic doar formal e acea imputernicire la dosar si asa cum am spus anterior, consider ca nu emana de la reprezenatantul legal si e posibil sa nu reprezinte firma SC X SRL intrucat nu au cerut cheltuieli de judecata pentru actele facute in dosarul de executare si nici pentru reprezentarea din dosarul de contestatie la executare. Nu cred ca lucreaza gratis.

Iar acum am intrat in posesia altor 2 imputerniciri avocatiale din judete diferite si ani diferiti , in care este trecut acelasi contract de reprezentare , tot acelasi client, SC X SRL tot fara a specifica numele reprezentantului legal. Nici in aceste cazuri desi s-au facut acte si catre executori si in instante nu s-au cerut cheltuieli de judecata pentru reprezentarea avocatiala, unul din dosare s-a incheiat in 2021 iar altul in 2023.

De aceea am intrebat daca pot cere revizuire , sau eventual contestatie in anulare , Nu cred ca firma de avocatura AAAA si asociatii lucreaza de 3 ani gratis pentru SC X SRL. ( as fi trecut denumirile dar nu stiu daca am voie).

Sper sa se inteleaga la ce m-am referit. Multumesc
Buna ziua,

Cred ca ar fi bine sa va limitati totusi la a da informatii doar acolo unde chiar stiti despre ce este vorba. Nu am cum sa descriu chiar tot aici, reprezentarea conventionala ilegala atrage anularea intregii executari silite , deci e treaba mea sa stiu daca cealalta parte s-a aparat legal sau nu.
Daca imputernicirea avocatiala emana de la reprezentantul legal, de ce nu s-au cerut cheltuieli de judecata- onorariu avocatial? Lucreaza avocatul gratis? De ce nici cand a depus cererea de executare silita nu a cerut la cheltuielile de executare comisionul avocatial? Si atunci a lucrat gratis?

Asa ca sigur cred ca lipsa numelui reprezentantului legal si a lipsa semnaturii acestuia de pe acea imputernicire are legatura cu faptul ca contractul de asistenta juridica este semnat de fapt cu un mandatar .

Multumesc.
Buna ziua,
Nu nu a fost singurul motiv. Nu am depus apel pentru ca mi s-a parut bataie de joc motivarea si costul era totusi mare. De exemplu, am invocat clauze abuzive- lipsa existentei unui procent/sume ca dobanda penalizatoare - iar instanta a motivat ca contrar celor sustinute de contestatoare la sfarsitul contractului exista DAE. Atat fara a mai motiva in vre-un fel cum influenteaza acest DAE dobanda penalizatoare si care este procentul care se aplica in acest caz in contractul nostru.
Totodata am solicitat CA PROBA sa ceara executorului o copie de dosar cu pagini NUMEROTATE, intrucat mie mi-a transmis pe net niste acte care nu au fost depuse in dosarul de la instanta , iar in dosarul de la instanta existau si alte acte care nu mi-au fost transmise , desi am solicitat o copie de dosar si am platit pentru ea o suma destul de mare 550 lei. Instanta nici nu a facut vre-o referire la solicitarea mea.
Si totusi , poate imi spuneti dv. cum poate un avocat sa reprezinte clientul SC. X SRL fara sa fie trecu si numele reprezentantului legal?

Sunt mai multe aspecte pe care instanta nici macar nu le-a motivat. Totusi voiam sa stiu parerea referitoare la reprezentarea conventionala si ce trebuie sa cuprinda o imputernicire avocatiala. Eu o vad ca pe o incalcare a dreptului la aparare , intrucat nu stiu daca acea imputernicire emana de la reprezentantul legal.



Multumesc.
Buna seara.
Am avut o contestatie la executare respinsa in fond anul acesta, nu am mai depus apel. Ca motiv de contestatie am invocat lipsa calitatii de reprezentant conventional si legal. La dosar era depusa o intampinare insa facea referire doar la firna fara a specifica numele reprezentantului legal si nu era semnata trecut doar cf. contract.
Azi am intrat in posesia unei alte imputerniciri care a fost emisa intr-un alt dosar in alt judet, alt debitor in 2021. Am constatat ca ambele au la baza acelasi contract de reprezentare , nu au specificat numele reprezentantului legal si nici nu sunt semnate de acesta. Mi se pare nelegal, pot solicita rejudecare pe baza acestei descoperiri? multumesc
Buna ziua.
am depus o contestatie la executare si desi instanta a admis existenta clauzelor abuzive si a dispus recalcularea debitului, fara a dispune si restituirea sumelor incasate nelegal. Am depus apel si am solicitat si judecarea in fond asupra acestui capat de cerere. Mentionez ca contractul a fost incheiat in 2008 , executarea silita initiala a fost demarata in 2016 si reluata in 2019. In apel insa instanta a respins judecarea si in fond asupra acestui capat de cerere motivand ca trebiua sa depun solicitare de completare dispozitiv conform art art 444 alin 1 si nu pe calea apelului.
In acest caz ce pot face, pot depune recurs sau trebuie sa introduc o noua cerere prin care sa solicit restituirea sumelor incasate pe baza clauzelor abuzive?
Multumesc
Buna ziua.
Am semnat in 2008 ,3 contracte de leasing pe o firma si am semnat ca administrator si fidejusor, pe o perioada de 5 ani. In 2010 firma a intrat in insolventa si nu am mai reusit sa platesc. In 2011 am predat masinile dar nu mai gasesc nici un proces verbal de predare. Firma a fost radiata in 2020, insa creditul a fost cesionat , nu am primit nimic acasa in acest sens decat azi, mi s-a adus la cunostinta ca sunt executata silit . ESTE CONTRACTUL DE LEASING TITLU EXECUTORIU? POT INVOCA PRESCRIPTIA?