avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Activitate shady_jp_jr_boy

Activitate shady_jp_jr_boy

Tot ce are contorizare separata achit separat, asa este. Celelalte cheltuieli ce tin de condominiu cum spuneti dvs eu sunt de acord sa le achit, dar cand vad ca sumele pt un apartament de 80mp ajung pe la 100 lei minim lunar fara ca cineva sa stea acolo sau sa consume ceva, mi se pare ridicol de exagerat. Doamna de la asociatie invoca motivul ca se plateste un anumit procent in functie de mp al apartamentului plus celelalte cheltuieli...este legal asa ceva sa imi ia ca un impozit pe suprafata?
Detasare SRL la bloc de asociatia de proprietari: Se poate ca in calitate de PJ, avand apartament transformat in spatiu medical (totul pe firma) la parterul unui bloc sa ma detasez de asociatia de proprietari? gaz/curent/apa toate achit separat. insa nu gasesc nicio lege sa imi permita sau nu sa depind de asociatie. Poate doar taxa de lift/curent casa scarii si curatenia sa o achit sau pot sa ma detasez de acestea?
Răspuns la discuția Litigii familie

gi-jane2 a scris:

Parintii au un drept de creanta daca dovedesc investitiile.
Cumnata nu poate vinde acum, trebuie sa ceara partajul. Parintii pot interveni in procesul de partaj.

Si cum ar putea fi dovedit acest lucru? Ma gandesc ca doar prin martori?! Martori ar fi suficienti, insa alte acte doveditoare nu cred ca ar exista.
Răspuns la discuția Litigii familie
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In ideea ca parintii mei vor locui acolo pana vor muri. Ei fiind de varsta 65-70....ulterior casa sa ramana tot fratelui meu evident, dar cumnata urmareste sa ii dea afara si sa vanda, iar ei raman fara locuinta.
Discuție Litigii familie
Fratele meu a cumparat un teren cu o valoare aproximativa de 20.000 euro. Ideea era sa se construiasca o casa pe acel teren, dar el si cu sotia lui nu locuiesc in RO si i-au dat toate sarcinele tatalui nostru pentru a construi pe acel teren o casa. Avand in vedere ca terenul este pe numele fratelui meu si a sotiei lui (cumnata mea), tatal meu a inceput sa investeasca in acea casa pana la rezultatul final o suma de aproximativ 70-80 mii euro doar din buzunarul propriu. Insa toate aceste constructii/modificari au fost facute cu procura si toate in numele fratelui si a cumnatei. Intrebarea este urmatoarea: avand in vedere ca fratele si sotia lui au ajuns la o cearta foarte mare si ea vrea neaparat sa se vanda acea casa, poate sa se demonstreze cumva in instanta daca se va ajunge acolo ca investia de peste 70% din valoarea totala a fost facuta de catre tatal meu? Adica poate sa se demonstreze in vreun fel ca mare parte din valoare apartin parintilor mei si nu cum isi doreste cumnata mea sa acapareze toata valoarea in caz de ei se despart?!
Răspuns la discuția Firma de recuperare bani
Suntem aici cu totii sa punem intrebari si sa aflam niste raspunsuri. Deci in opinia voastra ar trebui sa platesc ca sa nu am alte probleme pe viitor. Multumesc pt. pareri.
Buna ziua. Anul trecut prin octombrie am apelat la o firma online pt. a recupera banii de pe biletele unui zbor de avion, care a avut intarziere destul de mare , din probleme tehnice. Nestiind ca aceasta problema poate fi solutionata si prin intermediul protectiei consumatorului, m-am inscris online, le-am dat toate datele reale, am scanat cartea de identitate a mea si a celor 2 pasageri (doar parintii mei au fost pasageri), le-am dat numarul de zbor si ei mi-au promis ca imi voi recupera banii fie pe cale amiabile, fie pe cale juridica. Dar, indiferent de situatie, fie ca se rezolva, fie ca renunt la caz, ei imi vor percepe 25% din suma biletelor la final. Acuma au trecut 6-7 luni si prin martie am fost contactat de protectia consumatorului unde a trebuit sa le dau si lor toate datele, insa in cateva zile am primit banii pe card. Pasagerii (parintii) nici nu stiu de acest caz, iar firma de recuperare nu stie ca am fost contactat de protectia consumatorului si ca am primit banii. De 2-3 luni aceasta firma tot ma intreaba ce s-a intamplat, ca daca nu am primit banii ei vor merge in instanta sa dea in judecata compania aeriana, iar eu am zis ca vreau sa renunt la caz ca a trecut prea mult timp si ca nu mai am rabdare. Intrebarea acuma e: De ce ar trebui sa le dau eu 25% daca nu am semnat nimic cu ei (doar m-am inscris online), nici nu am fost pasager la avion si problema s-a rezolvat direct cu protectia consumatorului (chiar daca au apelat ei) ?! Eu as putea fi dat in judecata daca nu platesc acesti 25%, dar as avea castig de cauza?
Salve.

