referitor la cuantumul indemnizatiei de crestere copil pana la 1 an pe care o primeste o mama avocat: orice suflet din tara asta primeste 85% din venitul net din ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului (incluzand si luna nasterii copilului) iar avocatii primesc 85% din veniturile pe 2 ani fiscali????#-o
adik daca eu am nascut in mai 2012, mi se calculeaza indemnizatia in functie de veniturile realizate in tot anul 2011 (adik 12 luni) pe paza deciziei anticipate din 2011 si de veniturile realizate in 2012 (desi eu am muncit doar 4 luni in acest an iar veniturile sunt considerate tot aferente unei perioade de 12 luni, cat are anul fiscal) tot pe baza deciziei anticipate pe 2012???
primesc apoi decizia de impunere pe 2011 (cand o da Domnu') si apoi imi recalculeaza???
si in decembrie 2013 cand primesc decizia de impunere pt 2012 iar recalculeaza si ma bulverseaza (desi eu sunt de mult timp intoarsa la munca?)????
:sorry:
#-o
=D> sa inteleg ca toata lumea primeste 85% din venitul pe 12 luni si noi 85% din venitul pe 24 luni (din care 8 am stat acasa cu copilul...)???
cum se poate rezolva situatia? de ce nu se calculeaza in fct de veniturile declarate la casa de asigurari a avocatilor si pt care am proimit adeverinta in acest sens?
Multumesc pentru raspunsuri!
Voi incepe demersurile pentru acordarea indemnizatiilor respective si va voi tine la curent cu rezultatele obtinute.
O zi buna!
La noi nu s-a lamurit inca problema indemnizatiei pentru cresterea copilului? Inca mai exista acel plafon maxim de 1350 lei indiferent de cotizatiile anterioare la CAA... De ce nu se calculeaza 85%???
Statutul si Regulamentul CAA sunt mai importante decat OUG?
Ce facem totusi pentru a ni se calcula si noua 85% din venit si sa ni se aplice un plafon maxim de 4000 Ron cum e in ordonanta si nu de 1350 ca la noi???
S-a incheiat un contract de asistenta juridica in care a fost prevazut si acest onorariu de succes. Cauza a avut un rezultat pozitiv si paratul a fost obligat la cheltuieli de judecata. Onorariul a fost depus la dosar (chitanta). Ulterior acestui rezultat pozitiv s-a achitat avocatului onorariu de succes (prevazut in contractul de asistenta in eventualitatea atingerii scopului urmarit). Cum se recupereaza acesti bani de la parat ca procesul e terminat si nu sunt trecute aceste cheltuieli in dispozitiv? Tot cheltuieli de judecata sunt!!!
Pai am facut adresa la primarie si a raspuns ca pentru ca diferenta dintre cele doua suprafete se incadreaza in marja de 10% admisa de OCPI (pentru ca din trei masuratori diferite pot iesi trei suprafete diferite - lucru recunoscut de OCPI si se admite o marja e maxim 10%) ei ma considera proprietar pe toata suprafata de 151.8 mp. Imobilul respectiv a avut dintotdeauna aceeasi vecini si aceleasi delimitari.:)
La incheierea contractului de vanzare cumparare vanzatorul a prezentat un act (contract de vanzare cumparare) care ii atesta dreptul de proprietate pe 138 mp.
Pe rolul instantei nu este nici o actiune. Singura problema care se pune este aceea ca in vecinatatea acestui imobil actualul proprietar mai are un imobil. Si s-a prezentat la notar pentru a da aceea declaratie de alipire a celor doua imobile pentru a intocmi o singura carte funciara.
Notarul l-a refuzat pe motiv ca nu corespund suprafetele de teren.
Si acum spune ca nu are titlu pentru cei 13.8 mp.