Buna,
In ce conditii se poate angaja un cetatean strain dintr-o tara membra UE la o firma romaneasca in regim de telemunca?
Precizez ca munca se va desfasura in tara sa de origine.
Multumesc
Buna,
Supun atentiei dumneavoastra urmatoarea speta:
O multinationala SRL cu sediul in Romania a avut doi asociati, firme straine. Ambii asociati au fuzionat cu o alta societatea straina si au fost dizolvati. La ORC Romania inca nu s-a depus nimic, firma apare inca cu asociatii dizolvati.
Firma care a absorbit cele doua societati asociate este o societate cu raspundere limitata cu asociat unic. Asociatul unic al acestei societati cu raspundere limitata este o societate pe actiuni.
Concluzie: Asociatul unic din societatea romana este un SRL cu asociat unic o societate pe actiuni.
Intrebari:
1.Poate sa fie asociat unic in firma din Romania( SRL) un alt SRL avand ca asociat unic un SA ?
2. Ce documente ar trebui sa depuna la ORC societatea din Romania pentru a-si rezolva situatia? La acest moment, in realitate, are asociat unic un SRL, desi in acte la ORC are doi asociati ( dizolvati).
3. Daca este nevoie de al doilea asociat, cum se va face cesiunea de parti sociale? De la cine la cine?
Multumesc
Creanta ce face obiectul dosarului de la executorul judecatoresc are la baza o ordonanta de plata pronuntata de Judecatorie. Cea de la ANAF reprezinta creante bugetare. Multumesc
Buna,
Am urmatoarea speta: in luna mai am primit o adresa de infiintare a popririi unor sume de bani pe care urma sa le datoram unui creditor, am fost facut tert poprit, deci, de la un executor judecatoresc. La acel moment nu aveam de achitat sume catre acel debitor si i-am comunicat acest lucru executorului. In luna iulie am primit o adresa de infiintare a popririi pentru acelasi creditor, de data aceasta din partea ANAF pentru creante fiscale si bugetare. Acum va trebui sa eliberez garantia de buna executie pentru acel creditor si nu stiu cui sa platesc: executorului sau ANAF. Care este ordinea?
Multumesc
Care ar fi clauzele de adeziune si cum se poate face dovada ca nu au fost negociate?
Razvan Grigorescu a scris:
Nu ma pot pronunta fara sa fi citit contractul, dar va raspund strict in baza celor afirmate de dvs. In primul rand, nu vad ce legatura are legea GDPR cu cazul asta. Trimiteti-le, la sediul specificat in contract, o notificare prin posta cu confirmare de primire, in care anuntati agentia ca reziliati contractul pe motiv ca nu si-au respectat obligatiile asumate. In plus, contractul este de adeziune si contine clauze abuzive, care sunt nule in temeiul Legii nr. 193/2000 privind clauzele abuzive din contractele incheiate intre profesionisti si consumatori. Dupa care, faceti ce doriti cu imobilul. Daca cumva va dau in judecata, desi m-ar mira sa aiba tupeul sa faca asta, sansele lor de castig ar trebui sa fie minime. Cred ca mizeaza doar pe teama dvs. si pe faptul ca nu cunoasteti legislatia.
La o licitatie unde s-a solicitat depunerea unui certificat fiscal care sa ateste lipsa datoriilor scadente in luna anterioarac celei depunerii ofertelor, am depus un certificat valabil, dar care atesta lipsa datoriilor scadente cu doua luni in urma ( a fost emis in primele 5 zile lucratoare si apoi Finantele n-au vrut sa mai elibereze un altul). Ni s-au solicitat clarificari si am depus ulterior o fisa a platitorului cu stampila si semnatura de la Finante care atesta ca au fost achitate toate datoriile in luna anterioara celei depunerii ofertelor. Mentionez ca in Fisa de date nu se prevede faptul ca lipsa vreunui document duce automat la descalificarea ofertantului, de asemenea am depus si declaratie ca nu avem datorii. Autoritatea a declarat oferta inacceptabila pe acest motiv. Credeti ca avem sanse intr-o eventuala contestatie motivat pe faptul ca OUG 34 da dreptul ofertantului sa depuna acest certificat si ulterior ( doar ca se precizeaza ca in stuatia in care ar depune o declaratie initiala) precum si orice alt document care sa ateste lipsa datoriilor ( in acest caz declaratia si fisa platitorului)?
Multumesc
Autoritatea contractanta a solicitat clarificari si noi am depus acte aditionale de prelungire a acelor contracte, doar ca au fost incheiate ulterior datei limita de depunere a ofertelor. Apoi autoritatea a suspendat procedura pana la decizia Curtii de Apel. Din pacate nu putem sa corelam utilajele cu graficul de executie.
Am participat la o licitatie de lucrari a carei fisa de date prevedea ca, pentru indeplinirea contractului ofertantul trebuie sa detina anumite utilaje. Am prezentat 2 contracte de inchiriere pentru aceste utilaje. Contractele respective aveau o durata mai mica decat termenul de executie propus de noi si nu prevedeau posibilitate de prelungire. Am castigat licitatia, insa un alt ofertant a facut contestatie, iar CNSC a constatat ca oferta noastra nu indeplineste cerinta din Fisa de date cu privire la detinerea utilajelor motivat pe faptul ca acele contracte aveau o durata mult mai mica decat termenul de executie propus de noi si nu prevad posibilitate de prelungire. Avand in vedere ca la momentul depunerii ofertelor noi indeplineam cerinta din fisa de date, respectiv acele contracte erau in vigoare, credeti ca avem vreo sansa la Curtea de Apel? Cerinta din fisa de date suna asa" Operatorii economici trebuie sa faca dovada ca au în
dotarea lor sau dispun (proprietate, leasing sau prin contracte/ conventii de inchiriere) de utilaje si echipamente tehnice necesare realizarii investitiei. Se vor prezenta documente care atesta detinerea (dotare proprie/inchiriere/ alte forme de punere la dispozitie) utilajelor, instalatiilor ,echipamentelor tehnice implicate in realizarea obiectului contractului."
Multumesc