avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Activitate serpe66

Activitate serpe66

Multumesc de raspunsuri....
1. dar ce inseamna argumente? si de cate ori pot sa le aplic in instanta? ma deranjeaza faptul ca este loc destul sa faci orice manevre pentru a intra in garaj , dar pentru ca vecina nu stie sa conduca o incomodeaza doar masina mea...cand e liber langa mine (stanga sau dreapta) nu are problema sa intre in garaj si face manevrele necesare...insista sa parcheze cu fata in garaj cand orice sofer stie ca parcarea cu spatele e mai usor de facut intr-un loc ingustat...
2. si daca am doua masini? pot cesiona?
Spatiul/Parcarea din fata garajului personal si blocarea/obstructionarea caii de acces

Deci : Garajul proprietate personala se afla sub un bloc. Vizavi de bloc in vechea parcare s-au construit cu autorizatie, garaje din beton prefabricate. Drumul dintre bloc si garaje e drum public fara indicatoare si fara locuri de parcare semnalizate. Fiecare parcheaza pe unde poate. Unul dintre aceste garaje construite (dintr-un ansamblu de 4) se afla pe aceasi directie cu al meu (fata in fata). Distanta dintre cele doua garaje (de la bloc la garajul din beton) este aproximativ 10.5m . Cand vin acasa dupamasa parchez masina in fata garajului pentru ca stiu ca de obicei mai plec. In stanga garajului meu este un perete de beton al blocului (nu exista garaj) iar in dreapta am un garaj. Cand sunt parcate 3 masini pe locurile respective vecina de vizavi se plange ca DOAR masina mea ii obstructioneaza accesul la garaj si a chemat deja de 2 ori Politia Locala (ieri si azi). Am masurat spatiul existent intre masina mea parcata si usa garajului respectivei si este 5,5m (pacat ca nu pot pune poze pentru exemplificare). Intrebarile mele sunt :
1. daca primesc amenda (ca sigur voi primi) pot sa o anulez in instanta?
2. pot sa concesionez spatiul public din fata garajului meu si primaria sa-l marcheze ca loc de parcare , iar eu sa pot sa imi las masina pe spatiul respectiv chiar daca sunt cumva obligat sa o bag in garaj (asa am inteles ca sunt obligat sa o bag in garaj)?
3. pot sa cer demolarea doar a garajului respectiv (boxa nr.3 din 4) pe motiv ca imi impiedica si mie accesul/iesirea la/din proprietate (adica nu pot sa ies din garaj)?
4. nu gasesc legi clare despre ce inseamna blocarea/obstructionarea/ingradirea accesului la proprietate (garaj in cazul meu si al reclamantei) si informatii referitoare la eventuale distante de respectat la calea de acces , dimensiuni la drumului care sa dea posibilitatea de a parca fara sa se considere blocarea accesului.
multumesc de informatii
desfiintati bancuta fara alte discutii cu acordul celorlalti locatari...noi am facut la fel...si la noi se strangeau seara tinerii la tigari si seminte...de cand am desfiintat-o nu mai vin...cand primaria a vrut sa monteze banci noi la blocuri noi am refuzat si nu a fost nici o problema
Situatia este asa...am un garaj sub bloc de 4 etaje....prin garajul meu trec aproape toate conductele de scurgere ale blocului/tronsonului (scurgere menajera, scurgerea apei de pe bloc, alimentare cu apa)....fiind invechite unele din ele picura...cel mai grav este cu teava de scurgere de la bucatarie/baia mica care e fisurata undeva in perete la unul din etajele superioare...infiltratia de apa ajunge pana la tavanul garajului (parter) si de acolo pe conducta se prelinge la mine in garaj....am luat legatura cu locatarii si toti dau din umeri ca ei nu sparg zidul sa repare, deci nu stiu exact unde e spartura...cine ar trebui sa repare conducta de scurgere si cine plateste pt reparatie? ale cui sunt conductele respective care trec prin garajul meu? care sunt pasii care trebuie urmati?
Stoica Ioana a scris:

Fiul acesteia traieste ,deci va avea posibilitatea de a desfiinta actele sus mentionate .

