buna ziua, intr-un dosar aflat pe rolul instantei in care am solicitat ca judecata sa se faca in lipsa am primit o incheiere prin care instanta suspenda judecata deoarece nu ne-am indeplinit obligatia de a cita debitorul prin publicitate (eu in dosar chiar nu am citatia pentru acel termen). Intrebarea mea este urmatoarea cum pot face eu cererea de repunere pe rol? Avand in vedere faptul ca nu exista un termen in cauza nu pot face citarea prin publicitate pentru a face dovada ca mi-am indeplinit obligatia din cauza careia a fost suspendat dosarul. pot invedere instantei faptul ca imi voi indeplini aceasta obligatie pentru termenul ce imi va fi dat de instanta in dosar? Va multumesc mult
Trebuie sa va adresati instantei cu o cerere de repunere pe rol. Pana la termenul pe care instanta il va acorda in urma cererii dvs. trebuie sa va indepliniti obligatia citarii paratului si sa prezentati dovada la termen. In cazul in care ati platiti taxa judiciara de timbru o data cu cererea de repunere pe rol trebuie sa depuneti si chitanta platii a 1/2 din taxa judiciara de timbru platita initial.
va multumesc mult. Asta nu stiam. Mentionez in cerere faptul ca voi indeplini obligatia impusa de instanta, respectiv citarea prin publicitate, pentru termenul ce imi va fi acordat?
Da, pentru ca dosarul fiind suspendat nu aveti un termen sa puteti face citarea. Iar la termen va prezentati cu dovada citarii prin publicitate a paratului in dosarul nr. ... cu termen la data de ...