avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 299 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... taxa repunere cauza rol
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

taxa repunere cauza rol

Am depus o contestatie la executare data de in 18 iunie 2024. La data de 08 oct 2024 am primit o citatie in care mise comunica data primului termen 5martie 2025, intampinarea -nu primisem nimic pana atunci si mi se comunica ca pot sa depun cerere de ajutor public judiciar., dar si taxa de 150 lei copie dosar executor. Am gasit aceasta citatie in tavita cu pliante in data de 11 oct si am depus cerere de ajutor public judiciar si am depus si cerere de acces la dosarul electronic prin care solicitam si comunicarea prin email. In data de 4 martie am verificat dosarul electronic intrucat nu am primit nimic acasa nici referitor la cererea de ajutor public judiciar. Am constata ca la dosarul cauzei exista o hotarare de admitere a cererii de ajutor public judiciar din data de 11 feb 2025 care ar fi fost comunicata in data de 25 feb prin posta. Eu nu am primit nimic nici prin posta nici prin email asa cum solicitasem. In data de 05 marti cand ar fi fost primul termen , instanta a dispus suspendarea pentru neplata taxei copiei dosarului de executare. Eu nu am platit acea taxa pana atunci intrucat am crezut ca se va judeca intai cererea de ajutor public judiciar si apoi se va da un nou termen. Practic s-au sarit niste termene si neprimind nici un act am crezut ca inca nu s-a stabilit nimic nici cu crerea de ajutor public judiciar si nici cu primul termen. In acest caz daca solicit repunere pe rol pentru motivele de mai sus, trebuie sa platesc de taxa de timbru de 50% din taxa de fond? Consider ca nu a fost vina mea.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:37, 8 Aprilie 2025
cererile pentru repunerea pe rol, când suspendarea judecării se datorează părților s etaxeaza cu 50% din taxa judiciară de timbru pentru cererea sau acțiunea a cărei judecare a fost suspendată

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces suspendat conform art. 155 ind. 1 cod procedurã civilã _Oana_ _Oana_ Buna ziua! La valoarea unui imobil, instanta mi-a impus achitare unei taxe de timbru pt care am solicitat scutirea acesteia, astfel ca, in acest sens am ... (vezi toată discuția)
Repunere pe rol dosar suspendat carmen2014 carmen2014 buna ziua, intr-un dosar aflat pe rolul instantei in care am solicitat ca judecata sa se faca in lipsa am primit o incheiere prin care instanta suspenda ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! va rog sa ma ajutati cu cateva lamuriri in urmatoarea ... Lumyna Lumyna Buna ziua! va rog sa ma ajutati cu cateva lamuriri in urmatoarea situatie: Am primit de o citatie de la Curtea de Apel in care mi s-a cerut sa depun documente ... (vezi toată discuția)