Am imprumutat unui vechi amic acum un an si cateva luni o suma de 250 euro pe baza de incredere datorita unor antecedente similare soldate cu inapoierea imprumutului la timp.
Cu toate ca aceasta persona are un salariu rezonabil (2500 RON +), refuza sa imi dea banii inapoi si ma evita.
Mentionez ca exista cel putin un martor care stie de acest caz si altii care l-au auzit pe el confirmand.Plus ca exista si o inregistrare telefonica in care el mentioneaza data imprumutului efectuat.Persoana lucreaza ca paznic la un penitenciar.
Acestea fiind spuse as dori sa stiu care ar fi optiunile de a recupera banii si care dintre ele ar fi mai buna si mai putin costisitoare atat ca bani cat si ca timp.
Multumesc.
Răspuns la discuția PROBLEME DE FAMILIE
Am zis ca motive sunt o gramada pt ca eu sa nu ma duc la munca si repet : NU VREAU SA INTRU IN DETALII. Eu am deschis subiectu' asta doar sa ma asigur ca nu vor exista probleme sau consecintze grave in caz ca ea se va muta la mine...nu am cerut sfaturi la nivel moralistic sau de comportament.Eu nu accept critici din partea cuiva atunci cand nu se stiu anumite detalii despre mine...acele detalii nu au fost explicate intentzionat de catre mine pt ca nu au legatura cu subiectul inceput.S-a produs un "momento" di "lamento" la inceput pt ca ma aflam intr-o situatzie de cadentza sumbra si am accentuat faptul ca singura noastra problema intr-un final ar fi economia ei.Parintzii ma pot sprijinii pana la un anumit nivel de aceea am dedus ca singura shansa e ca ea sa gaseasca ceva de munca.In legatura cu casatoria,am zis ca EU(NOI) nu accept pana in prezent..nu era vorba de parintzii mei,pt ca in final eu iau deciziile nu ei...Religia mea este 100% respinsa de catre parintzii "femeii" mele pt ca mi-au zis-o de mai multe ori in fatza....si daca nu intzelegetzi de ce zic "femeia" in ghilimele nu este o problema de a mea.Nu este vorba despre non-romantism daca nu intzelegetzi si nici o lipsa de respect fatza de ea.In plus nu am intrat asa de mult in detaliile prohibitziilor parintzilor ei pt ca dvs. sa-mi ceretzi mie explicatzii la ceea ce face sau nu face "femeia" mea.Este de-ajuns incipitul dezvoltat si am cerut un simplu sfat luciditator la nivel problematic lipsit de aspiratzii.Stiu ca la nivel stilistic se remarca incapatzinarea mea dar sunt o fiintza rationala ca totzi altzii si imi place sa iau deciziile singur(sau singuri in cazu' asta) "culegand" din sfaturile ce ma inconjoara.Prietena mea urmareste acest caz impreuna cu mine cu o speciala tristetze metafizica,sugerand monotonia si un plans infinit al starii de disperare.
Răspuns la discuția PROBLEME DE FAMILIE
Da...dar venitzi dvs. in locul meu sa faceti mancare,sa facetzi curatzenie,sa spalatzi vasele,hainele si pe jos? :thumbdown: Dak eu am zis ca stau singur in casa si sunt la un liceu de zi(cu 6-7 ore pe zi) cu pregatire la chimie si mate in fiecare saptamana...cand credetzi ca mai am timp sa ma duk la munka?Si asta nu e tot...motive sunt mai multe dar nu vreu sa intru in detalii pt ca e problema mea...si pe de alta parte eu ma descurc si cu banii care ii primesc din greu de la parintzii mei.Problema financiara era si este pt. "femeia" mea care se va muta cu mine...pt ca odata ce se muta la mine...e clar ca nu va mai avea nici un suport din partea parintzilor ei.....Sau cine mai stie :-j :hm: