Ma abuzeaza emotional chiar si-n acest moment, ca-mi va aduce tot felul de martori...si declaratii. Nu-mi da lucrurile personale din casa lui, nu-ma da actele (facturi si chitante) sub pretextul ca constituie probe. Am facut un proces verbal de predare-primire pe care i l-am trimis pe mail sa-l studieze. Care sunt motivele pentru care o fetita de 5 ani poate fi incredintata tatalui si nu mamei. Cf. noului cod civil am vazut ca se da custodie comuna. Ce presupune acest lucru? Ce pot obtine maxim in instanta? Plata pensiei de intretinere o poate face si in natura, nu ma deranjeaza acest lucru.
Dosarul de fond exista, a fost depus pe 27.07.2013 cand trebuia sa depuna si ordonanta.
Am angajat alt avocat, dar care, imediat dupa sedinta m-a sunat si mi-a spus ca avocatul lui a contactat-o si i-a propus intelegerea amiabila. Deasemenea mi-a spus ca nu-mi recomanda sa cer stabilirea domiciliului in alta localitate deoarece nicio instanta nu mi-o va da pentru ca rup copilul prea brusc de tata si o duc in cu totul alt mediu decat cel in care a crescut si s-a dezvoltat pana acum.
Care sunt motivele pentru care fetita de 5 ani si jumatate ar putea fi incredintata tatalui?
Declaratiile celor doua persoane, prietene cu el, pot fi combatute cumva? Cum pot demonstra ca sunt declaratii mincinoase, menite sa-l sprijine pe tata si sa ma denigreze?
Buna ziua!
Ma aflu in relatie de concubinaj de 8 ani de zile si avem un copil de 5 ani. In urma cu 3 luni am descoperit ca tatal copilului m-a inselat cu alta femeie, a recunoscut acest lucru in fata mai multor persoane dar ca nu au ajuns sa intretina rel sexuale. Sunt apeluri telefonice si mesaje noaptea, intre 1 - 5 dimineata. Probleme au existat de la inceputul relatiei, cu injurii, loviri (pt care nu am luat niciodata probe) chiar si in prezenta copilului.
Am apelat la instanta de judecata solicitand stabilirea domiciliului minorului pana la solutionarea cauzei. Mi-a fost respinsa pt citarea partilor iar cand ne-am prezentat amandoi el a venit cu Intampinare si cerere reconventionala, cu o declaratie personala si 2 Declaratii extrajudiciare de la 2 martori, persoane cu care el iesea noaptea de ani de zile, care-i sunt prietene si declara ca eu consumam bauturi alcoolice , ca el se ocupa de copil...sunt numai minciuni el jucandu-se de ani de zile pe internet, plecand noaptea de acasa, doarme zilnic cca 2 ore de la 17.30 - 19.30.....eu stand cu copilul in CIC 2 ani de zile, iesind cu fetita zilnic la plimbare singura.
Nu am negat niciodata ca-si iubeste copilul si acesta pe el, s-a ocupat si el de ea, dar de aici sa pana la a ma acuza ca nu am avut grija de copil cand eu sunt dedicata 100% copilului este cale foarte lunga.
Imi solicita intelegerea amiabila in sensul ca vrea ca, copilul sa stea o saptamana la mine si una le el, timp in care celalalt parinte sa-l poata vizita zilnic pe copil...si sa nu parasesc localitatea.
Acum locuim separat, fiecare are locuinta proprietate personala, dar imi spune mereu ca nu am dreptul sa plec in alta localitate cu fetita, ca-i ingradesc traiul alaturi de tata si ca noul cod civil nu permite acest lucru. Deci 2 oameni care nu se mai inteleg si nu mai pot convietui, nu pot sa se desparta daca au copii?
Mi-a zis ca va cere la notar ca si clauza, ca daca ma mut din localitate sau ma voi casatori candva sa-i fie incredintat lui copilul. Deci dupa ce nu a vrut sa se casatoreasca cu mine timp de 8 ani de zile sub pretextul ca LIBERTATEA este cea mai de pret...acum imi impune sa nu-mi refac viata. Este absurd! Eu nu am pe nimeni si nici nu am intentia sa caut...dar poate peste un timp..ani ....
Ce as putea face? Sunt disperata, am angajat primul avocat pe data de 27.07.2013 si am solicitat Ordonanta presedentiala tot atunci. Nu a depus Ordonanta pana in momentul in care i-am trimis mesaj ca ma duc la alt avocat sa solicit depunerea ei. Mi-a trimis mesaj ca ajunge la Judecatorie dupa o ora...apoi am aflat ca adepus-o , asta fiind pe 08.08.2013, deci dupa 13 zile. A scris data nasterii incorect, cererea din Ordonanta nu are nicio legatura cu realitatea, nu a depus certificatul de grefa la dosar si lipseste si Adeverinta mea de la srviciu. Pot trage concluzia ca avocatii s-au inteles. Nu mi-a dat chitanta decat pe jumatate din suma primita.
Buna ziua!
Imi puteti spune, va rog frumos, cum se stabileste baza de calcul pentru concediile medicale? Cum se iau in calcul cele 6 luni? Luni intregi caledaristice sau pana in ziua anterioara concediului medical?
De exemplu: pentru CM in perioada 16.04 - 30.04 2012, ba za de calcul este 16.10.2011 - 15.04.2012 sau octombrie 2011, noiembrie, decembrie, ianuarie, februarie , martie 2012?
Va multumesc!
Dupa concediul de maternitate am inceput serviciul fara a intra in CIC, respectiv la data de 27 octombrie 2008. Intentionez sa intru in CIC de la 01.01.2009. Se poate?
Salariul aferent lunilor noiembrie si decembrie va intra in baza de calcul sau cele 12 luni anterioare nasterii?
Am nascut la data de 26 Mai 2008. Care va fi baza de calcul?
Buna ziua!
Am nascut pe data de 26 Mai 2008, am efectuat concediul maternal apoi am intrat in concediu de odihna dupa care m-am intors la serviciu pe data de 27 Oct. 2008. In Legea 257/ 31.10.2008, art. 2 scrie ca pot beneficia de 85% din media veniturilor pe ultimele 12 luni si persoanele care se afla in plata la data intrarii in vigoare a acestei legi, respectiv 07.11.2008. Pot intra in CIC de la 01.01.2009? Daca DA, voi beneficia de prevederile noii legi?
Va multumesc.