poate ca n-am explicat cum trebuie...bunica e singura...mama mea (decedata) a fost singura ei fiica...eu sunt singurul fiu al mamei, deci singurul nepot...cand bunica va deceda eu voi fi mostenitorul (daca am inteles bine)...cum am spus si mai sus nu ma voi muta la tara, asa ca va trebui sa vand casa...pt vanzare trebuie sa o "trec pe mine"...de aceea am pus toate intrebarile...
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri si mai astept si altele...cu stima Mihai Andrei
"Numai bine si sanatate bunicii,"
..ma gandeam ca se va interpreta astfel...bunica ma iubeste fiind singurul ei nepot iar mama a fost fiica ei.....ea doreste sa faca asta pana mai e in viata...eu n-am sa ma mut la tara asa ca....nu intelegeti gresit...multumesc de raspuns oricum...
as dori si eu cateva lamuriri in legatura cu : bunica mea are 81 de ani...ma tot bate la cap sa facem cumva sa puna casa de la tara pe mine (cu terenul aferent)...eu sunt singurul copil (nepot), mama mea e decedata iar tatal meu traieste...sunt casatorit de 5 ani...intrebarile mele sunt :
1.care e modalitatea cea mai avantajoasa (d.p.d.v material) de a realiza acest lucru : donatie, c-v-c, testament ?
2. ce acte sunt necesare ?
3. dupa decesul bunicii cum ma va afecta eventualitatea vanzarii casei din perspectiva celor 3 modalitati enumerate ?
va multumesc anticipat
tocmai am primit a 3-a citatie...la primele 2 nu m-am prezentat...pe langa citatie mi-a venit o scrisoare de intampinare de la IPJ de pe raza localitatii unde am primit amenda in care Politia cere Judecatoriei sa mentina p.v. pe care l-am contestat si sunt 2 fraze foarte interesante in scrisoare : "plansa radar nu o putem pune la dispozitia instantei, intrucat caseta pe care a fost inregistrata fapta contraventionala a fost inregistrata cu alte abateri la regimul circulatiei" si " in temeiul art.242 alin.2 din Codul de procedura civila, solicitam judecarea cauzei si in lipsa noastra" ...adica daca eu nu m-am prezentat de 2 ori la proces ei s-au gandit ca nu ma mai duc...cred ca la urmatorul termen am sa ma prezint....ceva sugestii despre ce sa spun si sa invoc?
am citit-o republicata si actualizata in programul SInAct astazi...greseala mea , era vb de art 121/1 din RAOUG 195/2002 rep......art 101/2 zice " (2) Amenda contravenţională prevăzută la alin.(1) se aplică şi conducătorului de autovehicul sau tramvai care săvârşeşte o faptă pentru care se aplică 4 puncte de penalizare, conform art.108 alin.(1) lit.c)." ; la aliniatul 1 din art.101 singura pozitie la care as putea fi incadrat este "9. nereducerea vitezei în cazurile prevăzute de regulament" iar art 108/1/c/3
spune : c) 4 puncte de penalizare pentru săvârşirea următoarelor fapte:
3. depăşirea cu 31-40 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constatată, potrivit legii, cu mijloace tehnice omologate şi verificate metrologic;

Poate ca sunt eu mai greu de cap...Regulamentul de aplicare singura referire la viteza este Art.121
(1) Conducatorii de vehicule sunt obligati sa respecte viteza maxima admisa pe sectorul de drum pe care circula si pentru categoria din care face parte vehiculul condus, precum si cea impusa prin mijloacele de semnalizare.
(2) Nerespectarea regimului de viteza stabilit conform legii, se constata de catre politistii rutieri, cu mijloace tehnice omologate si verificate metrologic. dar nu se specifica viteza de deplasare...eu n-am gasit pe SInAct actualizat la zi nici o referire la punctle de amenda in cuantum de 6 pt 31-40km/h..numa daca nu exista vreo anexa sau ceva...am intrebat si un politist de la circulatie si mi-a arata un RAOUG in care era specificat acest lucru...eu nu gasesc.. RAOUG a fost aprobat prin HG 1391/2006..

Oricum va multumesc pt raspunsuri